Jump to content
POLITISTI.ro

A fost lansat Windows 8


Marius

Recommended Posts

  • Moderator

Cu siguranta e plin de bug-uri. Motivul pentru care sunt lansate aceste versiuni beta, e doar pt testare in vederea descoperirii eventualelor probleme.

Link to comment
  • Moderator

Cica Windows 8 va avea cerinte hardware mult mai mici decat Windows 7.

In plus, una dintre noutatile pe care le va aduce va fi posibilitatea de a parola sistemul pe baza unei fotografii, numita "picture password".

Intrucat, va functiona si pe un laptop mai vechi, dar si pe cele mai noi tablete, exista doua posibilitati, daca ai tableta, dupa ce o deschizi, in ecranul de start iti va aparea o poza si va trebui sa apesi pe ea in trei puncte prestabilite de tine anterior pentru a deschide sistemul de operare. Nu mai ai nevoie de text ca inainte. Iar daca ai un laptop sau calculator de birou, miscarea va fi efectuata printr-o apasare de mouse tot in trei locuri.

Aveti aici un clip cu o demonstratie:

http://youtu.be/hriHlzwflDA&rel=0

Link to comment

Intrucat, va functiona si pe un laptop mai vechi,

ar fi sublim, insa parca vad ca nu vor acorda suport tehnic (drivere) pentru elemente hardware mai vechi.

am bagat win 7 pe laptopul meu (p4 m 740 /1 g ram/video intel g945), pot sa spun ca merge multumitor spre bine, singura "mica problema" este ca nu ofera suport soft pentru wdrm pt placa video, fapt care ma pune in imposibilitatea de a folosi win movie maker (sau cum ii zice). am bagat linux si fluiera orice aplicatie.

alt exemplu - am intr-un calc un tv tuner leadtek (deci nu orice pocnitoare) xp 2000. in win xp 2000 curat si cu sp1, merge, cind am bagat sp2 .... ciuci. sub linux, il vede sistemul direct si nu mai trebuie sa instalez nimic suplimentar (drivere-soft tv)

Link to comment
  • 2 months later...

UPDATE: Microsoft a confirmat oficial disponibilitatea versiunii Beta de Windows 8, începând din februarie 2012. Fără să ofere amănunte legate de ce va include Windows 8 Beta, surse din cadrul Microsoft au dezvăluit că noul sistem de operare va putea fi testat gratuit de publicul larg începând din luna februarie a anului viitor. Versiunea RTM (Release To Manufacturer) sau, cu alte cuvinte, ultimul pas înainte de lansarea oficială a Windows 8, va fi gata în iunie 2012.

Mai multe pe go4it.ro

post-3042-0-07359800-1323330379_thumb.jp

Edited by Cerasela
Link to comment
  • 1 month later...

Mulţumită tehnologilor dezvoltate de
Tobii Gaze
, în curând vom putea interacţiona cu PC-ul de la care lucrăm, parcurge jocuri video şi derula paginile web pe care le citim, mutand pur si simplu privirea asupra elementelor de pe ecran care prezintă interes. Tehnologiile rezultate în urma cercetărilor desfăşurate la
Institutul de Tehnologie din Stockholm
în anul 2001 au şanse mari să fie încorporate în generaţiile viitoare de echipamente electronice de consum. Până atunci, Tobii încearcă să pună în valoare potenţialul acestei tehnologii cu ajutorul unor aplicaţii demonstrative create pentru sistemul de operare
Windows 8
. Printre acestea se numără o aplicaţie pentru vizualizarea colecţiilor de fotografii, în care galeriile de imagini pot fi derulate mutând pur şi simplu privirea către marginile ecranului. Alternativ, dacă ţinem privirea aţintită o porţiune anume din imagine, aplicaţia activează în mod automat funcţia zoom pentru a scoate în evidenţă detaliile. Odată integrată în viitoarele generaţii de tablete şi sisteme PC, tehnologia eye-tracking dezvoltată de Tobii Gaze ne va permite în sfârşit să răsfoim paginile web fără să atingem în permanenţă ecranul touch sau alte suprafeţe de control. În web browser-ul demonstrativ, textul paginilor este adus automat către centrul ecranului pe măsură ce este parcurs cu privirea, iar link-urile din text pot fi activate cu o simplă privire.

