Jump to content
POLITISTI.ro

CP & CPP

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua,

As vrea sa stiu si eu care credeti ca e cel mai bun Cod Penal si CPP de pe piata. (ma refer la felul cum este structurat manualul si mai ales sa fie la zi, nu cel care trebuie aprobat). Din ce am auzit cele mai intalnite ar fi cele de la editura C. H. Beck si Hamangiu. O zi buna!

• Moderator
Publicat

Pai codul incepe cu art. 1 si se termina cu ultimul articol. Daca tu vrei curs (manual didactic), asta este altceva.

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

Eu n-am auzit de curs de la Ed.Hamangiu sau C.H.Beck.Nu cred c-a aparut vreun indrumar de cercetare penala sau note de curs conform noilor coduri.

Publicat

C.H.Beck sunt cele mai bune, am cumparat vara trecuta un C.Pen. care nu avea alineatele numerotate si trebuia de fiecare data cand faceam o incadrare sa stau sa numar la ele, mi-am luat de la C.H.Beck si e ok ;)

• Displace 1
Publicat (modificat)

nu sunt lamurit- vrei codurile tiparite sau doctrina? ca si coduri tiparite oricare dintre edituri este ok, nu am auzit de vreo editie cu erori astfel incit sa fie de evitat. dar mai intai asteapta publicarea in MO a legilor de aplicare deoarece patiti ca mine: am cumparat codul civil inainte de publicarea legii 71 si a trebuit sa il mai cumpar inca o data datorita modificarilor intervenite chiar prin legea de aplicare.

Modificat de maxu08
Publicat

Cursuri/Tratate:

Mitrache - Penal General

Tudorel - Penal Special

Antoniu sau Neagu - Procedură penală

Publicat

Of, nu stiu cat ati inteles unii dintre dvs. la ce m-am referit...

Caut cod penal (manual) care se gaseste in librarii, dar vreau sa stiu parerea celor care folosesc CP-ul si stiu, poate, care este cea mai buna editura, adica articolele si partile sa fie aranjate pentru a fi usor de gasit ce am de cautat. Dar cred ca cel mai bine ar fis a merg prin cateva librarii si sa intreb care se vinde cel mai bine. :))

Publicat

mai bine mergi in librarie si rasfoieste editiile CP si o sa vezi singur care iti este cel mai la indemina.

Publicat

Of, nu stiu cat ati inteles unii dintre dvs. la ce m-am referit...

Caut cod penal (manual) care se gaseste in librarii, dar vreau sa stiu parerea celor care folosesc CP-ul si stiu, poate, care este cea mai buna editura, adica articolele si partile sa fie aranjate pentru a fi usor de gasit ce am de cautat. Dar cred ca cel mai bine ar fis a merg prin cateva librarii si sa intreb care se vinde cel mai bine. :))

cod penal (manual)??? Of, eu cred că nici tu nu ştii tu ce vrei.

Există Codul Penal simplu sau comentat.

Manual poate de Drept Penal dar nu de Cod Penal.

• Apreciez 1
Publicat

Manual=carte=pagini. Nu caut explicarea obiectelor si subiecelor infractiunilor ci codul penal. In fine, am gasit ce cautam. Multmesc.

• Membru
Publicat

Manual=carte=pagini. Nu caut explicarea obiectelor si subiecelor infractiunilor ci codul penal. In fine, am gasit ce cautam. Multmesc.

:ner: Asa e. Bre, are pagini, are cotor, ce dracu` mai vreti? E manual. Ne pierdem acum in detalii ?! :ner:

"Manual de Cod Penal" nu prea exista, deci tre` sa stii ce sa ceri ca sa si primesti. Poate daca ai cere un curs de Drept Penal (partea generala sau speciala) sau un C. Pen. explicat poate ai primi.

"Explicarea C. Pen" (cum o numesti tu), deci implicit a infractiunii ca institutie a dreptului penal, nu se poate face fara explicarea obiectelor si subiectilor (nu subiectelor) infractiunii. Intra la pachet. Nu poti sa le separi.

Oricum, foarte tare definitia ta despre manual.

Imi cer scuze daca te-ai suparat. Nu asta a fost intentia mea.

Publicat

Nu m-am suparat, nu cred ca am pentru ce. E greu sa ma exprim cum trebuie ptr ca sunt incepator in acesti termeni si ma asteptam si la raspunsuri de genul raspunsului tau Ben. Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.