Jump to content
POLITISTI.ro

Marius

Propunere pentru infiintarea Politiei Transportului Public

Recommended Posts

Marius

Ca urmare a infiintarii Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti, Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB-ul) a initiat demersurile pentru crearea Politiei Transportului Public in Capitala – autoritate care sa actioneze pentru diminuarea fenomenelor antisociale din transportul public de suprafata si din metrou.

Siguranta calatorilor in mijloacele de transport in comun, precum si a personalului de bord si a celui de control, reprezinta un obiectiv major pentru RATB, care a facut aceasta propunere, luand in considerare amploarea actelor cu caracter antisocial, a comertului ambulant si fraudei inregistrate in mijloacele de transport in comun.

Colaborarea RATB cu Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti si cu Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti a dus la diminuarea fenomenelor antisociale, insa consider ca infiintarea unei autoritati unitare, specializata in domeniul transportului public, va crea un climat de ordine si siguranta publica in mijloacele de transport in comun", declara Adrian Crit, directorul general RATB.

Sursa: ratb.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Kayne

cu scuze anticipate, nu exista deja aceasta unitate?

Share this post


Link to post
Share on other sites
serhente Garcia

pai nu a mai fost? avea sediul undeva intr-o locatie a itb-ului ? parca sectia 25 ii zicea....

Share this post


Link to post
Share on other sites
CITADELA

Corect, era Sectia 25, care functiona in niste garaje si anexe ale RATBului, pe Calea Serban Voda. Si oricum, nu intra in atributiile Directiei Transporturi din IGPR?!

Share this post


Link to post
Share on other sites
danpin

Nu ati observat nuanta? Se vrea o Politie Locala a Transportului Public.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ben

Serviciul Transporturi din IGPR se divide in Transporturi Feroviare, Navale si Aeriene, deci nu are nici o treaba cu transporturile in comun, rutiere sau orice altceva. El isi desfasoara activitatea in cele 3 sectoare mai sus mentionate.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kayne

corect.. si nu e mai simplu sa mai faci un birou decat sa descoperi apa calda?

l.e. atata vreme cat functioneaza la metrou.... de ce nu se poate si la suprafata?

Edited by Kayne

Share this post


Link to post
Share on other sites
Catalin

Extraordinar!

Si daca domnii manivela doresc sa aiba un politist in permanenta langa ei ... gata IGPR-ul ia pozitie de drepti si executa intocmai cererea soferilor.

Pai domnii manivele fac mai nou si politica de cadre a politiei. Inregistreaza si au statistici clare ca se impune asa ceva, intrucat a crescut starea infractionala?

Acestea sunt atributele politiei si avem oamenii pusi acolo sus si platiti bine, care sa studieze si sa ia masuri in consecinta. Nu trebuie sa vina toate manivelele sa ne spuna ce si unde trebuie infintate noi structuri.

O sa ne pomenim si cu gunoierii lui prigoana ca doresc infiintarea unei structuri separate de politie, intrucat si ei sunt preocupati de siguranta cetatenilor si starea infractionala pe perioada si in locurile de unde se ridica gunoaiele sau dau ei cu matura.

Share this post


Link to post
Share on other sites
georgedi

si-au dat seama ca au gresit cand au desfiintat sectia 25 care se ocupa de hotii de buzunare pe mijloacele de transport in comun.acei politisti formau o "brigada"de temut, sutii le stiau de frica. nu cred ca ar fi un lucru rau sa o infiinteze din nou, dar daca va fi o combinatie intre politia romana-jandarmi- comunitari mai bine sa n-o mai faca

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
vox

Dupa cum se vede, toata lumea vrea sa-si "traga" politie proprie, sa le fie slugi si sa fie umiliti de structuri care nu au nici cea mai vaga idee la ce inseamna munca adevarata de politie....sa-si angajeze firme de paza si protectie daca tot le flutura chilotii de grija cetateanului.... :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites
teolucian63

"acei politisti formau o "brigada"de temut, sutii le stiau de frica. nu cred ca ar fi un lucru rau sa o infiinteze din nou"

Sa traiesti Georgedi, fata de ce ai postat azi, respectiv fraza pe care am subliniat-o, am sa fac o precizare- inaintea infiintarii Sectiei 25, care se ocupa cu toate genurile de infractiuni pe transportul in comun, in argou "panacoate", a existat chiar in paralel si compartimentul "Furturi din buzunare", din cadrul Politiei Capitalei-Serviciul Judiciar(asa se numea atunci)....iar hotii numeau compartimentul asta "Volanta de la Capitala", asta era formatiunea de care se temeau cel mai mult sutii...

