Jump to content
POLITISTI.ro

Amenda pt cei care circula cu piciorul pe geam


cristigrig1986
Go to solution Solved by Viorake,

Recommended Posts

am o nelamurire.unde se incadreaza fapta conducatorului auto sau a pasagerului care circula cu piciorul pe geam.ma intereseaza articolul,cat este amenda si daca sunt puncte de penalizare.

Link to comment
  • Solution

Cred ca aici se incadreaza:

Art. 90. - (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a II-a de sanctiuni urmatoarele fapte savârsite de persoane fizice:

.

.

.

10. efectuarea de catre conducatorul unui vehicul a unor activitati de natura a-i distrage atentia de la conducere ori folosirea instalatiilor de sonorizare la un nivel de zgomot care afecteaza deplasarea în siguranta a lui si a celorlalti participanti la trafic;

Link to comment
  • Moderator

E vorba de Art.100 pct. 10 din OUG 195/2002 republicata privind circulatia pe drumurile publice, actualizata.

Sanctiunea este 4 - 5 puncte amenda.

Un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie

Link to comment

 Ajungem la concluzia ca atunci cand nu există pedala de ambreiaj piciorul stang poate sta pe geam ... sa se relaxeze !!!

Link to comment
  • Moderator

Nicidecum, asta e doar o modalitate prin care cei ce o practică cred că sunt ceva mai ”cool”, fără să realizeze penibilul în care au căzut.

Eu personal sunt adeptul cutiilor de viteze automate, asta după ce vreo 15 ani am condus numai mașini dotate cu cutii de viteze manuale. Avantajele sunt incomparabile și după părerea mea e doar o chestiune de timp până ce majoritatea mașinilor vor fi dotate cu astfel de cutii automate.

Dar nu vreau să inițiez o discuție off-topic aici despre un versus intre cutiile manuale și cele automate. Dacă doriți deschideți un topic separat și putem dezbate subiectul.

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.