Jump to content
POLITISTI.ro

Poliţist prins în flagrant în timp ce primea mită


NewsBot

Recommended Posts

Ieri, 23 octombrie 2011, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, în cooperare cu Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, au prins în flagrant un agent de poliţie, în timp ce primea de la un cetăţean suma de 300 lei cu titlu de mită.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

Ieri, 25 octombrie a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, cu sprijinul D.G.I.P.I. şi al I.P.J. Constanţa, l-au prins în flagrant pe agentul de poliţie A.S., din cadrul Secţiei 2 – Poliţie Rurală Mihail Kogălniceanu, în timp ce primea suma de 300 lei de la un cetăţean pentru a nu-i întocmi dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
  • 4 weeks later...

La data de 22.11.2011, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciului Judeţean Anticorupţie Iaşi sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi şi cu sprijinul tehnic al Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Iaşi, au prins în flagrant un agent de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Iaşi - Secţia 3, compartimentul ordine publică, în timp ce primea, de la un taximetrist, suma de 200 lei cu titlu de mită.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
  • 3 months later...

La data de 13.03.2012, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în baza informaţiilor furnizate de conducerea I.P.J. Dolj şi cu sprijinul S.R.I. - Dolj, au prins în flagrant un agent de poliţie din cadrul Biroului Poliţiei Rutiere, care a pretins şi primit de la un investigator sub acoperire 100 lei pentru a nu-l sancţiona contravenţional ca urmare a încălcării unor reguli la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

În fapt, la data de 12.01.2012, un cetăţean a sesizat D.G.A. - Dolj cu privire la faptul că, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Ucraina, a fost oprit de către ag. de poliţie C.F., care i-a pretins 600 lei pentru a nu-l sancţiona contravenţional întrucât geamurile autoturismului său aveau o folie protectoare ce nu corespunde standardelor RAR.

În baza denunţului şi a supravegherilor informative efectuate,

procurorul de caz a dispus introducerea în cauză a unor investigatori sub acoperire. Astfel, la data de 13.03.2012, în jurul orelor 15:30, în timp ce se deplasa pe strada Calea Bucureşti din Craiova, investigatorul sub acoperire a fost oprit în trafic de către ag. de poliţie C.F. pentru că a întors autoturismul prin loc nepermis. Pentru a nu-l sancţiona contravenţional şi a nu-i reţine permisul de conducere, poliţistul i-a pretins 100 lei.

Investigatorul i-a înmânat suma pretinsă, bancnotele fiind tratate anterior criminalistic.

Procurorul desemnat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus reţinerea inculpatului pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, prevăzută de art. 254 Cod Penal şi Legea 78 / 2000.

D.G.A. - Biroul Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Agenti de politie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, cercetati pentru infractiuni de coruptie

Sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.), cu sprijinul conducerii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, al Serviciului Român de Informaţii (S.R.I.) şi al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (D.G.I.P.I.) au documentat activitatea infracţională a opt agenţi de poliţie din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere - Biroul Drumuri Naţionale şi Europene Cluj, suspectaţi de comiterea unor infracţiuni de corupţie.

Astfel, ieri, 14 martie a.c., în baza ordonanţei de delegare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, lucrători din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Cluj, Alba, Bihor, Satu Mare, Mureş, Sibiu, Sălaj, Maramureş şi Bistriţa Năsăud au efectuat 8 percheziţii domiciliare, o percheziţie la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere Cluj – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene, 5 percheziţii auto şi au pus în executare 6 mandate de aducere, în vederea întocmirii probatoriului în cauză.

Informaţii de background

Conform datelor existente în cauză, mai mulţi lucrători de poliţie rutieră din structura menţionată obişnuiau să pretindă şi să primească mită de la conducători auto care încălcau normele rutiere (depăşirea vitezei legale, nerespectarea obligaţiei de a purta centura de siguranţă, nerespectarea marcajelor de obligare, efectuarea unor activităţi de natură a distrage atenţia de la condus, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul al cărui termen de valabilitate a inspecţiei tehnice a expirat, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul care nu este asigurat de răspundere civilă în caz de pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie etc.), pentru a nu aplica măsurile legale ce se impuneau. Aceştia acţionau în zona localităţii Gilău şi între localităţile Vîlcele şi Mărtineşti, judeţul Cluj, pe un segment de drum cu limitare de viteză la 60km/h, utilizând, de regulă, un autoturism dotat cu aparat radar. Sumele solicitate cu titlu de mită erau cuprinse între 50 lei - 100 euro.