Acest compartiment a fost desfiintat de un "mare politist" in viata, marian tutilescu pe numele lui, care a considerat ca furtul din buzunare este o infractiune minora, respectiv gainarie...

Te asigur ca politistii care lucrau la "Volanta" prindeau hoti si intradevar erau de temut!

Nu spun ca cei de la Sectia 25 nu faceau treaba, dar in loc sa infiinteze aceasta sectie de politie, mareau efectivul compartimentului, transformandu-l in serviciu si astfel aveau eficienta!!!

Dar cum numai la noi se poate asa ceva....

 • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
maxu08

confirm laudele privind sectia 25. stiau meserie si hotii plecau in alte orase la "munca". :emo-yessir:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Catalin

Sa le acordam celor ce ne conduc prezumtia de buna credinta si profesionalism. Daca facem acest lucru, gandind logic, inseamna ca situatia operativa nu mai impunea o astfel de structura, starea infractionala putea fi controlata si se afla la cote reduse. De aceea ar putea banui orice om sanatos la cap ca s-a luat o astfel de decizie de desfiintare a acelei structuri. Corect?

Daca lucrurile nu stau asa, atunci inseamna ca cel ce a luat aceasta decizie, ar trebui sa-si asume acest esec si sa fie tras la raspundere. Asa mi se pare mie corect. Stiu, istoria se repeta, la fel cum a fost si in cazul desfiintarii sectoristilor si cum din pacate va fi si in cazul posturilor de politie.

Tocmai de aceea, ar trebui pus piciorul in prag si sa vedem si noi pentru prima data un manager ce este tras la raspundere pentru erorile pe care le-a facut. Pentru ca nu e deloc in regula ca un astfel de manager sa se joace dupa bunul plac cu situatia operativa si starea infractionala, intrucat asta nu-l afecteaza numai pe el.

Dar nu mi se pare nici in regula ca o societate comerciala/regie autonoma sa initieze demersuri pentru infintarea unei structuri de politie. Atunci de ce mai avem atatia oameni pe sus care se presupune ca sunt destepti, care numara si contabilizeaza munca celor din strada, fac statistici si previziuni, etc?

Oamenii aia de ce mai ia banii, daca o regie autonoma initiaza demersuri pentru infiintarea unei structuri de politie?

Share this post


Link to post
Share on other sites
serhente Garcia

"Volanta de la Capitala", asta era formatiunea de care se temeau cel mai mult sutii...

scuze de off topic, dar in aceasta formatiune nu lucra si actuala purtatoare de cuvint a "capitalei" ? poate gresesc/confund.

Share this post


Link to post
Share on other sites
teolucian63

"scuze de off topic, dar in aceasta formatiune nu lucra si actuala purtatoare de cuvint a "capitalei" ? poate gresesc/confund"

Sa traiesti Serhente Garcia! Nu, Diana Sarca nu a lucrat la "volanta", poate pe hartie, dar in teren niciodata(din ce stiu eu..), pana in 1996, nu a lucrat la "volanta". Prin '96-'97 era parca la Arme si Munitii la Capitala...iar din '96 am plecat eu de acolo(de la "Volanta") si colega cu mine nu a fost!

[confirm laudele privind sectia 25. stiau meserie si hotii plecau in alte orase la "munca".]

Sa traiesti Maxu08, este poate prima data cand iti raspund, te rog nu dramatiza, n-au plecat niciodata hotii in alte orase din cauza politistilor...daca ti-au spus ei asta, sigur te-au mintit! Au plecat pentru bani(sunt alte orase in tara cu "vad"), sa ne amintim CARITAS-ul, hotii plecau la Cluj sa-i fure pe depunatorii la fond, precum si alte orase unde se puteau desfasura...(de asta s-au numit unii hoti-voiajori). Iar vis-a-vis de profesionalismul celor de la Sectia 25, nu pot sa fac comentarii(nici pozitive, nici negative), intrucat nu m-am confruntat si nici nu am colaborat cu ei... dar despre seful lor de atunci nu pot sa spun decat lucruri bune...provenea de la Capitala de la Filaj si era "brici"....

