Skip to content

Soarta absolventilor promotiei 2011

Featured Replies

În atache aveţi Monitorul Oficial nr. 861 din 07.12.2011. Deci, absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior din MAI vor fi repartizaţi în perioada 28-30.12.2011 şi încadraţi începând cu data de 01.01.2012, iar promoţia 2011 a absolvenţilor şcolilor postliceale ale MAI pe parcursul anului 2012, în limita posturilor disponibile.

Îmi pare nespus de rău că am avut dreptate! :(

Monitorul Oficial nr.861 din 07.12.2011.pdf

Edited by Dan

• Replies 3.2k
  • Views 391.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• gonzales888
    gonzales888

adica intai incadreaza politistii si apoi pompierii? ))).....TOTI O DATA colegu.....tot MAI....daca tu consideri ca un coleg de'al tau de la pompieri nu are voie sa intre pe forumul asta sa citeasca s

• Nu v-ati saturat sa tot mancati rahat p'aci...n-aveti ce face cu timpul vostru decat sa dati publice visele voastre...daca nu e ceva negru pe alb nu va mai bagati in seama ca aveti voi surse..aveti pe

• bulibashaaaaaaaaaa unde e calendarul????? te-au dat aia afara in suturi si tu vii sa ne spui ca e calendarul facut? :ner:

Posted Images

am vazut si eu stirea pe la 2:30....

Buna ziua,

Mă numesc C.C.. și locuiesc în Braila. Va scriu in numele intregii promotii 2011 care a fost din nou amanata de la incadrare. În 2009 am fost printre cei 1505 elevi care au fost admiși la Scoala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina. Am urmat cursurile acestei școli și în vara anului 2011 trebuia sa absolvim, însă contextul economic nu a permis acest lucru, ca urmare am fost amânați de la incadrare 6 luni. Pe 11 decembrie 2011 ar fi trebuit sa ne reîntoarcem în scoala pentru a susține examenul de absolvire urmând ca de la 03.01.2012 să începem efectiv serviciul. Din păcate acest lucru nu se întampla fiind din nou amânați pe o perioadă nedeterminată ca urmare a unei legi adoptate de Parlamentul României. (Legea nr. 234/2011 ).

Problemele generate de aceste amânări consecutive pentru elevii scolilor de poliție sunt destul de grave pentru viitorul nostru, fiind atât de ordin financiar cat si moral.

Vestea celei de-a doua amânări a venit în data de de 08.12.2011 cand majoritatea deja se pregatiseră pentru venirea in scoală (iși dădusera demisia de la locul de muncă, se întorseseră din strainatate). Practic din 6 în 6 luni noi ne luăm viața de la zero fiind din nou fără loc de muncă, de această dată nestiind nici o persepctivă sigură a încadrarii noastre pe post.

Precizez că la intrarea în școală am semnat angajamente prin care ne asumam răspunderea să lucrăm în cadrul M.A.I. pe o perioadă de 9 ani, dar deja aceste angajamente nu pot fi respectate din cauza ministerului.

Vă solicităm ajutorul in speranța de afla cât oare ni se va mai refuza dreptul sa muncim, sa punem în practică ceea ce am învațăt în doi ani de școală.

Munca noastră și visul de a deveni polițisti stau atârnate undeva în niște cifre pe o hartie din biroul ministrului Traian Igaș.

Prin aceste măsuri sunt irosite costuri de școlarizare (aprox. 20.000 Ron/elev) precum și destinele unor viitori tineri polițiști din rândul cărora mulți se gandesc sa renunțe la această carieră.

Vă mulțumesc anticipat!"

acum pe antena 3 uitati-va

Ce s-a intamplat?

• Membru

Era o emisiune la Antena 3 si printre alte teme, a fost pusa pentru 2 minute in discutie si soarta promotiei 2011.

Au facut un reportaj pe la scoala in care aparea Simion si cam atat..

Dar e bine ca incepem sa aparem din ce in ce mai des pe canalele tv.

