Jump to content
POLITISTI.ro

Proiect legislativ MAI?


Browning

Recommended Posts

Despre ce proiect legislativ este vorba aici?

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/opinia-zilei-botnita-si-glontul-354296.html

Un proiect legislativ al MAI ne scoate din UE şi ne trimite undeva, prin Uganda de odinioară a lui Idi Amin Dada. Ne dă afară şi din Europa întreagă şi ne fixează prin Africa Centrală a “împăratului” Jean Bedel Bokassa, deprins să-şi frigă conaţionalii. Ne expulzează din lumea civilizată şi ne exilează printr- un Congo de pe vremea sângerosului dictator Mobutu Sese Seko Kuku Kuru Ngbendu Wa Za Banga. Proiectul - probabil, ticluit în laboratoarele Cotroceniului, pentru că ministrul Igaş nici nu îndrăznea să strănute fără să ceară umil voie - îngrădeşte până la anihilare libertăţi cetăţeneşti elementare, mai ales dreptul la proteste publice faţă de abuzurile Puterii. Protestele spontane dispar cu totul. Mitingurile autorizate trebuie aprobate cu mult timp înainte şi nu se pot desfăşura decât la mare distanţă de instituţiile de stat importante şi vizate de nemulţumirea maselor (Preşedinţie, Guvern, ministere, prefecturi etc) şi chiar de guri de metrou. Adică, în Bucureşti şi în alte oraşe mari, cam nicăieri. Vor sindicatele sau pensionarii să manifesteze paşnic contra lui Lăzăroiu, de la Muncă? Nu sub ferestrele lui, ci să se ducă naibii, pe mirişte, pe la Chiajna. Vor profesorii să-i zică vorbe dulci lui Funeriu? Să caute un imaş pe la Adunaţii Copăceni. Au de gând şomerii să-i ureze de bine lui Băsescu? Să caute un loc prin Codrii Vlăsiei şi să urle acolo ca lupii la lună, că tot nu-i aude nimeni, dar nu mai târziu de ora 23.00.

Dacă îşi închipuie careva că va putea ignora aberantele, discreţionarele interdicţii se înşală: Igaş are în vedere inclusiv intervenţia brutală a forţelor de represiune, abilitate să facă uz chiar şi de gloanţe, în intervenţii care ar risca să fie categoric disproporţionate faţă de nevoia de a restabili ordinea publică. Mai ales dacă aceasta e jalonată de o viziune inadmisibil de autoritară. Cam are, astfel, sens graba cu care, după episodul de acum un an, de la Cotroceni (“Ieşi afară, javră ordinară!”), Jandarmeria a anunţat că are nevoie de 5 milioane de cartuşe de război, cu glonţ, ca şi de sute de mii de spray-uri şi grenade lacrimogene sau paralizante. Aceste prevederi, sugrumând democraţia şi duhnind a totalitarism - oare ce mai urmează? - trebuie să treacă prin Parlament, unde pot şi e necesar să fie stopate. Aprobândule, majoritatea de guvernământ, obedientă, s-ar putea să uite că nu e bătută pe veci în cuie, că poate pleca de la putere şi, băţul având două capete, poate deveni victimă a propriei necugetări.

Mai mult: Opinia Zilei | Botnița și glonțul - Ştiri interne | Libertatea.ro

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.