Jump to content
POLITISTI.ro

Propun proteste...


greddy

Recommended Posts

Stimati colegi, domnu' Igas, basescu, boc si compania trebuie sa cada!!!! urgent!

Am intrat in scoala campina acum 2 ani, am terminat-o si am fost trimisi acasa cu OUG in care se stipuleaza faptul ca in decembrie terminam toti, iar astazi declaratiile ministrului arata faptul ca incepand cu 1 ianuarie vom fi angajati in functie de medie. Niciunde, in niciun act nu scrie asa ceva. E pur si simplu o bataie de joc! nu ma arde atat de tare media pt ca am o medie destul de buna, dar habar nu am care e nivelul pana la care vom fi angajati... ma intreb si eu: cat p... mea mai rezistam???? daca ma trezesc in ianuarie ca stau iar pe bara?? iar pe voi ce din operativ va intreb: cat mai puteti rabda toate situatiile in care sunteti pusi? oare nu e timpul sa lasam dracu orice teama si sa dam cu ei jos definitiv?

 • Upvote 3
 • Downvote 1
Link to comment

Greddy, OUG spune ca terminam toti, dar angajarile se vor face incepand din ianuarie. Cu toata parerea de rau trebuie sa spun: chiar in ordonanta scrie. Este legal ce fac. Nu au semnat niciun contract prin care se obliga sa ne angajeze la termen.

Link to comment

si ce ai vrea? sa stam cu mainile in san sa-si bata joc de noi la nesfarsit unul care nu are nici cea mai mica idee despre ceea ce inseamna Politia Romana ?

Edited by copman2
Link to comment

Roco, in regulamente scrie si ca durata studiilor e de 2 ani de zile..teoretic, dar nu despre asta vorbeam. nu ma grabesc sa muncesc pt tara...doar ca e bataie de joc pur si simplu fata de noi cei care ne-am indeplinit partea de contract

eu faceam referire la faptul ca nu scrie niciunde ca vom fi angajati in functie de medie

Edited by greddy
Link to comment

prin unele tari (cu apa calda, cum zic unii care fac pe desteptii) cica protestele politiei sunt concretizate prin "exces de zel", actiune care nu poate fi combatuta legal in nici un fel, si care "doare" mai rau decit vociferarea de lozinci (care alesilor le intra pe o ureche, reverbereaza de citeva ori dupa care dispare)

nu e o sugestie, nu e o propunere, doar ma dau si eu mare cu ce stiu ;)

Edited by serhente Garcia
Link to comment

pacat ca romanul e om cu bun simt. nu in general, dar cunosc foarte multi asemenea oameni si mai ales politisti...romanul nu poate face asemenea proteste. de frica, din bun simt, din compasiune...nu stiu. Eu ma gandeam la protestele noastre pitoresti. Romanii ce au murit in 89 au simtit ca pot schimba ceva, astazi insa nici un roman nu are convingerea ca daca da jos actuala putere va fi mai bine.

Cand politia unui stat protesteaza, statul ala e in pericol. Armata Romaniei e o armata pasiva, necombatanta, dar Politia e pilonul societatii...asa nenorociti si betivi cum ne face seful nostru.

Link to comment
 • Moderator

Domnule poliţist serhente Garcia, ia povesteşte-ne şi nouă aici, cam cum va face domnia voastră exces de zel la locul de muncă, că doar eşti poliţist, nu ?

Link to comment
 • Active member

pacat ca romanul e om cu bun simt. nu in general

Ba eu cred ca mai degraba e apatic si sta ca mortu-n papusoi, asteptand pe altul sa faca pt el. Si totul la gramada ca sa nu-l recunoasca cineva cumva, in nici un caz individual. Fuge de responsabilitate. De ce sa nu recunosc... poate si eu m-am comportat asa uneori. Multi dintre noi am facut-o la un moment dat.

Romanul e tolerant si mai rezistent ca gandacul de bucatarie, nu bunul simt sta la baza acestei apatii.

Asta ca sa nu zic ca e si prost. Multi dintre astia colcaind in televiziuni si ziare.