• Membru

Pentru cei care au trimis petitia la FACIAS, eu am primit raspuns si anume:

"Avand in vedere problemele intampinate, precum si numeroasele sesizari ale colegilor dvs., FACIAS doreste sa organizeze miercuri 15 decembrie, o conferinta de presa in Bucuresti, pe aceasta tema. Asadar, avem rugamintea la dvs. si la colegi sa ne contactati la nr. 021 335 45 05 (dna. Oana Florea) pentru a vedea cine are disponibilitatea sa vina la acest eveniment, sa vorbeasca public despre aceasta situatie, impreuna cu reprezentantii fundatiei.

Cu stima,

echipa FACIAS"

Acum ramane de vazut cine cine se alatura acestui demers...

Acum e momentul sa fiti uniti. Duceti-va in numar cat mai mare la Bucuresti si vorbiti fara frica, spuneti-va of-ul. Macar acum sa dati dovada de curaj si uniune, pentru ca presiunea mediatica este singurul lucru care mai poate rezolva ceva.

Propun sa ne organizam si sa mergem in numar cat mai mare, sa discutam cu cei de la FACIAS.

Trebuie sa punem presiune pana nu se "raceste" problema !

1.Am putea vorbi cu cei de la FACIAS, sa ne ajute sa obtinem o

audienta la ministru pentru a ne spune CLAR, cel putin o data fixa cand promotia va fi incadrata , de preferat 1 Februarie 2012 (tb sa cerem ceva concret).

2.Daca ministrul nu ne primeste in audienta, sa organizam un miting amplu (dar cat mai repede - luna decembrie).

3.Eventual ne-am putea constitui si intr-un sindicat al elevilor din politie - S.E.P.- (momentan se pare ca nu ne reprezinta niciun sindicat..din cate am inteles).

Apropo, eu nici macar NU fac parte din MAI, ci doar am persoane cunoscute, colegi cu voi !!

Imi pare rau sa vad ca foarte putini dintre voi sunteti dornici sa luati atitudine !

• Membru

Propun sa ne organizam si sa mergem in numar cat mai mare, sa discutam cu cei de la FACIAS.

Trebuie sa punem presiune pana nu se "raceste" problema !

1.Am putea vorbi cu cei de la FACIAS, sa ne ajute sa obtinem o

audienta la ministru pentru a ne spune CLAR, cel putin o data fixa cand promotia va fi incadrata , de preferat 1 Februarie 2012 (tb sa cerem ceva concret).

2.Daca ministrul nu ne primeste in audienta, sa organizam un miting amplu (dar cat mai repede - luna decembrie).

3.Eventual ne-am putea constitui si intr-un sindicat al elevilor din politie - S.E.P.- (momentan se pare ca nu ne reprezinta niciun sindicat..din cate am inteles).

Apropo, eu nici macar NU fac parte din MAI, ci doar am persoane cunoscute, colegi cu voi !!

Imi pare rau sa vad ca foarte putini dintre voi sunteti dornici sa luati atitudine !

S-a oferit deja cineva sa faca rost de la scoala de angajamentul pe care l-am semnat in 2009.

Dupa ce va obtine copia respectiva, se vor misca treburile altfel.

SI, DA, vom merge la Bucuresti la intalnirea de miercuri cu cei de la FACIAS.

Multumiri tie si multimiri si colegei noastre care a luat legatura cu o doamna din cadrul acestei organizatii.

Mai jos e postarea colegei noastre;

"Am vb cu doamna Oana Florea la tel(Organizatia FACIAS)!Mi-a zis ca miercuri e conferinta la bucuresti, care se organizeaza in sediul lor, si daca noi nu dorim sa fim filmati ,sa ni se zica numele,sa ni se faca poze nu o sa se faca acest lucru pentru ca stie si dansa la ce pericol ne expunem...i-am prezentat conditiile in care am stat acolo, cum s-au purtat cu noi situatia in care ne aflam acum k nu avem nici un venit, nici un statut nimic..si a zis ca are nevoie de angajamentul nostru de la scoala ca sa ii poata actiona in instanta.Doamna a zis k sa venim cat mai multi miercuri si cu acest act!A zis k e dispusa sa mearga cu noi pana in panzele albe pentru ca suntem tineri! Eu zic sa nu ratam aceasta sansa!Deci cine vine la Bucuresti?"