Mi-as dori enorm de mult sa se reinfiinteze un Serviciu cu linia asta de munca...sunt imprastiati pe la sectii multi profesionisti, care inca mai stiu sa prinda un hot de buzunare, iar acest Serviciu/birou/ formatiune, sa devina intradevar o forta de temut in fata hotilor de buzunare, dar cum la noi capetele luminate nu stiu cum sa mai scape de oameni...e greu!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bogzy1923

cand ai o unitate specializata care se ocupa de transporturile urbane, dupa care o desfiintezi si iar vrei sa o infiintezi inseamna ca pregatesti niste locuri caldutze ptr "apatrizi"...

@danpin: atata vreme cat furtul din buzunare este o infractiune nu se poate ocupa de caz un politist comunitar, local sau cum Doamne iarta-ma le-o mai zice...tot politia judiciara se ocupa de infractiunile astea...

Share this post


Link to post
Share on other sites
danpin

Bogzy, tu nu ai observat ca daca se cere de sus, se poate orice? Problema este ca nu se cere ce trebuie :(

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bogzy1923

asta stiu, dar din pacate nu avem destul sange-n instalatie sa punem naibii piciorul in prag si sa spunem STOP!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ramy

Se mai infiinteaza Politia Transportului Public ?

Edited by Ramy

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ramy

Din zvonurile care se vehiculeaza se pare ca nu se mai infiinteaza acest serviciu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tiesto

NU exista buget?

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ramy

Nu exista interesul de a face ceva util.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dianna

Nu se gaseste interes din partea nimanui...de bani, nu se mai pune problema!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • GicuAcnid
   By GicuAcnid
   Bună ziua!
   Îmi puteți spune, vă rog, ce se poate întâmpla în următoarea situație:
   Cineva parchează într-o parcare privată, comercială, semnalizată cu atenționare de parcare limitată pt o anumită perioadă. Proprietarul mașinii lasă automobilul peste timpul-limită, roata mașinii este deblocată prin forțare și autovehiculul pleacă fără să achite taxa de deblocare. Proprietarul este apelat și amenințat că va primi plângere penală pentru distrugere (a caracatiței). Există această posibilitate ca șoferul mașinii să fie anchetat penal? Există temei legal pentru această măsură?
  • PaulSuiugan
   By PaulSuiugan
   Buna ziua,
   Pe un alt forum se vorbeste despre transportul bicicletelor pe suporti in temei legal, totul a pornit de aici:
   "Am fost oprit de politia rutiera cand ma intorceam de la un concurs, avand bicicleta pe masina, pe suport ce se prinde de barele transversale. Printre altele am primit si avertisment verbal ca, conform legii, nu am voie sa transport bicicleta pe masina deoarece depasesc inaltimea (dimensiunile) automobilului. Am mai auzit pe cineva acum cativa ani spunand ca era foarte aproape de o amenda tot pe treaba asta. Eu stiam ca nu sunt ok cele pe hayon sau carlig daca acopera numarul sau luminile, dar de cel pe bare nu stiam nimic.

   Stie cineva cum sta treaba? Am sanse sa ma trezesc cu o amenda pentru asta daca politistul are chef de dat amenzi?"
   Mie personal mi se pare o aberatie faptul ca nu ai voie sa transporti biciclete/skiuri/cutie pe masina pentru ca depasesti inaltimea masinii...atunci si sa ai bari longitudinale/transversale e ilegal pentru ca depasesc plafonul masinii; mi se pare o aberatie.
   Conform legislatiei avem doar asta (lungime si latime)
   "Art. 181. - Se interzice conducatorului de autovehicul sau tramvai:
   .......
   6. Sa transporte în si pe autoturism obiecte a caror lungime sau latime depaseste, împreuna cu încarcatura, dimensiunile acestuia."
   De altfel, conform acestui articol din legislatie este ilegal sa transporti biciclete pe suportii de hayon sau carling pentru ca depasesc lungimea masinii? (chiar daca nr de inmatriculare si luminile din spate sunt vizibile)
   As dori niste lamuriri in acest caz (personal nu am avut probleme cu transportul bicicletelor).
   Multumesc,
   Paul.
    
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.