Jump to content
POLITISTI.ro

Intrebare angajare ca personal civil contractual in cadrul politiei

RolandArad

Recommended Posts

Buna ziua,

Vreau si eu sa stiu daca sunt anumite posturi de angajare care nu necesita studii superioare.

Cum pot deveni Politist Civil si ce studii sunt necesare?

Va multumesc.

Asta am observat si eu intr-un tabel cu veniturile salariale , pe langa agenti si ofiteri am vazut si destui civili.

Sunt acei martori care participa la flagrante?

• Moderator

Nu. Este vorba de acele posturi ale căror atribuţii nu necesită ocuparea de către un poliţist. În general este vorba despre atribuţii de gospodărire.

Dupa mai multe verificari am vazut ca intr-un tabel cu veniturile salariale sunt trecuti CIVILI iar in altul sunt trecuti PERSONAL CONTRACTUAL

Chiar doresc sa stiu despre cine sunt vorba in ele si cum pot sa ma angajez si eu pe acel post.

Ma gandesc ca o data ce ai Academia de Politie terminata nu te angajezi ca CIVIL ci ca AGENT sau SUBOFITER.

Multumesc

Ma gandesc ca o data ce ai Academia de Politie terminata nu te angajezi ca CIVIL ci ca AGENT sau SUBOFITER.

dupa ce termini academiate angajeaza (dupa cum vezi cu mare intirziere) ofiter/subinspector.

subofiter/agent iesi din scolile de politie ;)

Bun,atunci sa va intreb direct.

Sunt posturi in cadrul politiei pentru care nu este nevoie de studii superioare sau de studii in cadrul academiei se politie sau a scoli de politie?

hai sa te luminez eu putin.

in politie exista posturi pentru persoane cu studii medii atit ca "civil" cit si "ca cadru" activ

in politie exista posturi pentru persoane cu studii superioare atit ca "civil" cit si "ca cadru" activ

marea problema (pentru tine) este ca aceste posturi sunt ocupate, iar si mai mare problema este ca nu numai ca nu se fac angajari, dar se mai si reduc din ele.

in ceeace priveste studiile, am o groaza de colegi (civili si cadre) cu studii superioare, care lucreaza ca agenti/subofiteri, sau personal civil dar pe posturi la care sunt necesare doar studii medii.

Profit de tema ca sa pun si eu o intrebare:

Anul acesta MApN a pus la dispozitia prin Academia Fortelor Terestre pentru MAI 8 locuri (3 in domeniul stiinte administrative si 5 la stiinte militare si informatii.

Unde ii incadreaza MAI-ul dupa terminarea acestei academii si cu ce statut for iesi? militar sau fc public cu statut special?

• Active member

Profit de tema ca sa pun si eu o intrebare:

Anul acesta MApN a pus la dispozitia prin Academia Fortelor Terestre pentru MAI 8 locuri (3 in domeniul stiinte administrative si 5 la stiinte militare si informatii.

Unde ii incadreaza MAI-ul dupa terminarea acestei academii si cu ce statut for iesi? militar sau fc public cu statut special?

Asta este o intrebare la care-ti pot raspunde punctual cei de la centrul de recrutare sau cei de la academie. Depinde unde esti repartizat, depinde de specializarea pt care candidezi. Este valabil si pt Academia Tehnica Militara. De exemplu daca tu candidezi pe un loc MAI pt inginerie civila - constructii si fortificatii, evident ca nu vei ajunge in Politie, ci, cel mai probabil, la ISU.

Edited by Ben
  • 4 months later...

Am si eu o mica/mare nelamurie. Mi-am dorit de mic copil sa devin politist sa ajung la trupele speciale etc. etc. Am vrut sa dau la Academia de poltie Al .I.Cuza dupa ce am absolvit liceul dar din nefericire am avut o deceptie in familie am ramas fara parinti si a trebuit sa ma descurc de unul singur. Am renuntat la antrenamente o perioada de timp ( practic artele martiale si fotbal american) si impins de la spate de bunici m-am inscris la Faclutatea de Drept. Acum sunt anul 3 mai am un an si termin si facultatea insa prima dragoste nu se uita niciodata de 1 an am reinceput antrenamentele si pregatirea fizica insa momentan nu ma simt pregatit sa dau la academia de politie..... Un bun prieten de al meu m-a sfatuit sa intru ca voluntar la o sectie de politie pana termin facultatea dar sa fac practica pana atunci....ca sa nu mai lungesc vorba as dori sa stiu daca: facand contractul de voluntariat plus terminarea facultatii am vreo sansa sa raman in politie asa fara sa dau la academie sau la campina? a si era sa uit ma ajuta faptul ca voi face masterul La academia de politie? Va multumesc si sper sa ma lamuriti sa stiu si eu ce am de facut pe viitor.

• Moderator

Nu te ajută cu nimic. Nici voluntariatul și nici masterul. Singura cale, sigură și de actualitate, este să mergi la academie sau la o scoală de poliție.

Baftă!

bine zis.....pana iti dau aprobarea pt voluntariat.........astepti mult si bine.sant multi care ar vrea sa faca voluntariat.ar fi bine pt ca si asa e un deficit major de personal.in 80 la suta din cazuri vor voluntariat pt foloase necuvenite,relatii sau pur si simplu pt grandomania de a avea o legitimatie.mai sant restul de 20 care o fac de drag,care si-ar fi dorit sa fie politisti dar ceva i-a impiedicat,etc...