Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Radiere autovehicul pentru programul Rabla


gabypintilie

Question

gabypintilie

Am vandut o dacie 1310 pentru programul rabla...Cel caruia i-am vandut-o a dus-o la distrus a primit tichetu de distrugere urmand sa mearga la politie pentru radiere...

Ajuns la politie..s-a constatat faptul ca masina e radiata din circulatie din anul 2004...Subliniez faptul ca eu pana in anul 2009 am circulat cu ea...am avut toate actele in original la ea..cum e posbil asa ceva??ce e de facut?? :emo-yessir: Multumesc si numa bune

Link to post
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Cel mai probail au radiat-o din sistem pt ca nu ai preschimbat talonul vechi cu cel nou.

Cu siguranta ai primit aceste instintari acasa de a te duce sa-ti preschimbi talonul, nepreschimbarea acestuia aducand radierea.

Radierea s-a facut in baza unei legi .( politia rutiera iti poate spune exact legea conform careia s-a facut radierea)

Radierea s-a facut numai pt talon in sensul ca nu mai puteai circula cu masina pe drumurile publice,nu si pt masina in sine.Masina in sine se radiaza numai cu dovada instrainarii acesteia. ( vanzare-cumparare; dezmembrare,etc)

Link to post
Share on other sites
  • 0

Citez aici partial articolul :

Toate masinile care mai au inca taloane vechi vor fi radiate din oficiu

Din cele 400.000 de certificate de inmatriculare de tip vechi existente in iunie 2006, doar 50.000 au fost preschimbate pana in prezent, cu toate ca pe 6 martie toate masinile cu taloane vechi vor fi radiate din oficiu. Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor sustine ca a transmis, in perioada iunie-octombrie 2006, celor aproximativ 400 de mii de posesori ai certificatelor de inmatriculare vechi scrisori de atentionare, dar ca in aproape 350 de mii de cazuri proprietarii au transmis ca masinile nu mai exista fizic, intrucat au apartinut, in general, unor unitati economice desfiintate (CAP-uri, IAS-uri sau alte intreprinderi de stat), pentru care nu s-a solicitat radierea din evidenta.

Cu toate acestea, la inceputul saptamanii, numai in Capitala mai existau peste 100.000 de masini pentru care proprietarii nici nu solicitasera preschimbarea taloanelor, nici nu comunicasera ca masinile nu mai exista.

Conform articolului 6 din Legea numarul 432 din 27 noiembrie 2006 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului numarul 189/2005 pentru stabilirea unor masuri privind vehiculele rutiere inmatriculate, publicata in Monitorul Oficial la 6 decembrie

2006: in cazul vehiculelor ale caror certificate de inmatriculare, eliberate in conformitate cu Regulamentul pentru aplicarea Decretului nr. 328/1966 privind circulatia pe drumurile publice, nu au fost preschimbate pana la data de 31 octombrie 2001, inmatricularea se radiaza de drept, daca detinatorul nu solicita preschimbarea certificatului in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonante de urgenta.

Citeste tot articolul in Gandul

Link to post
Share on other sites
  • 0
Adrianb2104

Buna ziua,

Am urmatoarea speta si nu stiu cum sa procedez.

In urma cu 2 ani m-am mutat in Bucuresti cu domiciliul pe buletin, detin o masina inmatriculata in Prahova dar care nu mai circula din motive tehnice la data schimbarii domiciliului meu, asa ca am decis sa ma ocup mai tarziu deoarece oricum nu aveam cum sa o insciu in circulatie in Bucuresti neavand ITP.

Rezulta ca acum as dori sa o radiez pentru "Programul rabla" sau pur si simplu ca sa nu mai platesc impozit pe ea.

E posibil sa nu pot sa o radiez din circulatie dat fiind ca am domiciliul pe buletin in alt judet fata de actele masinii?


Multumesc,

Adrian Badulescu
 

Link to post
Share on other sites
  • 0
mihaimyh

Buna ziua,

Va rog frumos sa mă ajutați cu o informație: deținem o rabla pe care am dori sa o casam prin programul Remat 2021, problema este că această mașină este încă înmatriculată pe numele fostului proprietar, deși la impozite și taxe este declarata pe numele actualului proprietar.

Ce se poate face in acest sens? Am primit diferite sfaturi, unul din ele fiind că mașina sa fie înmatriculată corect, pe numele actualului proprietar, însă pentru asta este nevoie de ITP, doar că, fiind o rabla, este imposibil de obținut.

Mulțumesc

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.