Edited by Bogdanel

@ joepitesti.... eu zic sa te gandesti mai bine cand propui ceva care nu are nici cea mai mica legatura cu tine si nu te va afecta in nicio privinta direct ...

Am inteles ca luni vor aparea mai multe informatii cu privire la locatie si ora unde va avea loc conferinta.

@Pathfinder..Vorbesti in necunostinta de cauza. Ma cam afecteaza. Dar spre deosebire de tine macar imi dau interesul..Nu am nevoie de carcoteli..Daca ai ceva sa-mi spui te rog sa o faci printr-un mesaj personal si nu pe forum..Prefer sa nu ma cert cu nimeni pe aici.

Simti ca ceea ce am propus eu te afecteaza in vre-un fel ? Raspunde, in mesaj te rog, sa nu fim OFF-TOPIC

• Membru

Inainte cu mult curaj, oriunde va adunati in Bucuresti o sa vin si eu sa va sustin in situatia in care nu o sa fiu la munca si o sa trebuiasca sa va supervizez daca va adunati la minister sau la guvern. :doh:

Am foarte multi prieteni in promotia 2011+ si astept cu mare drag si interes viitorii colegii din cadrul DGPMB :beer:

"Mulţumesc pt mesaj. Eu voi realiza luni un interviu cu ministrul Igaş special legat de problema voastră. În reportaj trebuie să dăm ambele părţi: elevii şi ministerul.

Spune-mi din ce oraş eşti, iar o echipă Prima TV va ajunge la tine. Nu e o problemă dacă nu vrei să îţi divulgăm identitatea. Putem realiza o filmare în care să nu fii identificată.

Îţi mulţumesc pentru încredere!".

Se pare ca presa e din ce in ce mai interesata de noi... e de actualitate, aduce audienta... sper numai sa dea si rezultate. Oricum ceva e intotdeauna mai bun decat nimic.

Incepeti sa pricepeti ca sfaturile mele au fost bune.

Nu ramane decat sa aveti curaj.

luni vom stii cu siguranta ora si locul unde se va desfasura conferinta de intalnit o sa ne intalnim la gara de nord toata lumea stie unde este va rog mult anuntati colegii din bucuresti si din apropiere trebuie sa luptam pentru ce este al nostru nu renuntati nu inchideti ochii nu-i lasati sa isi bata joc de noi am sa revin cat pot de repede cu detalii

@joepitesti....nu-mi dau seama in ce calitate vorbesti.....poate esti un "linge-n urechi" care doreste sa afle mai multe informatii despre asta si sa ne "lucreze"....te sfatuiesc sa stai in banca ta...iar cei care sunt afectati sa vorbeasca...

@Pathfinder - Te-am rugat sa nu mai postam pe forum, ceva ce este OFF-TOPIC, si sa-mi dai mesaj personal..Ma abtin sa te jignesc asa cum o faci tu..Ti-am spus ca nu sunt din MAI si sunt direct afectat...Abtine-te de la sfaturi ! Nu primesc sfaturi de la un "gica-contra".. Nu ma intereseaza ce crezi tu ! Oamenii incearca pe aici sa-si spuna off-ul si eventual sa gaseasca solutii...Probabil daca as fi un parinte al unui elev in situatia asta mi-ai interzice tu sa-mi exprim opinia, pentru ca nu am "calitatea" pe care o ai tu ? Maturizeaza-te si incearca sa fii constructiv ! Asta daca nu esti ceea ce sustii ca sunt eu ("poate esti un "linge-n urechi" care doreste sa afle mai multe informatii despre asta si sa ne "lucreze"").