Deşi demonstraţiile sunt promiţătoare, trebuie spus că tehnologia
mai
necesită încă îmbunătăţiri pentru a ajunge în produse comerciale. În versiunea actuală, precizia sistemului de urmărire a ochilor lasă uneori de dorit, iar rezultatele obţinute nu sunt întodeauna cele dorite.

Detalii
.
Link to comment

Cerasela sigur esti femeie? Nu de alta dar pari a avea preocupari ce nu prea aduc cu pasiunile din ziua de azi ale unei femei: IT, telefonie mobila, umor, etc....

Si daca da, esti casatorita? Si daca da, :) spune-mi si mie pe unde creste specia asta de femei din care faci tu parte?

Link to comment

Odată cu Windows8, Microsoft introduce şi un nou sistem de fişiere numit Resilient File System (ReFS).

Potrivit Microsoft, noul sistem de fişiere este "proiectat de la zero", în încercarea de a oferi o modalitate mai bună pentru gestionarea fişierelor de pe harddisk sau alte dispozitive de stocare. Sistemul ReFS oferă suport îmbunătăţit pentru volume de capacitate mare, acomodate de actuala şi viitoarele generaţii de harddisk-uri, mecanism îmbunătăţit pentru protecţie împotriva coruperii de date şi suport mai bun pentru partajarea spaţiului de stocare între dispozitive.Cel puţin pentru început, sistemul de fişiere ReFS va fi disponibil numai pentru versiunea Windows Server 8, astfel că vasta majoritate a utilizatorilor Windows 8 vor trebui să se mulţumească cu vechiul sistem de fişiere NTFS, introdus odată cu sistemul de operare Windows NT. Aparent, Microsoft doreşte testarea amănunţită a acestui sistem de fişiere înainte de a decide introducerea în versiunea pentru acasă a sistemului de operare Windows 8. ReFs poate fi aplicat unei partiţii nou formatate la fel ca orice alt sistem de fişiere şi este construit pe fundaţiile vechiului NTFS, astfel încât compatibilitatea cu hardware-ul actual să fie asigurată. Printre avantajele noului sistem de fişiere se numără abilitatea de a detecta rapid toate formele de corupere a datelor care pot survenii, suport data-stripping pentru performanţe sporite şi un nou model de alocare la scrierea datelor, numit copy-on-write (COW). Microsoft a folosit deja conceptele COW în produse din gama SQL Server şi serviciul Volume Shadow Copy, pentru a facilita copierea rapidă a volumelor mari de date.

Din păcate ReFs nu poate fi utilizat împreună cu medii de stocare portabile şi nici pentru partiţia de boot a sistemului de operare,momentan fiind destinat doar pentru gestionarea spaţiului de stocare auxiliar. Până ce suportul ReFS va fi introdus la scară largă, versiunea client a sistemului Windows 8 va putea accesa doar pentru citire datele stocate în volume ReFS.

Sursa:go4it

post-3042-0-49183600-1326870548_thumb.jp

Link to comment

Bla, bla, bla.... Noul sistem de fisiere se doreste a fi testat inainte de a fi introdus. Unde sa fie testat? Acolo unde siguranta datelor e cruciala si orice bug al sistemului de fisiere e critica: pe servere.

Tipic pentru "micromoale"! Un sistem de fisiere de pe care nu se poate boot-a, nu se poate scrie dar care exista. Un fel de sistem btrfs (din linux) dar macar ala e cu mult mai performant.

Doamne ce bine ca am renuntat la ei.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Conform ubergizmo.com, Windows 8 va include suport pentru o serie de senzori specifici device-urilor mobile: accelerometru, gyroscop, magnetometru si senzor de lumina. Partea de asemenea interesanta consta in faptul ca aplicatiile vor putea folosi mai multi senzori simultan pentru o interactiune cat mai reala cu utilizatorii. Practic prin introducerea acestui suport Microsoft isi arata clar intentia de a patrunde cu noul sistem pe piata device-urilor mobile. Daca pe PC-uri Windows 8 probabil ca nu va avea rival, suntem curiosi in ce masura va reusi sa concureze Android-ul si iOS-ul pe segmentele de smartphone-uri si tablete.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.