Jump to content
POLITISTI.ro

Jandarmii fentează disponibilizările intrând în concedii medicale


Dan

Recommended Posts

Ministrul MAI Traian Igaş a prezentat ieri stadiul restructurărilor în minister, menţionând că începând de ieri 16.09.2011 au încetat raporturile de serviciu a 1.015 angajaţi din cadrul IGJR şi a 1.127 de angajaţi din cadrul IGSU. Un număr de 291 de jandarmi şi 126 de pompieri care se aflau pe lista disponibilizaţilor se află în concedii medicale, de la data când au aflat că se află pe lista celor ce urmează să plece din sistem. Aceştia încearcă să profite de faptul că potrivit legii, nu pot fi daţi afară în această perioadă, sperând că ulterior alţi colegi de-ai lor sau se vor pensiona sau vor pleca şi astfel vor rămâne în sistem. Aflând de această "manevră" a jandarmilor şi pompierilor ministrul a demarat o anchetă la nivelul celor două inspectorate generale prin Corpul de Control al MAI.

Interesant este faptul că nici măcar un singur poliţist nu a apelat la această metodă de a fenta disponibilizările deşi mulţi dintre colegii noştri se află în situaţii mai mult decât disperate, având rate la bănci, familii numeroase de întreţinut, în unele cazuri fiind singurii întreţinători de familie. Acest lucru nu poate decât să mă bucure şi demonstrează încă odată, dacă mai era nevoie, că poliţiştii au coloană vertebrală şi mai mult de atât ca să parafrazez un viitor clasic al ministerului poliţiştii "au sânge în instalaţie". :naughty:

Aceste evenimente nu ne demonstrează decât diferenţa imensă dintre poliţişti şi jandarmi. În timp ce poliţiştii sunt terfeliţi cel mai mult de către "branconier" tot aceştia pe vremuri grele dau dovadă că au demnitate refuzând să apeleze la astfel de tertipuri doar de dragul de a rămâne într-un sistem care nu mai oferă nicio satisfacţie materială sau profesională.

Edited by copman
Link to comment
  • Moderator

Pai si ministrul cand a spus atunci ca au fost disponibilizati politistii "ce n-au avut sange in instalatie", s-a exprimat gresit. El de fapt vroia sa spuna ca au fost disponibilizati acei politisti "CU sange-n instalatie", dar datorita lacunelor pe care le are in ceea ce priveste exprimarea in limba romana ... s-a incurcat si a iesit cu totul altceva.

Link to comment

Pai a recunoscut ca de fapt e regie, ca intentionat ,,pare agramat", simuleaza pentru ca daca nu ar face asta televiziunile nu l-ar difuza deloc.

S-ar putea sa aiba dreptate ,nu spune nimic interesant, decat repeta ce spune base.

Link to comment
,nu spune nimic interesant, decat repeta ce spune base.

pe andriod market sunt niste aplicatii free care fac acelas lucru. nu ar fi mai bun si ieftin un smartfon?

Link to comment

Pai a recunoscut ca de fapt e regie, ca intentionat ,,pare agramat", simuleaza pentru ca daca nu ar face asta televiziunile nu l-ar difuza deloc.

S-ar putea sa aiba dreptate ,nu spune nimic interesant, decat repeta ce spune base.

Link to comment

Are dreptate doamna ziarista Catalin.

Scuze pentru copy..

Ziarista Oana Stănciulescu a publicat o scrisoare catre romanii din diaspora.

"Și să nu uit să vă spun, dacă deschideţi televizorul şi auziţi domni care nu vorbesc corect româneşte, nu înseamnă că dumneavoastră aţi uitat limba română, ci că ei sunt agramaţi. De ce apar la televizor? Pentru că sunt miniştri, directori, mahări. Ei conduc România".

Link to comment

Jandarmii daţi afară din sistem, lăsaţi muritori de foame.