• Membru

Eu nu inteleg...de ce-l atacati pe joepitesti?

Ce v-a facut?

A jignit pe cineva dintre noi si eu nu stiu?

Omul a incercat sa-si dea cu parerea probabil din cauza ca are pe cineva apropiat in situatia noastra, gen logodnica/sotie/sora/frate/verisor etc.

Va inteleg ca sunteti suparati insa hai sa nu aruncam cu pietre in cei care incearca cumva sa ne ajute sau macar sa ne sugereze o modalitate prin care sa trezim la realitatea 'bravii" nostri conducatori.

nu intotdeauna cine vrea sa "te ajute" iti vrea si binele....remember that ..Bogdanel.... mai ales ca nu a spus exact ce rude are sau care e treaba lui in chestia asta

Edited by Pathfinder

• Membru

Pathfinder, mai exact de ce iti e frica?!? Ce iti poate face tie userul joepitesti? Imi place ca stati si va plangeti aici pe forum, dar cand va spune cineva despre ceva tangibil ce ati putea face sa va ajutati pe voi insiva, incepeti sa visati teorii ale conspiratiei si dati inapoi. E usor sa fii viteaz din spatele monitorului, nu? Mai greu cu faptele...

Edited by Cristi

Doamne cat de plictisitor...

• Membru

Absolvenţii şcolilor de poliţie fac miting la MAI

10 Decembrie, 2011 • 10:12:13

Absolvenţii şcolilor de poliţie fac miting la MAI

articol citit de: 77

1.500 de absolvenţi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie din Câmpina vor să organizeze un miting în faţa sediului MAI pentru a atrage atenţia asupra faptului că nu pot susţine examenul final care să le permită angajarea în structurile MAI întrucât autorităţile amână întruna concursul, scrie Mediafax. Examenul de absolvire trebuia susţinut iniţial în vara anului 2011, însă a fost amânat pentru şase luni "din cauza contextului economic". În primă fază, examenul a fost programat pentru 11 decembrie 2011, iar tinerii absolvenţi ar fi urmat să fie angajaţi în poliţie începând cu 3 ianuarie 2012. Din păcate, acest lucru nu se întâmplă, iar examenul a fost amânat din nou, pe o perioadă nedeterminată, se plâng sindicaliştii. Fără acest examen, tinerii nu se pot angaja în poliţie. Ei sunt ţinuţi pe tuşă şi nu au din ce să trăiască. Tinerii absolvenţi intenţionează să ceară aprobare pentru organizarea unui miting în faţa sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor, pentru a atrage atenţia asupra situaţiei lor. Potrivit conducerii Şcolii de Agenţi de Poliţie din Câmpina absolvenţii vor putea să susţină examenul în 2012, întrucât "MAI şi statul nu îşi permit să investească atâţia bani şi să-i piardă". (A.M.)

Si mica parte din promotia 2011, "Clujul", va sustine. Chiar daca suntem departe de Bucuresti, cred ca majoritatea dintre noi vor fi dispusi sa lupte impreuna cu voi pentru a ne face auziti.

pai sa ne anunte si pe noi cineva daca se face...sa stim cand unde cum...:| sau e vorba de elevii aia portocalii?

sa curga minusurile :)))...... ..multumesc fanilor

@ Cristi ..... nu mi-e frica de nimic...iar daca se va organiza ceva voi fi in linia intai strigand pana raman fara voce....insa sa vina cineva fara sa se prezinte(alias joepitesti)....fara sa ne spuna ce legatura are. cu un cont facut cu cateva ore inainte..si sa inceapa sa ne dea ordine/sugestii....mi se pare cam tras de par....oricum de laudat initiativa...dar cam atat...

Edited by Pathfinder

Guest
This topic is now closed to further replies.

Recently Browsing 0

• No registered users viewing this page.

Account

Navigation

Search

Search

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.