Link to comment

poate daca controlezi institutii ale statului sau masinile parlamentarilor. daca excesul de zel are drept obiect cetateanul (asa cum au practicat nesimtitii de vamesi / functionarii de la ANAF) nu faci decit sa intorci populatia impotriva ta. si nu vrei asta ;)

Link to comment

eu personal nu prea am cum, ca sunt surubar si fierar betonist, insa structurile care sunt cu sabia lui damocles deasupra capului (op si circulatia - mai ales) au la indemana varii posibilitati de a exersa aceasta varianta.

am colegi veniti din operativ, care au inlocuit pensionatii din cadrul biroului si care mi-au dat nenumrate exemple de actiuni care s-ar incardra mai mult decit perfect in aceasta categorie, in consecinta "povestea" mea este doar o punere pe hartie a spuselor lor, la care, personal achiesez ;)

acum, daca tot despicam firu'n cinci, hai sa si exemplificam putin ;)

ce credeti ca ar fi mai "dureros" pentru "unii", scandarea de lozinci si "ovatii magulitoare" sau niscai-va filtre la singe pe linie auto, care sa "domoleasca" traficul auto?

spunea odata un sef al igpr-ului "ati vazut drogatii dindu-se cu capul de stilpi ca nu gasesc droguri ? "

stiu, nu exista legislatie pebtru "stringerea" lor, insa deranjarea micilor distribuitori ar putea duce la o asemenea situatie.

si acum... va rog, fara mila, dati cu rosu ;)

Link to comment
 • Moderator

Aha ... deci excesul de zel trebuie să-l facă numai cei din operativ, pentru că în cazul celor ce îndeplinesc funcţii de magazioner, gestionar sau alte asemenea îndeletniciri ce evident implică ... exerciţiul autorităţii pubilice şi automat trebuie să aibă şi calitatea de poliţist, nu mai este valabilă obligaţia de a protesta în vreun fel. Acest tip de poliţist, trebuie musai să fie la adăpost tot timpul, dar evident că i se cuvine să beneficieze de eventualele drepturi pe care "ăia care fac pe deştepţii" le-ar câştiga datorită protestelor.

Interesant mod de a privi lucrurile !?

Aş fi curios câţi hoţi ai prins până în prezent, de când eşti poliţist? Şi câte dintre RTUP-urile pe care ţi-ai pus semnătura au ajuns în instanţă?

Asta aşa de dragul conversaţiei, dacă tot e să facem pe deştepţii, pe aici ...

Link to comment

deci excesul de zel trebuie să-l facă numai cei din operativ, pentru că în cazul celor ce îndeplinesc funcţii de magazioner, gestionar sau alte asemenea îndeletniciri ce implică ... exerciţiul autorităţii pubilice şi automat trebuie să aibă şi calitatea de poliţist, nu mai este valabilă obligaţia de a protesta în vreun fel.

rastalmacesti sensul si nu-i frumos ;)

cei din operativ POT/AU LA INDEMANA PARGHILE/AU COMPETENTA NECESARA! eu ca surubist ce sa fac, sa dau filetul mai repede? se strica filiera, sa bag cutitul mai adinc in span, de sparge placuta vidia si se decaleste piesa.

hai sa-ti dau si un exemplu de "exces de zel" pe care l-am facut la citeva luni de la incadrarea in politie, prin 90 si ceva...

intrucit lucram cu un morman de date pe care trebuia sa le "perii" destul de des prin registre mi-am adus de acasa un ...calculator (daca acea epava s-ar putea numi asa ceva) acel ...."obiect" era un HC-COBRA care lucra in 2 sisteme de operare (spectrum si cp/m) si care stia un program de baze de date intitulat dBase. mentionez ca la acea vreme nici macar un 286 nu exista in cadrul serviciului. cu acea rapandula de masinarie am reusit sa pun "ceva ordine" in acele tabele. cind a aparut in sfirsit si un 386 (ce vremuri) am reluat introducerea de date in quarc expres, office-ul nefiind pe plaiurile noastre atunci.

Link to comment
 • Moderator

Nu răstălmăcesc absolut deloc cuvintele, ci doar am formulat mai pe şleau, ceea ce încerci să ne spui tu într-un mod cosmetizat.

Impresia proastă pe care am observat că o ai despre poliţiştii ăştia, ce îşi permit să facă şi pe deştepţii, e doar problema ta. Dacă voi acolo, neoperativii, când staţi aşa la scuteală, prestând astfel de fapte de vitejie deosebite, cum ar fi punerea în ordine a unor tabele sau situaţii, ce de altfel se mulează perfect pe specificul muncii de poliţie, vă îmbărbataţi singuri prin desconsiderarea celor din operativ, asta nu înseamnă că în realitate se şi întâmplă aşa. Te pot asigura că dacă întocmirea sau ordonarea unor tabele/situaţii, nu este nicidecum vreo activitate extraordinară sau ieşită din comun ce nu poate fi efectuată de altcineva şi cel mai important este că nu te face automat superior în vreun fel, celorlalţi de pe la alte formaţiuni, chiar dacă ai tu această impresie, astfel încât să consideri că ironiile şi inţepăturile tale nu vor fi remarcate.

