Jump to content
POLITISTI.ro

Radiere autovehicul pentru programul Rabla

gabypintilie

Recommended Posts

Am vandut o dacie 1310 pentru programul rabla...Cel caruia i-am vandut-o a dus-o la distrus a primit tichetu de distrugere urmand sa mearga la politie pentru radiere...

Ajuns la politie..s-a constatat faptul ca masina e radiata din circulatie din anul 2004...Subliniez faptul ca eu pana in anul 2009 am circulat cu ea...am avut toate actele in original la ea..cum e posbil asa ceva??ce e de facut?? :emo-yessir: Multumesc si numa bune

Cel mai probail au radiat-o din sistem pt ca nu ai preschimbat talonul vechi cu cel nou.

Cu siguranta ai primit aceste instintari acasa de a te duce sa-ti preschimbi talonul, nepreschimbarea acestuia aducand radierea.

Radierea s-a facut in baza unei legi .( politia rutiera iti poate spune exact legea conform careia s-a facut radierea)

Radierea s-a facut numai pt talon in sensul ca nu mai puteai circula cu masina pe drumurile publice,nu si pt masina in sine.Masina in sine se radiaza numai cu dovada instrainarii acesteia. ( vanzare-cumparare; dezmembrare,etc)

Citez aici partial articolul :

Toate masinile care mai au inca taloane vechi vor fi radiate din oficiu

Din cele 400.000 de certificate de inmatriculare de tip vechi existente in iunie 2006, doar 50.000 au fost preschimbate pana in prezent, cu toate ca pe 6 martie toate masinile cu taloane vechi vor fi radiate din oficiu. Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor sustine ca a transmis, in perioada iunie-octombrie 2006, celor aproximativ 400 de mii de posesori ai certificatelor de inmatriculare vechi scrisori de atentionare, dar ca in aproape 350 de mii de cazuri proprietarii au transmis ca masinile nu mai exista fizic, intrucat au apartinut, in general, unor unitati economice desfiintate (CAP-uri, IAS-uri sau alte intreprinderi de stat), pentru care nu s-a solicitat radierea din evidenta.

Cu toate acestea, la inceputul saptamanii, numai in Capitala mai existau peste 100.000 de masini pentru care proprietarii nici nu solicitasera preschimbarea taloanelor, nici nu comunicasera ca masinile nu mai exista.

Conform articolului 6 din Legea numarul 432 din 27 noiembrie 2006 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului numarul 189/2005 pentru stabilirea unor masuri privind vehiculele rutiere inmatriculate, publicata in Monitorul Oficial la 6 decembrie

2006: in cazul vehiculelor ale caror certificate de inmatriculare, eliberate in conformitate cu Regulamentul pentru aplicarea Decretului nr. 328/1966 privind circulatia pe drumurile publice, nu au fost preschimbate pana la data de 31 octombrie 2001, inmatricularea se radiaza de drept, daca detinatorul nu solicita preschimbarea certificatului in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonante de urgenta.

Citeste tot articolul in Gandul

• 9 years later...

Buna ziua,

Am urmatoarea speta si nu stiu cum sa procedez.

In urma cu 2 ani m-am mutat in Bucuresti cu domiciliul pe buletin, detin o masina inmatriculata in Prahova dar care nu mai circula din motive tehnice la data schimbarii domiciliului meu, asa ca am decis sa ma ocup mai tarziu deoarece oricum nu aveam cum sa o insciu in circulatie in Bucuresti neavand ITP.

Rezulta ca acum as dori sa o radiez pentru "Programul rabla" sau pur si simplu ca sa nu mai platesc impozit pe ea.

E posibil sa nu pot sa o radiez din circulatie dat fiind ca am domiciliul pe buletin in alt judet fata de actele masinii?

Multumesc,

Adrian Badulescu

• Marius changed the title to Radiere autovehicul pentru programul Rabla
  • 1 month later...