În cursul anului 2011 a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj o lucrare penală, ca urmare a activităţilor investigative efectuate de ofiţerii D.G.A. În cauză au fost formulate mai multe denunţuri de către persoane care au dat bani cu titlu de mită unor lucrători de poliţie în scopul de a nu fi sancţionate pentru comiterea unor fapte la regimul circulaţiei.

Procurorul de caz a delegat cadrele Serviciului Judeţean Anticorupţie Cluj să efectueze acte procedurale în cauză, fiind identificaţi opt agenţi de poliţie implicaţi în comiterea unor infracţiuni de luare de mită, complicitate la luare de mită, fals intelectual etc.

Faţă de 6 dintre agenţi, în data de 14.03.2012, procurorul a emis ordonanţe de reţinere pentru 24 ore, iar în cursul aceleiaşi zile au fost prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Instanţa a respins propunerea, dispunând măsura interzicerii de a părăsi ţara, pe o perioadă de 30 zile.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

D.G.A. - Biroul Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 4 weeks later...

Polițist bucureștean, prins în timp ce primea 1.200 euro de la doi cetăţeni pentru a interveni pentru rezolvarea favorabilă a unui dosar penal

La data de 09.04.2012, lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au prins în flagrant un agent de poliţie din cadrul Biroului de Ordine Publică al Secţiei 20 Poliţie – Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în timp ce primea suma de 1.200 euro de la doi cetăţeni pentru a interveni pentru rezolvarea favorabilă a unui dosar penal.

În fapt, martorii-denunţători B.N. şi N.L. au sesizat faptul că agentul de poliţie N.I. le-a pretins bani pentru a-şi folosi influenţa în vederea rezolvării în mod favorabil a unui dosar penal instrumentat la nivelul Biroului de Investigaţii Criminale al Secţiei 20 Poliţie, în care se efectuau acte premergătoare începerii urmării penale faţă de cele două persoane pentru săvârşirea infracţiunii de furt. În baza denunţurilor, lucrătorilor Serviciului Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti au fost delegaţi să efectueze acte procedurale necesare constatării infracţiunii flagrante.

Cercetările sunt continuate cu inculpatul în stare de reţinere, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, faptă prev şi ped. de art. 257 C.P., cel în cauză urmând a fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Link to comment
  • 1 month later...

D.G.A./Agent de poliţieprins în flagrant după ce a pretins şi primit de la un cetăţean 200 euro

Astăzi, 11.05.2012, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi cu sprijinul tehnic acordat de S.R.I. Dolj, au prins în flagrant un agent de poliţie din cadrul I.P.J. Dolj – Secţia de Poliţie Rurală Poiana Mare după ce a pretins şi primit de la un cetăţean 200 euro, pentru a interveni pe lângă procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Calafat, în vederea obţinerii unei soluţii favorabile într-un dosar în care bărbatul era cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de loviri şi alte violenţe.

Flagrantul a fost organizat ca urmare a unui apel primit la linia gratuită anticorupţie a D.G.A., 0800.806.806. Astfel, la data de 28.02.2012, denunţătorul S.D. a apelat linia TelVerde a D.G.A. şi ulterior a depus denunţ la sediul S.J.A. Dolj, cu privire la faptul că agentul de poliţie D.D. i-a pretins bani pentru a da o soluţie favorabilă într-un dosar aflat în lucru la Secţia de Poliţie Rurală Poiana Mare.

În baza sesizării făcute şi a ordonanţei de delegare, ofiţerii S.J.A. Dolj au efectuat activităţi de cercetare penală, investigative şi de interceptări audio, luându-se măsuri pentru organizarea flagrantului. D.D. a fost prins în flagrant după ce a pretins şi primit de la denunţător 200 euro, dându-i asigurări că a făcut toate demersurile pe lângă magistraţi pentru a obţine o soluţie favorabilă în dosarul penal în care era cercetat.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, faptă prev. şi ped. de Legea 78/2000 şi art. 257 C.P., procurorul de caz dispunând reţinerea inculpatului pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

D.G.A. - Biroul Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 1 month later...

Un poliţist a fost prins în flagrant în urma unui apel la linia telefonică gratuită a D.G.A.