Dacă ai ceva de spus, te rog să o spui direct, bărbăteşte, pentru că aluziile ieftine, de doi lei, îmi lasă o impresie deloc favorabilă, ba chiar jenantă.

Link to comment

stimabile, atunci eram doar un proaspat politist facut la apelul bocancilor in ideea ca voi fi transferat in grupa maistrilor militari (exista si ceva de genul asta pe atunci) plin de avint proletar (veneam dintr-o intreprindere industriala de stat) si care ma confruntam cu lipsurile din sistem. eram un fel de "chior in tara orbilor" care vroia sa revolutioneze munca cu "creionul si registrul" dar care s-a linistit destul de repede ;) in ceeace priveste operativul, te asigur (desi nu am de ce sa o fac) ca nici prin gind nu mi-a trecut vre-o data sa il desconsider, constient fiind ca fara "el" rostul meu ar disparea.

in ceeace priveste impresia pe care o fac, parol daca ma intereseaza. spun ce am de spus, tac ce am de tacut, iar apropourile "de 2 lei" daca le fac undeva, le fac acolo unde mai mult ca sigur nu vor fi intelese de catre persoana caruia ii sunt adresate :ner:

vine uichendul si simt ca ti-am tulburat zenul, imi cer scuze si iti urez un placut sfirsit de saptamana :emo-yessir:

cu consideratie Garcea, sergent la apelul bocancilor!

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Stimabile, bag de seamă că în ceea ce mă priveşte te-am cam supraapreciat, dar nu-i nimic, am să încerc să fiu mai explicit.

La fel cum operativii ăştia, aşa cum sunt ei, nu îşi dau cu presupusul despre cum ar trebui să îţi organizezi situaţiile sau cum să-ţi faci tabelele acolo în magazia pe care o păstoreşti, tot la fel ar trebui să se întâmple şi invers. Chiar dacă există acel mit conform căruia oricine se pricepe şi poate fi poliţist, dându-şi fără nicio reţinere cu părerea despre ce ar trebuieşte sau nu să facă un poliţist, în realitate nu e deloc aşa.

Munca cu cetăţeanul contribuabil e cea mai dificilă, deşi nu pare, e nevoie de ceva diplomaţie, tact şi instinct. Există acolo o limită foarte fină şi sensibilă dintre atribuţiunile de serviciu şi abuzul în serviciu, pe care numai cei ce NU au stat pe margine o pot observa uşor. Uneori vizibilă chiar şi numai în urma unor plimbări pe la diverse Parchete. Aşa că în povestea asta privind excesul de zel, dar şi în multe alte situaţii ce se referă la munca adevărată de poliţie, ce se discută în mod frecvent aici pe forum, domnia voastră este cel care doar face pe deşteptul.

Link to comment

sa sti ca in nemernicia mea de "magaziner" STIU ca numai ADEVARATII MESERIASI in munca de politie POT duce excesul de zel pina la limita abuzului de putere ;) !! am primit pe vremea cind se faceau "semipatrule" si alte minunatii niste "mici lectii de munca de teren " de la niste politisti batrini care m-au lasat cu gura cascata (mi-am revenit intre timp) nici in povestile verbale care circula oral nu am intilnit situatii asemenea ;)

de la ei am preluat un sublim stil de exprimare care te (ma, ne ...) poate ajuta sa trimiti pe cineva in vulva maternala cu zimbetul pe buze, iar impricinatul chiar sa-ti multumeasca pentru atentia si consideratia acordata (chiar fara nici o aluzie la adresa ta, doar purul adevar). este insa adevarat ca nu numai asta inseamna munca de teren, asta fiind doar o fateta, un exemplu din multitudinea de probleme cu care se confrunta "un talpas".

a!! si da, mai mult fac pe desteptul ;)

se zice ca pacatu' recunoscut este pe jumatate iertat, daca recunosc de 2 ori se iarta de tot?

ne citim mai departe maine dimineata, acum ies ca mi s-a racit grisuletul. o noapte linistita!

Link to comment
 • Active member

hai sa nu ne mai certam intre noi, ca nu are rost.

Garcia incearca sa nu mai postezi ironii, ca unii sunt foarte afectati de schimbarile astea, si ii iriti, iar Catalin, nu stii ca romanul se pricepe la toate? Lasa sa isi spuna si el parerea, asta nu inseamna ca o sa facem ce zice el.

Link to comment
 • Moderator

bozo sunt convins că ştii şi tu foarte bine că unele lecţii nu pot fi predate sau povestite. Trebuie trăite pentru a putea fi înţelese ...

 • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.