Jump to content
POLITISTI.ro

Dreptul la miting

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Postez acest topic din disperare: in Satu Mare se anunta un miting pentru 3.06.2010, intre orele 12-14. Sotia mea VREA sa participe la acest protest dar nu poate lipsi de la program. Este profesoara, directorul este un pdl-ist convins, si are nevoie de un temei legal sa lipseasca de la ore si sa mearga in piata. Va rog frumos, daca stiti temeiul legal, sa ma sunati, LA ORICE ORA, la nr. de telefon 0746828858.

P.S. Eu merg la miting oricum...

Dupa ce voi primi un raspuns voi sterge acest topic!

Modificat de buzu
Publicat

Postez acest topic din disperare: in Satu Mare se anunta un miting pentru 3.06.2010, intre orele 12-14. Sotia mea VREA sa participe la acest protest dar nu poate lipsi de la program. Este profesoara, directorul este un pdl-ist convins, si are nevoie de un temei legal sa lipseasca de la ore si sa mearga in piata. Va rog frumos, daca stiti temeiul legal, sa ma sunati, LA ORICE ORA, la nr. de telefon 0746828858.

P.S. Eu merg la miting oricum...

Dupa ce voi primi un raspuns voi sterge acest topic!

daca nu este in greva, declarata cf art.250 si urm din CM si a legii 168/1999, atunci orice absenta de la locul de munca este sanctionabila. Mitingul nu este un drept de sine statator - de aceea se cere autorizatie de la primarie care o poate respinge. Doar participarea la greva este un drept prevazut de codul muncii. In general grevele sunt insotite de mitinguri insa nu le confunda.

Mai bine isi lua concediu fara plata 1 zi si rezolva problema.

• Moderator
Publicat

buzu, după cum ți-am zis și aseară pe privat, am tot căutat temeiul legal care să garanteze dreptul de a participa la un miting de protest. Din păcate nu am găsit o astfel de prevedere.

Tot ce am găsit este în Legea 168 din 12.11.1999 privind soluţionarea conflictelor de muncă

unde la art. 88 este stipulat:

(1) Fapta persoanei care, prin ameninţări ori prin violenţe, împiedică sau obligă un salariat sau un grup de salariaţi să participe la grevă sau să muncească în timpul grevei, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000.000 lei la 10.000.000 lei, dacă fapta nu a fost săvârşită în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerată infracţiune.

Dar aici este vorba numai despre greva. Deci dacă sindicatul nu a declarat grevă nu prea are nicio posibilitate să partcipe în timpul programului.

Publicat

Azi a fost miting in Satu Mare si din cate am inteles nimanui nu i s-a interzis sa participe. A venit cine a vrut, inclusiv de la scoala unde sotia este profesoara. Inca o data, multumesc!

Au fost circa 1200 de oameni, ceea ce cred ca este bine, avand in vedere si ploaia torentiala.

• Moderator
Publicat

Și în Craiova a fost un miting unde s-au strâns aprox 1000 de bugetari. La un moment dat cântau ”Deșteaptă-te române” și aveau lacrimi în ochi.

Publicat

Si la Satu Mare s-a cantat imnul national. Sute de oameni in ploaie, cu mana la inima sau in pozitie de drepti. Emotionant.

Publicat

Si la Satu Mare s-a cantat imnul national. Sute de oameni in ploaie, cu mana la inima sau in pozitie de drepti. Emotionant.

in nici o tara europeana nu s-a rezolvat problema crizei economice prin mitinguri. suntem in kkt si asta este adevarul iar solutiile nu sunt in manifestari de strada. nu sunt contra lor, fiecare se exprima asa cum considera de cuviinta insa, sincer, nu vad o finalitate. Iar cind vine salariul pe luna mai/iunie o sa fie diminuat si cu cei 25% si cu zilele de greva. Si atunci ce am rezolvat?

• Displace 3
  • Moderator
Publicat

Lasă că e foarte bună greva. Trecând peste diminuarea salariului aferentă zilelor de grevă, nu trebuie să uităm cam ce pierderi și ce efecte produce o grevă. Cred că sunt incomparabil mai mari decât reducerile salariale.

