Jump to content
POLITISTI.ro

Pedepse mai blânde pentru şoferii beţi în Noul Cod Penal

Postare recomandată

Publicat

Noul Cod Penal, care va intra în vigoare peste câteva luni, îmblânzeşte pedepsele prevăzute pentru infracţiunea de ucidere din culpă.

Noul Cod Penal prevede faptul că un şofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice care comite un accident mortal primeşte maximum şapte ani de închisoare, în vreme ce, în actualul Cod Penal, fapta respectivă este prevăzută cu pedepse cuprinse între 5 şi 15 ani de închisoare. De asemenea, în noul Cod Penal, pedeapsa pentru accident mortal se reduce din start la jumătate (de la 5-15 ani, la 2-7 ani). Voi ce părere aveţi ?

Publicat

Ce părere am? Că ne ducem la vale de tot şi că justiţia uşor-uşor va avea menirea de a proteja infractorii.

Dar cum au ajuns ei la concluzia că 2 - 7 ani sunt de ajuns?

Publicat

Pai ce parere sa avem, isi fac legile pentru ei si impotriva noastra. Daca vor sa modifice si codul rutier sa scoata punctele de penalizare ne mai mira ca vor imblanzi pedepsele?

Publicat (modificat)

Mai oameni buni!!!!!!!!! in ce lege de aplicare scrie ca noul CP intra in vigoare peste citeva luni??? Inghit CP fara apa daca imi aratati legea de aplicare !!!

Modificat de maxu08
Publicat

Aşa se vb. peste tot pe la noi maxu. Ţin să te anunţ că luna asta poliţiştii vor da testări pe noile Coduri. De ce crezi ? Oricum nu asta era ideea cu data intrării în vigoare.

Publicat

In conditiile in care eu cel putin nu am auzit de nici un sofer care beat a omorat un om si a primit maximul din vechiul Cod Penal...nici macar nu mai conteaza pedeapsa.In general se da cu suspendare, si efectul e cam tot ala...adica nul...

• Apreciez 1
Publicat

imi place ideea de a da o testare pe niste legi care nu sunt definitive nici macar sub aspectul continutului :) daramite sub aspectul momentului intrarii in vigoare.

pe fondul problemei - mi se par ok pedepsele avind in vedere natura infractiunii. prostia se plateste si 2-7 ani este rezonabil. Nu marimea pedepsei este cea care sperie ci rapiditatea aplicarii si executarea ei. daca dosarul se va rezolva in 3 luni urmata de executarea pedepsei multi vor gindi mai atent.

pe de alta parte, daca expertizele vor zace cu lunile din lipsa banilor, solutiile parchetului vor sta cu anii prin dulap - chiar si 20 ani pedeapsa nu va rezolva problema.

Publicat

Avem ministru care a luat BAC-ul la 24 ani, preşedinte care a furat toată flota României şi nu a păţit nimic, clanuri de interlopi care se omoară între ei şi nu sunt arestaţi pentru că "nu prezintă pericl social concret", parlamentari care fac "afaceri" cu statul şi cer preţuri înzecite pe servicii care nu merită nici 2 bani, avem şefi care încă mai cred că au plecat poliţişti numai din birouri. Atunci de ce să te mai mire că poliţiştii sunt testaţi pe noile coduri care nu sunt definitive ? Pe noi nu ne mai miră nimic maxu. Aşa se va întâmpla şi cu noile prevederi ale Codului Penal. Probabil vor fi scăzute pedepsele până când infractorii vor ajunge ca pentru infracţiunea de ucidere din culpă nici să nu mai facă puşcărie. Ba chiar să primească nişte despăgubiri de la statul român pentru că au fost cercetaţi.

Publicat

Ba chiar să primească nişte despăgubiri de la statul român pentru că au fost cercetaţi.

mi-ai dat o idee ptr un dosar la care voi avea pledoaria finala luni. daca cistig, impartim banii :)

Publicat

Să nu vă mire situația în care un polițist va fi anchetat pentru cercetare abuzivă în cazul unui asemenea accident.

După cum știți avocatul ales ori numit va trebui informat cu privire la ori ce act întocmit în cauză după începerea U.P.

Suces (uri) nebănuite.

O nouă pită mare proaspătă și albă de mâncat pentru toți ce implicați după începerea U.P mai puțin polițiștii pentru care pita va deveni puțină, veche și amară dar obligatoriu de îngurgitat .

• Membru
Publicat (modificat)

Mai intai sa ne facem griji ca nu sunt aplicate legile si apoi ca sunt pedepsele prea mici.

Cand voi vedea ca majoritatea pedepselor vor fi cu executare si nu invers, abia atunci pot sa spun ca i-a dat putin.

Modificat de ben

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.