Jump to content
POLITISTI.ro

prioritate in sensul giratori cu benzi multiple

Postare recomandată

Publicat

Buna,

Am si eu un "analfabetism funcțional" legat de prioritatea in sensul giratoriu, si as dori ceva clarificari. 

Avem situatia din "opera de arta" atasata: masina rosie e in sensul giratoriu si intentioneaza sa semnalizeze schimbarea benzii de pe B2 pe B1, o data ce trece de iesirea Y, unde este prezenta masina albastra, ca sa iasa pe banda B1 de pe iesirea Z.
In acest timp masina albastra semnalizeaza dreapta si intra in sens, oprind semnalizarea (semn ca mentine banda B1, si nu intentioneaza sa iasa pe iesirea Z). Acum masina rosie da prioritate masinii albastre, iar apoi iese din sens pe banda B2.

Nelamuriri:
-Masina albastra nu trebuia sa-i dea prioritate masinii rosii, care se afla deja in sensul giratoriu (considerand ca era pe B2, si B1 era libera, totodata masina albastra nu putea sa semnalizeze schimbarea benzii de pe B2 pe B1, deoarece ar fi putut fi inteleasa ca iesire spre Y) ?
-Masina rosie nu trebuia sa fie pe B2, fiindca trebuie sa revina pe B1 de cate ori e aceasta banda libera?
-Masina albastra nu ar fi trebuit sa intre pe B2, avand in vedere ca nu vroia sa iasa pe iesirea Z?
-Care ar fi fost comportamentul correct in aceasta situatie? 

In mod "ideal" mi s-ar parea normal ca o masina sa intre pe B1 doar daca vrea sa iasa pe urmatoarea/prima iesire.
Iar daca ar fi 3 benzi in sensul giratoriu, atuncea ar trebui sa te incadrezi pe banda corespunzatoare numarului iesirii pe care doresti sa iesi. Dar din cate stiu eu legislatia nu obliga acest comportament.

Si din pacate nu sunt singurul care are nelamuriri: o situatie asemanatoare a patit modociclistul din aceasta postare de pe facebook: https://www.facebook.com/reel/1461878478961950 , iar comentariile sunt graitoare in acest sens.

Merci! 

circulatie-sens-giratoriu-benzi-multiple-2.jpg

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.