Jump to content
POLITISTI.ro

Intrebare rutiera

karlos12

Recommended Posts

Care ma ajuta si pe mine cu un raspuns:

In imaginea de mai jos o intersectie fara semnul de giratoriu: Eu sunt cu semnul negru si vreau sa ies pe la a 3-a iesire pe prima banda.Cel cu rosu intra in intersectie pe a doua banda banda si vrea sa iasa la iesirea unde se intersecteaza cu mine.Intr-un giratoriu stiu ca poti intra si pe prima banda iesind pe la orice iesire si ai prioritate fata de cel ce circula pe a doua banda.Cine are prioritate in imaginea de mai sus, si daca un sens ca cel de sus poate fi considerat giratoriu fara sa aiba semnul distinctiv.

post-3611-0-32065500-1319365872_thumb.jp

• Moderator

Intr-un giratoriu stiu ca poti intra si pe prima banda iesind pe la orice iesire si ai prioritate fata de cel ce circula pe a doua banda.

Unde scrie in Codul Rutier acest lucru?

Atunci cei care circula pe banda apropiata de centrul giratoriului au prioritate fata de cei care circula pe banda exterioara? Eu nu sunt obligat sa o iau pe prima la dreapta cand intru in giratoriu de pe prima banda neavand nici un semn.Daca gresesc spuneti-mi unde scrie.

Edited by karlos12
  • Moderator

Faci o confuzie. Nu e vorba de prioritate, ci de obligaţia de a te asigura la schimbarea direcţiei de mers atunci când schimbi banda de circulaţie. Este diferenţă între prioritate şi asigurarea la schimbarea benzii de circulaţie.

• Upvote 2
  • Moderator

Din schita facuta de tine, daca impactul celor doua vehicule are loc unde se intersecteaza cele doua trasee, cel cu rosu nu s-a asigurat la schimbarea directiei de deplasare. Nu e vorba de neacordare de prioritate.

Buna ziua,

In urma unui eveniment rutier am fost declarat vinovat de catre agentul constatator. In afara de a contesta la judecatoria de care apartin, mai este va rog vreo cale de atacare pe linie de Politie?

Atasez filmul evenimentului:

Mentionez ca eram oprit pentru a acorda prioritate de trecere pietonilor iar masina de pe banda 2 s-a pus in miscare atingandu-mi ariba si bara fata (zgomotul se aude pe inregistrare). Am fost declarat vinovat pentru neasigurare la schimbarea directiei de mers.

Multumesc.

singura cale de atac a pv este plingerea contraventionala ce se depune in 15 zile la judecatorie. nu exista o procedura administrativa de anulare sau modificare a pv.