Buna ziua,

Va rog frumos sa mă ajutați cu o informație: deținem o rabla pe care am dori sa o casam prin programul Remat 2021, problema este că această mașină este încă înmatriculată pe numele fostului proprietar, deși la impozite și taxe este declarata pe numele actualului proprietar.

Ce se poate face in acest sens? Am primit diferite sfaturi, unul din ele fiind că mașina sa fie înmatriculată corect, pe numele actualului proprietar, însă pentru asta este nevoie de ITP, doar că, fiind o rabla, este imposibil de obținut.

Mulțumesc

• 1 year later...

Salutare!

Tatal meu s-a hotarat sa scape de batrana Dacie 1310 din fata blocului si sa se foloseasca de programul RABLA.   Prin urmare s-a interesat la dealer-ii auto din zona, care  consulatand documentele au constatat ca in certificatul de inmatriculare nu este trecuta seria cartii auto corecta si a fost directionat catre DRPCIV pentru a opera modificarea in talon.

In urma cu 12 ani se pare ca a declarat pierduta cartea masinii - s-a eliberat o noua  carte dar nu a fost si la DRPCIV pentru a opera modificarea seriei si in certificatul de inmatriculare. Nu i-a spus nimeni, internetul nu prea era o sursa de informare pe atunci mai ales pentru un om mai in varsta, dintr-un catun al tarii. Ulterior starea autoturismului s-a degradat si a devenit un morman de fier uitat in curtea blocului. Mentionez ca nu a mai fost folosita in ultimii 10-11 ani, fiind total incompatibila cu functionarea. 

Am facut programare, ne-am prezentat cu certificatul de inmatriculare, cererea specifica, cartea masinii si am aflat ca pentru a opera orice fel de modificare a certificatului trebuie sa avem ITP-ul la zi si asigurarea RCA.

Evident nu putem face ITP-ul unui morman de fiare si nici asigurare. Deoarece in certificatul de inmatriculare apare seria vechii carti, desi pe cartea de identitate noua scrie ca este duplicat al cartii vechi si se poate confrunta seria acesteia cu seria din certificatul de inmatriculare, nu ne-o accepta pentru RABLA iar ca sa putem opera modificarea seriei trebuie sa avem ITP si asigurare.

Rugamintea mea este sa imi spuneti daca exista vreo solutie sa putem totusi beneficia de  programul RABLA. O astel de masina nu se vinde cu mult - majoritatea dealerilor ofera sub 2000 de lei din care am scadea platforma si ar ramane poate 1200-1300 lei. Nu sunt multi bani dar pentru taica-miu suntmai mult decat suficienti plus ca putem debarasa si domeniul de un gunoi.

Va multumesc!

• Active member

Nu cred ca ai pus întrebarea pe forumul potrivit, din păcate pt tine.

Aici suntem polițiști, nu casăm nici mașini vechi, nici nu înscriem sau radiem.

• 4 weeks later...

O sa raspund tot eu in ideea ca vor mai fi persoane in situatia expusa mai sus si in speranta ca le va fi de folos.

DRPCIV poate elibera la cerere o adeverinta din care sa rezulte ca datele inscrise in cartea de identitate a autovehiculului si cele din certificatul de inmatriculare sunt conforme si autentice. Apoi se poate urca masina pe platforma si transporta.

Roby, tot taica-miu,  are o vorba, din batrani asa. Nu o sa o scriu aici pentru ca nu trece de moderator dar sunt convinsa ca tu fiind asa din ''hackerville" cu capu sus si pumnu strans o sa o afli. Ei bine, ti se potriveste perfect!

Cu stima.

• Downvote 1
  • 8 months later...

Buna, am o masina veche pe care vreau sa o dau la rabla. Dupa casatorie nu am mai schimbat talonul cu noul nume. Este necesar acest pas sau pot prezenta certificatul de nastere in vederea radierii? Multumesc!