Jump to content
POLITISTI.ro

Intrebare rutiera

Postare recomandată

Publicat

Care ma ajuta si pe mine cu un raspuns:

In imaginea de mai jos o intersectie fara semnul de giratoriu: Eu sunt cu semnul negru si vreau sa ies pe la a 3-a iesire pe prima banda.Cel cu rosu intra in intersectie pe a doua banda banda si vrea sa iasa la iesirea unde se intersecteaza cu mine.Intr-un giratoriu stiu ca poti intra si pe prima banda iesind pe la orice iesire si ai prioritate fata de cel ce circula pe a doua banda.Cine are prioritate in imaginea de mai sus, si daca un sens ca cel de sus poate fi considerat giratoriu fara sa aiba semnul distinctiv.

post-3611-0-32065500-1319365872_thumb.jp

• Moderator
Publicat

Intr-un giratoriu stiu ca poti intra si pe prima banda iesind pe la orice iesire si ai prioritate fata de cel ce circula pe a doua banda.

Unde scrie in Codul Rutier acest lucru?

Publicat (modificat)

Atunci cei care circula pe banda apropiata de centrul giratoriului au prioritate fata de cei care circula pe banda exterioara? Eu nu sunt obligat sa o iau pe prima la dreapta cand intru in giratoriu de pe prima banda neavand nici un semn.Daca gresesc spuneti-mi unde scrie.

Modificat de karlos12
  • Moderator
Publicat

Faci o confuzie. Nu e vorba de prioritate, ci de obligaţia de a te asigura la schimbarea direcţiei de mers atunci când schimbi banda de circulaţie. Este diferenţă între prioritate şi asigurarea la schimbarea benzii de circulaţie.

• Apreciez 2
Publicat

Revenind la subiect,In poza eu cu negru,celalalt cu rosu, ne intersectam.Cine este vinovat in caz de accident?

• Moderator
Publicat

Din schita facuta de tine, daca impactul celor doua vehicule are loc unde se intersecteaza cele doua trasee, cel cu rosu nu s-a asigurat la schimbarea directiei de deplasare. Nu e vorba de neacordare de prioritate.

• Moderator
Publicat (modificat)

Tu.

Dar daca cel cu rosu ar fi mers inainte?

Modificat de danpin
Publicat

Buna ziua,

In urma unui eveniment rutier am fost declarat vinovat de catre agentul constatator. In afara de a contesta la judecatoria de care apartin, mai este va rog vreo cale de atacare pe linie de Politie?

Atasez filmul evenimentului:

Mentionez ca eram oprit pentru a acorda prioritate de trecere pietonilor iar masina de pe banda 2 s-a pus in miscare atingandu-mi ariba si bara fata (zgomotul se aude pe inregistrare). Am fost declarat vinovat pentru neasigurare la schimbarea directiei de mers.

Multumesc.

Publicat

singura cale de atac a pv este plingerea contraventionala ce se depune in 15 zile la judecatorie. nu exista o procedura administrativa de anulare sau modificare a pv.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.