Ieri, 26.06.2012, lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au prins în flagrant un agent de poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 22 în timp ce primea cu titlu de mită de la un denunţător 300 lei.

Flagrantul a fost organizat în urma unui apel primit la linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticorupţie – 0800.806.806.

Pe parcursul cercetărilor, lucrătorii D.G.A. – S.A.M.B. au beneficiat de sprijinul tehnic al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.

În fapt, la data de 22.06.2012, cetăţeanul M.M. a sunat la linia telefonică gratuită a D.G.A. pentru a sesiza faptul că, în aceeaşi zi, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă cu acces interzis din municipiul Bucureşti, a fost oprit de un echipaj de poliţie, iar unul dintre agenţii de poliţie i-a pretins bani pentru a nu-l sancţiona contravenţional.

Ulterior, martorul-denunţător a formulat un denunţ scris cu privire la aspectele sesizate la TelVerde anticorupţie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti dispunând prin ordonanţă delegarea lucrătorilor D.G.A. - S.A.M.B., în vederea efectuării de activităţi procedurale.

În urma flagrantului, procurorul de caz a emis pe numele agentului de poliţie ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, fiind pusă în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 254 C.p., rap. la art. 7 alin. 1 din Legea nr. 78/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

D..G.A. - Biroul Informare și Relaţii Publice

Link to comment
  • 1 year later...

Polițist surprins în flagrant în timp ce primea mită

 

Marți, 24 iunie a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au prins în flagrant un agent de poliţie din cadrul I.P.J. Constanţa, în timp ce primea suma de 2.700 lei de la C.A., în scopul propunerii unei soluţii favorabile în cadrul unui dosar penal în care denunţătorul, alături de C.V.M., sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

În fapt, în luna februarie 2013, C.A. împreună cu C.V.M. au sustras o sumă de bani şi alte bunuri dintr-un oficiu poştal. Ca urmare, li s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Iniţial, agentul de poliție a pretins o sumă de bani drept mită pentru a propune o soluţie favorabilă în dosarul penal în care cei doi erau cercetaţi. Întrucât poliţistul a considerat că suma de 200 de euro primită inițial este insuficientă, acesta a mai pretins şi alte sume de bani, în acelaşi scop, fapt pentru care cele două persoane cercetate i-au remis, în timp, suma totală de 1.200 de euro.

La data de 20.06.2014, C.A. a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa cu privire la faptul că agentul de poliţie le-a pretins suma de 600 de euro, în scopul enunţat mai sus.
Ca urmare, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi sub coordonarea procurorului desemnat a fost organizată acţiunea de prindere în flagrant, cu această ocazie polițistul fiind surprins în timp ce primea suma de 2.700 lei de la denunţător.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a dispus începerea urmăririi penale, faţă de cel în cauză efectuându-se cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 289 Cod penal, rap. la art. 6 şi 7 din Legea nr. 78/2000.

Faţă de agentul de poliție s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

D.G.A. - Biroul Informare și Relații Publice

Link to comment
  • Moderator

Dragoş din ce am văzut în presă şeful SPR Braşov a fost reţinut de către DNA. Iar comunicatele emise de minister sunt numai cele pe care le dau cei de la DGA. Probabil că DGA-ul nu a avut nicio implicare în dosarul de la Braşov sau poate că se adevereşte faptul că DGA-ul este interesat numai de cei mici şi fuge ca dracu de tămâie când este vorba de comandanţi. 

  • Upvote 5
Link to comment

Ai inteles la ce ma refeream :D De cele mai multe ori instruirile anticoruptie se fac cu politistii cu functie de executie si se omite faptul ca cei mai predispusi sunt cei cu functii de conducere.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment

Cei cu functii de conducere, fie ca sunt din ipj-uri, DGA sau DIPI sunt prieteni buni, impreuna merg la chefuri, in vacante, locuiesc in aceleasi cartiere de vile, au prieteni comuni. Si atunci, cum sa isi faca rau unul altuia?

Mai pica cate un agent care a primit 100 lei pentru a inchide ochii si asa isi justifica unii munca in serviciile astea care lupta impotriva coruptiei!

Apropo, pe cei care lucreaza la DGA si DIPI cine ii controleaza? Unii dintre ei se cred deasupra legii!

 

 

P.S. A nu se intelege ca sunt de acord cu faptele de coruptie! Din contra! Dar, sa fie toti tratati la fel, fara nicio discriminare!