Sursa : articol citat de Romania Libera.ro si preluat din ziarul Obiectiv de Suceava din 16 sept. 2011

De ieri, 22 din cei 500 de jandarmi suceveni şi-au luat adio de la locurile de muncă n plecarea a fost tristă pentru că aceştia nu au primit niciun leu compensatoriu, nu pot beneficia de şomaj, banii prevăzuţi prin OUG-ul în urma căruia au fost trimişi acasă - maxim 60 % din soldă vreme de nouă luni nu îi vor primi până când nu vor apărea normele metodologice la ordonanţa de urgenţă. Nici măcar banii petru echipamente, aferenţi lunilor lucrate, nu şi i-au primit, fiindcă nu a primit nimeni aceste sume în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Suceava .

Pentru 22 dintre cei aproximativ 500 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava , ieri a fost cea mai tristă zi din viaţă. După ce s-au pregătit pentru o carieră în această armă, care altcândva oferea garanţia unui post până la pensionare, au trebuit să iasă umiliţi pe poarta unităţii, cu buzunarele goale şi fără speranţa că se vor mai putea întoarce înapoi.

Vocea unui asemenea om deziluzionat total s-a făcut simţită la un telefon adresat redacţiei ziarului "Obiectiv": de când au început reducerile de salarii şi teroarea reducerii de posturi 20 dintre colegii noştri şi-au dat demisia. Inclusiv "eroul" de la Vicov, Adrian Halcă, omul care a salvat vieţi, a plecat, găsindu-şi de lucru în străinătate. Pentru cei rămaşi, presiunea a continuat până astăzi (ieri, n.r.), când au trebuit să plece definitiv, fiind disponibilizaţi. Au plecat ca nişte paria, fără să aibă nici măcar ajutor de şomaj, legea nu permite acest lucru fiindcă au fost angajaţi militari ai Ministerului Administraţiei şi Internelor. Plăţi compensatorii nu s-au acordat din acelaşi motiv. Norma pentru echipamente, care ar fi trebuit să se plătească pentru lunile lucrate în acest an, nu s-a dat. Ordonanţa de guvern prin care au fost daţi afară stabilea un cuantum din soldă, ce să fie plătită pentru nouă luni de acum încolo. Nici aceştia bani nu se dau, fiindcă nu sunt norme metodologice. Nu credeţi că este o bătaie de joc?", s-a întrebat retoric jandarmul disponibilizat care nu a avut dorinţa să îşi facă public numele.

La toate aceste probleme au venit confirmări din partea purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, Bogdan Cornaci, care, cu tristeţe a confirmat mai toate cele invocate. În ceea ce priveşte norma de echipament pe care jandarmii o au stabilită prin lege, sumele au fost alocate pentru anul trecut iar cei disponibilizaţi şi-au primit sumele cuvenite. Pentru acest an nu au primit aceste drepturi nici cei care au rămas în unitate iar în momentul în care vor veni banii, vor fi puşi pe cardurile jandarmilor rămaşi în slujbă dar şi a celor trimişi acasă, desigur, dacă aceştia vor mai avea carduri. Cât priveşte drepturile băneşti după disponibilizare, OUG 54/2011 privind stabilirea unor măsuri de reducere a cheltuielilor în MAI, nu prevede niciun fel de plăţi compensatorii. Actul normativ spune că se va acorda un ajutor lunar, timp de nouă luni, în raport cu numărul de ani lucraţi în Jandarmerie - de la 1 la 5 ani - 50 % din valoarea soldei, de la 5 la 10 ani - 55% din valoarea soldei iar peste 10 ani, 60% din valoarea soldei, cum s-a spus, lunar, timp de 9 luni. Din păcate pentru cei disponibilizaţi, foştii lor şefi ierarhici, până la Ministrul de Interne, s-au grăbit să îi trimită acasă dar au uitat să emită acele norme metodologice la OUG 54/2011 prin care ar fi fost posibilă plata acelui cuantum din valoarea soldei. Fiind foşti angajaţi ai MAI, foştii jandarmi nu pot să solicite nici măcar un ajutor de şomaj, fiindcă nu au cotizat la acest fond. Cu alte cuvinte, jandarmii trimişi acasă au rămas calicii satului iar cei care nu vor şti să înveţe o meserie foarte repede, pentru a-şi găsi un rost în această lume, pot să ajungă pe stradă, la mila publică.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.