Jump to content
POLITISTI.ro

Academia Nationala de Informatii


profiler

Recommended Posts

Buna seara.Am vazut ca M.A.I a scos la concurs 12 locuri la Academia nationala de informatii,la specializarea ,,psihologie-informatii,,.

Vroiam sa va intreb cu ce se vor ocupa cei care termina aici,ce statut vor avea in cadrul IGPR?

Link to comment
  • Moderator

Dacă a scos MAI-ul 12 locuri, nu înseamnă neapărat că acele locuri vor fi la IGPR. Sub umbrela MAI sunt multe alte instituţii pe lângă IGPR.

Link to comment

SRI-ul nu face nu face parte din MAI , cu atat mai putin din IGPR.

Daca intri la specializarea "psihologie-informatii" vei lucra ca ofiter operativ in cadrul serviciului , asta dupa ce vei face si masteru.

Edited by Madalin
Link to comment
  • Active member

Lucrezi ca ofiter operativ de informatii direct dupa licenta, cum e si in cazul absolventilor Academiei de Politie. Nu trebuie sa faci si masterul, care este master profesional de incadrare directa din sursa externa in SRI sau master de cercetare, pe care-l poate face orice civil, care are o diploma de licenta.

Link to comment

Unde ai vazut? Pe site-ul academiei si pe site-ul SRI-ului nu este nimic afisat.

In perioada asta, sau cel putin lunile astea se vor afisa locurile scoase pentru ca admiterea acolo incepe din martie, aprilie.

Link to comment
  • Active member

Nu conteaza in ce ai licenta. In schimb conteaza ca masterul sa nu fi fost facut la buget. In acest caz, am inteles ca nu esti acceptat la masterul de incadrare directa. Mai multe gasiti si voi pe site-ul academiei si a SRI-ului.

Link to comment

sa ne dea relatii care stie,ca pare interesant

In 2010,ca de altfel si in 2009,am vazut pe site-ul MAI ca s-au scos aceste locuri la Academia Nationala de Informatii,specializarea psihologie-informatii,beneficiar IGPR.Cand m-am uitat anul acesta pe site-ul MAI am observat ca la Academia Nationala de informatii nu mai apar locurile la specializarea ,,psihologie-informatii,, insa pe site-ul SRI-ului sunt trecute 12 locuri la specializarea mentionata mai sus.Asa ca eu cred ca cele 12 locuri care apar pe site-ul sri apartin tot MAI-ului,daca in urma cu 2 ani tot ei selectionau candidati pt aceea specializare.

Link to comment

Profiler, esti informat gresit. Pe siteul academiei wwww.animv.ro se face referire la Admitere 2011 adica a avut loc deja.

Cele 15 locuri (12 baieti si 3 fete) la "psihologie-informatii" si 15 locuri (9 baieti 6 fete) "studii de securitate si informatii" sunt ale SRI-ului. Adica dupa licenta erai incadrat in SRI. Deobicei cei ce opteaza pt psihologie-informatii merg in operativ-informativ iar la celallat profil spre analiza. Nu e o regula dar deobicei asa este.

Daca ar fi fost alt beneficiar decat SRI-ul s-ar fi afisat exact ca la Academia Tehnica Militara sau chiar la Academia de Politie.

Link to comment
  • 1 year later...

Buna seara!Sunt in clasa a XII-a iar in aceasta vara vreau sa intru la Academia de Informatii sau Academia de Politie.As merge mai mult pe Academia de Informatii dar numarul redus de locuri imi "taie putin din elan".As vrea sa stiu daca a mai sustinut cineva aceste probe pana acum si daca imi poate oferi cineva informatii privind testele de admitere la Academia de Informatii.

Link to comment

Varga, esti constient ca ce face politia este diferit de ce face SRI-ul nu? Mai intai hotaraste-te ce vrei sa faci cu adevarat si apoi ia o decizie. Tocmai prin faptul ca e un numar redus de locuri ar trebui sa te ambitioneze si sa dai dovada ca esti unul dintre cei mai buni. In mare parte nu vei auzi decat zvonuri in legatura cu admiterea, teste etc. si vei sti cu adevarat doar atunci cand le vei avea in fata pentru ca in mod logic apartinand de un serviciu secret sunt confidentiale. Te sfatuiesc sa te informezi mai bine in legatura cu activitatea unui oftier de politie si a unui ofiter de informatii si apoi sa faci alegerea.

Link to comment

Stiu ce presupune atat munca de ofiter de informatii cat si munca de ofiter de politie.Am postat crezand ca cineva a mai trecut prin etapele admiterii Academiei de Informatii si imi poate spune gradul de dificultate al examenelor.Oricum iti multumesc pentru raspunsul repede si atentia pe care ai acordat-o acestui topic.Daca imi mai poti spune ceva ce sa imi fie de ajutor sau ceilalti va multumesc.

Edited by Varga
Link to comment

Din cate am auzit,gradul de dificultate este ridicat.O multime de teste de personalitate,atentie dar si testul de inteligenta care valoreaza vreo 30% din medie.

Daca cauti pe google,vei gasi si subiecte din anii anteriori la proba de engleza si cea de cultura generala.

Link to comment

Testul de inteligenta valoreaza 40% din media finala de admitere. Testele de personalitate fac parte dintr-o evaluarea psihologica complexa care e ceva mai complicata si presupune mai multe etape printre care si aceste teste de personalitate.

Din moment ce sunt scoase atat de putine locuri la concurs este normal ca gradul de dificultate al probelor sa fie foarte ridicat.

De asemenea sunt foarte multe probe eliminatorii ce nu pot fi contestate care vizeaza mai multe aspecte ce tin de tine pe langa cele academice.

Link to comment
  • 5 years later...

Sunt fata și sunt în ultimul an de liceu, am început pregătirea pentru AdP încă de la inceputul anului si a mers bine, din județul meu nu a mai întrat nimeni la Academie de aproximativ 5 ani. Ceea ce cu timpul m-a cam pus pe gânduri și ma sperie faptul ca sunt șanse mici sa întru, chiar daca la pregătiri ma descurc bine. Intre timp am aflat despre posibilitatea de a da pe locurile de Mai, specializarea Direcția Operațiuni Speciale în cadrul Academiei de Informații din București. Admiterea ar fi mai ușoară și se întra relativ ușor în comparație cu Academia de Politie, din câte am înțeles. Sunt indecisa. Ce diferențe sunt și cum credeți ca este mai bine sa procedez,unde ar fi mai bine sa dau ? Va rog sa ma ajutați prin expunerea avantajelor și dezavantajelor pe care le întâlnesc de ambele părți. Mulțumesc anticipat:)! 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.