Poate în felul ăsta guvernanții și mai ales președintele vor realiza faptul că bugetarii nu sunt niște asistați sociali. Ei muncesc pentru acel salariu, nu sunt cerșetori și nici milogi.

Dacă cei ce ne conduc au ajuns la concluzia că munca depusă de bugetari nu este importantă, poate în felul ăsta vor realiza că fără serviciile prestate de acești bugetari societatea nu va merge mai bine deloc.

Păcat că polițiștii din românia nu au dreptul și nu pot face grevă! Alta cred că era situația acum.

Publicat

Crezi ca alta era situatia? Crezi ca daca, sa spunem de maine politistii au voie sa faca greva se va intampla asta? Din pacate, eu nu cred! Cred ca nu vom avea forta necesara sa ne "strangem" . Am spus forta ca sa nu spun curajul!

Publicat

Crezi ca alta era situatia? Crezi ca daca, sa spunem de maine politistii au voie sa faca greva se va intampla asta? Din pacate, eu nu cred! Cred ca nu vom avea forta necesara sa ne "strangem" . Am spus forta ca sa nu spun curajul!

te contrazic putin - cifrele economice au aratat ca zilele de greva au lasat guvernul pe profit, in sensul ca oricum se discuta de zile libere neplatite in cuantum de 1 saptamina ptr fiecare luna a anului. cel mai mult au suferit cei care care aveau nevoie de acte administrative insa s-a vazut cine traieste din activitati extra - aia nu au facut greva: GF, Vama si in general cei din activitati de control economic.

• Membru
Publicat

Sincer, eu ii dau dreptate lui lauragrgr.

La cati pupincuristi exista, cu certitudine si numarul spargatorilor de greva ar fi direct proportional, in cazul in care presupunem ca am avea acest drept. Doar nu o sa riste ei sa-si supere sefu ...

Publicat

Octavian nu sunt toti politistii fricosi.............sa asteptam ca pupincuristii sa primeasca trei sferturi din hartia de la fluturas.

Publicat

Octavian nu sunt toti politistii fricosi.............sa asteptam ca pupincuristii sa primeasca trei sferturi din hartia de la fluturas.

Elvis, stiu foarte bine ca nu toti politistii sunt pupincuristi. Intrebarea care se pune este cat reprezinta ei, procentual, din numarul politistilor. Daca esti sincer cu tine si obiectiv raspunsul ori te ingrozeste ori te intristeaza...

Publicat

Cine sunt cei 5000 de Politisti care vor picheta marti Parlamentul?

Indiferent cum ii cheama, de unde sunt sau ce grade au, CINSTE LOR!!!

P.S. Sper sa fie asa cum se aude, 5000...

Publicat

Daca cei din Bucuresti si-au dat in sfarsit seama cam ce se va intampla cu ei o sa fie 5000, daca vor venii tot ca la celelalte mitinguri ma cam indoiesc .

La toate mitingurile de pana acum numarul celor din Bucuresti a fost foarte mic.

• Membru
Publicat

Aceasta participare redusa a celor din bucuresti s-a datorat intr-o oarecare masura si "multumita" boicotarii de catre sefi, care in zilele respective au chamat la serviciu toti oamenii, nu au acordat libere, etc. :clip:

Publicat

Hai sa fim seriosi... Sa nu mai tot dam vina pe sefi. Cand a fost mitingul in Satu Mare au fost membrii "marcanti" de sindicat ce aveau rapoartele de participare aprobate dar nu i-a vazut nimeni. Cine vrea sa mearga, merge!

• Moderator
Publicat

buzu nu te inteleg, in primul post nu erai de acceasi parere. Ce s-a schimbat? :hmmmt:

Publicat (modificat)

cîti ofițeri cu funcții de comandă au participat la vreun miting ...?

ce deducem de aici ? sunt oare aceștia disperați că li se diminuează salariul cu 25% adică 1500 lei ? păcat de domnii chestori că li se diminuează salariul cu 5000 lei . măcar pentru ei trebuia să se facă o excepție !!!

Concluzie _ AVEM ONOAREA DOMNILOR OFIȚERI ... !!! _ parcă așa vă salutați când vă întâlniți ?! :blink::huh::(

Modificat de ghici

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.