Jump to content
POLITISTI.ro

Legitima Aparare sau Agresor?


stephanos

Recommended Posts

Va salut domnilor,

Am si eu o nelamurire si sper ca printre dumneavoastra exista cineva care ma poate ajuta.Recent am avut o altercatie cu un individ pe care il cunosc(mai mult din vedere caci locuim in acelasi cartier) ce a incercat sa ma jefuiasca.In prima faza a inceput cu amenintari si injuraturi pe care le-am ignorat si am incercat sa plec,doar ca pe urma sa incerce sa imi bage mana in buzunarul din spate al pantalonilor moment in care l-am lovit in fata si a fugit.

Problema este ca acum cand ma intalnesc cu acest tip imi tot zice ca a depus plangere la politie impotriva mea cum ca eu as fi cel care l-a agresat.Mi se poate intampla ceva mie in acest caz ?

Edit:Scuzati-ma pentru locul unde am pus acest topic,am uitat ca este o sectie anume pentru acest tip de probleme.

Edited by stephanos
Link to comment

nu cred ca a depus plingere la politie insa sunt sigur ca gresesti. Eu nu cred ca l-ai atins cu palma ci ca doar l-ai vazut in zona respectiva si ca persoana tulbura ordinea publica fiind beat :clip:

Incearca sa iti amintesti corect ce s-a intimplat.

 • Downvote 10
Link to comment
 • Member

Daca a depus plangere impotriva ta ar trebui sa te cheme politia la audieri pentru a vedea si versiunea ta.Nu neaparat daca cineva depune primul plangere la politie inseamna ca el este victima,sau nevinovat.Daca totusi o sa fi chemat si ai un martor ar fi bine sa il indici politistului care se ocupa de caz,iar daca nu au fost martori de fata este vorba de cuvantul tau impotriva cuvantului lui.Greseala ta este ca puteai sa anunti si tu organele de politie de ce intentie a avut acest individ ca astfel sa nu mai incerce sa faca acest lucru si altor persoane.

Daca intre cetateni si politie nu exista colaborare cum am putea cunoaste toate elementele infractionale?Nu putem fi peste tot in acelasi timp chiar daca menestrelul Igas a spus c suntem prea multi!

Edited by cipri83
Link to comment

Sancționez postul lui maxu08 și intenția acestuia de a-i sugera lui stephanos să declare cu totul altceva decât a fost în realitate.

Eu, dacă mi-ar fi repartizată plângerea presupusului atacator devenit victimă și ar veni în fața mea stephanos cu această relatare, aș tinde să îi dau dreptate și aș încerca să strâng probe care să confirme acest lucru.

Maxu08, ai luat în calcul varianta în care clientul tău ar face o astfel de declarație și ulterior la dosar ar apare o înregistrare video a unui amator care căsca ochii de la balcon și a luat decizia de a imortaliza scena? Cum ți-ai apăra clientul?

...aaa, știu ai contesta proba și ai cere o expertiză, o contraexpertiză, o expertiză la contraexpertiză până s-ar plictisi părțile și s-ar împăca. :hmmmt:

 • Upvote 3
Link to comment

nu cred ca a depus plingere la politie insa sunt sigur ca gresesti. Eu nu cred ca l-ai atins cu palma ci ca doar l-ai vazut in zona respectiva si ca persoana tulbura ordinea publica fiind beat :clip:

Incearca sa iti amintesti corect ce s-a intimplat.

Foarte interesant.... strengareshte chiar... Ai putea sa asezi undeva in descrierea sau username-ul tau faptul ca esti avocat... altfel un user mai nou ar putea intelege ca politistii de pe forum il indeamna la nazbatii... si de aici pana la panica generala si caderea guvernului mai e un pas (si o discutie cu baietii la o samantza) :ner:

Link to comment

@lionn - nu vad nicaieri o intentie de a minti organul de cercetare penala, este simpla ta interpretare. declaratiile mincinoase presupun intentia de ainduce in eroare organul si trebuie sa aibe drept obiect informatii "esentiale" privind cercetarea cazului (cf practicii CAB). A nu se confunda cu perceptia deformata a unei situatii de fapt sau interpretarea personala data faptelor percepute ex proprii sensibus. eu presupun ca forumistul nu a perceput corect fapta fiind sub imperiul unei excitatii nervoase care au determinat o interpretare gresita a faptelor. daca apare o filmare video care sa contrazica fapta nu inseamna ca a mintit. esti prea rigid in interpretarea legii :)

 • Upvote 1
 • Downvote 3
Link to comment
 • Moderator

Intradevar, te pricepi la vorbe ... dar totusi, sa nu ne mai ascundem dupa cires. :lol:

Daca omul nu a inteles din prima ceea ce i-ai sugerat tu, nu inseamna ca s-a intamplat acelasi lucru si in cazul celorlalti.

Link to comment

Din perspectiva mea, interpretarea legii penale nu am voie să o fac decât în spiritul și litera ei.

Pentru alte categorii de persoane este permisă și o interpretare... mai pe marginea șanțului, ca să mă exprim plastic și să nu fiu acuzat că-ți replic în aceiași termeni. :clip:

Profesioniști ai dreptului, spui?

E un termen prea pretențios. Chiar și pentru noi. Poate practicieni ai dreptului... și ceva respect pentru valorile morale.

Edited by lionn
 • Upvote 1
Link to comment

Off topic!

Stau și mă întreb câteodată...ar putea oare avocații să-și facă meseria fără să dea o interpretare proprie evenimentelor (a se citi: fără să deformeze realitatea , mai exact - fără să mintă...na, că mi-a scăpat.

 • Upvote 3
Link to comment

este defect profesional, nu poti scapa de el. :good: pe de alta parte ASTA inseamna meseria de avocat - sa interpretezi faptele si legea in favoarea clientului. ai o alta definitie?

altfel dreptul ar fi matematica si nu ai avea nevoie de 3 oameni ptr o sentinta - ar fu suficient un soft in care inserezi parametrii (fapte, circmstante, etc etc) si iti iese la imprimanta decizia.

din fericire nu va exista asa ceva niciodata deoarece nici o lege facuta de om nu poate prevede toate variantele aparute in viata reala. se spune ca meseria asta este a doua ca vechime dupa prostituate. normal, nu? :naughty:

Link to comment
 • Member

Maxu08, am admirat mereu nivelul tău de pregătire în ceea ce priveşte legislaţia şi echidistanţa de care dădeai dovadă în postările tale. Jos pălăria ! :good: Dar citind topicul acesta, fără nicio ofensă, îmi pare bine că am ales să fiu poliţist şi nu avocat.

 • Upvote 2
Link to comment

fiecare isi alege meseria care il reprezinta ca persoana si valori. este normal sa nu vrei sa fii avocat asa cum este normal sa nu vreau sa fiu politist. Personal nu as putea inghiti atitea "chestii" cite se intimpla in domeniul vostru. si vice-versa :)

Link to comment

Multumesc tuturor celor care au incercat sa ma ajute intr-un fel sau altul si imi cer scuze daca am dat nastere unui conflict.

Se pare ca tipul de care vorbeam si din cauza caruia mi-am facut griji blufa iar pe langa asta m-am intalnit cu el si mi-a zis ca ii pare rau de ce s-a intamplat,moment in care mi-a venit sa il pocnesc din nou dar m-am abtinut.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.