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
  • Active member

 

Mai pica cate un agent care a primit 100 lei pentru a inchide ochii si asa isi justifica unii munca in serviciile astea care lupta impotriva coruptiei!

 

Cum a fost agentul de mai sus, nu? Tot 100 de lei a luat si el  <_<

  • Upvote 2
  • Downvote 2
Link to comment

Nu conteaza suma! Nu sunt de acord cu asa ceva, indiferent de motivatie, indiferent de functie sau grad. Mai bine nu mananc nimic...

Din cauza unor astfel de indivizi are populatia impresia ca toti suntem la fel, ca toti primim spaga, ca toti o ducem foarte bine.

De regula, cei care primesc spaga fie sunt inconstienti si se gandesc ca pe ei nu ii prinde nimeni sau, si mai grav, sunt unii care se bazeaza pe relatiile din sistem si atunci se cred invincibili, intangibili, ca de, ii scapa comisarul sau chestorul cutare care primeste si el ce are nevoie.

 

 

P.S. Totusi, ar fi o masura bine-venita ca salariile, in general ale politistilor si, in special, ale agentilor sa mai creasca, dar nu cu procente aplicate la salariul de baza, ci cu sume fixe. Diferenta intre un agent debutant si un inspector sef al unui ipj este foarte mare, uneori nejustificata! Ca o paranteza, un sef de ipj are numai sporul pentru lucrari exceptionale mai mare decat salariul unui agent debutant. Sa nu uitam ca salariile noastre nu au fost reintregite in totalitate, plus ca am pierdut si alte drepturi salariale.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
  • Active member

Din pacate inca mai sunt tendinte comuniste prin Politie gen "antichiaburi"

E normal sa fie diferente mari intre un agent debutant si un inspector sef. Cine nu intelege de ce si are nevoie de argumente are un simt al realitatii cam stramb. N-ar fi mai bine sa fim platiti toti la fel? Sa fie ca-n comunism - de ce unul are mai mult si altul mai putin? Asta e chiar buna - de ce sunt diferente mari intre un agent debutant si sef IPJ. N-ai vrea sa fie doar de 2-3 milioane diferenta??  :doh: Eventual il platim cu bonuri de masa, dar avem pretentia sa nu fie influentabil seful politiei unui intreg judet ca-i mai aruncam si o plasa de rosii pt ca are niste atributii marunte, nu?  :wacko:

 

Inainte sa se atace vreun frustrat poate sa stea linistit ca nu sunt vreun privelegiat al sistemului, am cea mai mica functie posibila cu 0 sanse de promovare, nu am salariu de merit care au inceput deja sa se acorde numai la lepre, dar macar am un simt al realitatii si nu am tendinte marxist - leniniste ca de ce ia inspectorul sef mai mult ca mine, un lucrator operativ. Pai oare de ce? Oricum un mic "spagalache" frustrat vad ca da deja minusuri.

Sache, pacat ca n-ai remarcat si cea de-a treia categoria - cei care nu iau din constiinta, care au o anumite moralitate si demnitate.

Edited by Ben
  • Upvote 8
  • Downvote 5
Link to comment

Ben, nu ai inteles ce am vrut sa spun! Nu egalitate intre noi, ci o mai mica diferenta intre noi la salarii.

Ca ofiter, nu ai cum sa intelegi! Agentii sa fie platiti cu mai putin, nu? Ca doar sunt agenti!

Cum sa traiesti cu mai putin de 2.000 lei in Bucuresti sau in oricare alt oras al tarii?

Te deranjeaza minusurile?

Eu ma refeream doar la cei care iau spaga, iar astia sunt de doua feluri, indiferent cat au salariul, idiferent ca sunt agenti sau ofiteri.

Nici eu nu sunt un favorizat al sistemului, din contra. Nu am salariu de merit sau alte beneficii si am o functie medie.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
  • Active member

Ca ofiter, nu ai cum sa intelegi! Agentii sa fie platiti cu mai putin, nu? Ca doar sunt agenti!

 

De ce nu am cum? Crezi ca ma dau afara banii din casa? 

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment

Suntem off-topic!

Nu asta am spus. Probabil, ca ofiter gandesti ca un agent merita mai putin.

Salariile de incadrare in sistem ar trebui sa fie mai mari, indiferent ca esti agent sau ofiter.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.