Jump to content
POLITISTI.ro

Procedura de mutare între unități.

Postare recomandată

Publicat

Bună ziua! Îmi doresc să mă mut in cadrul altei unități. A fost făcuta o nota de fundamentare care din cate am înțeles a fost semnată de către conducerea unității cesionare. Cei de la resurse umane mi au zis că va fi trimisă către IPJ-ul unde sunt acum după ce vor fi făcute toate verificările și să mai am putina răbdare. Ce presupun aceste verificări și cam cat durează acest proces?

• Moderator
Publicat

OMAI 140 din 2016 - Anexa 7

Paragraful 9. Procedura mutării polițistului

Articolul 14
(1) Mutarea polițistului se face pe un post vacant, cu respectarea condițiilor de ocupare prevăzute în fișa postului.
(2) Mutarea polițiștilor se poate face și dacă posturile nu sunt vacante, numai cu acordul acestora, în situația în care modificarea raporturilor de serviciu se realizează prin mutarea concomitentă a acestora pe posturile vizate, cu respectarea condițiilor de ocupare prevăzute în fișele posturilor.
(3) Prin excepție de la prevederile alin. (1), mutarea polițistului în unitatea din care a plecat se poate face, în interesul serviciului, și fără existența unui post vacant, la încetarea situațiilor care au determinat numirea într-un stat anexă.

Articolul 15
(1) Mutarea polițistului în interesul serviciului în cadrul aceleiași unități se realizează, fie la propunerea șefului nemijlocit al structurii în care este prevăzut postul vacant, materializată într-o notă de prezentare, cu aprobarea șefului unității, fie la inițiativa acestuia din urmă.
(2) În vederea fundamentării deciziei privind mutarea, șeful unității/șeful nemijlocit poate realiza un interviu de cunoaștere a polițistului.
(3) Decizia privind mutarea se ia după obținerea acordului scris al polițistului.

Articolul 16
(1) Mutarea polițistului în interesul serviciului în cadrul altei unități se realizează, fie la propunerea șefului nemijlocit al structurii în care este prevăzut postul vacant, materializată într-o notă de prezentare, cu aprobarea șefului unității, fie la inițiativa acestuia din urmă.
(2) În vederea fundamentării deciziei privind mutarea, șeful unității cesionare solicită șefului unității cedente acordul de principiu. Șeful unității/Șeful nemijlocit poate realiza un interviu de cunoaștere a polițistului.
(3) În situația în care a fost adoptată decizia privind mutarea polițistului, șeful unității cesionare solicită acordul scris al polițistului, precum și al șefului unității cedente.
(4) Unitatea cedentă, în termen de maximum 20 de zile lucrătoare de la primirea raportului de mutare în condițiile alin. (3), întreprinde demersurile necesare în vederea emiterii actului administrativ de mutare sau, după caz, transmite unității cesionare motivarea refuzului aprobării mutării.

Articolul 17
(1) Mutarea polițistului la cerere în cadrul aceleiași unități se solicită de către polițist, prin raport scris adresat șefului unității.
(2) Raportul, înregistrat la secretariatul unității, se transmite structurii de resurse umane pentru a confirma existența postului vacant și îndeplinirea de către polițist a condițiilor de ocupare prevăzute în fișa postului.
(3) Raportul, avizat de șeful structurii la care se solicită mutarea, se prezintă șefului unității.
(4) În vederea fundamentării deciziei privind mutarea, șeful unității/șeful nemijlocit poate realiza un interviu de cunoaștere a polițistului.
(5) Refuzul privind mutarea se motivează și se comunică polițistului.

Articolul 18
(1) Mutarea polițistului la cerere în cadrul altei unități din MAI se solicită de către polițist, prin raport scris adresat șefului unității cesionare. Raportul se înregistrează la secretariatul acestei unități.
(2) Șeful unității cesionare solicită șefului unității cedente acordul de principiu.
(3) În vederea fundamentării deciziei privind mutarea, șeful unității cesionare/șeful nemijlocit poate realiza un interviu de cunoaștere a polițistului.
(4) În situația în care a fost adoptată decizia privind mutarea polițistului, șeful unității cesionare transmite unității cedente raportul de mutare al polițistului și solicită acordul șefului unității cedente.
(5) Unitatea cedentă, în termen de maximum 20 de zile lucrătoare de la primirea raportului de mutare în condițiile alin. (4), întreprinde demersurile necesare în vederea emiterii actului administrativ de mutare sau, după caz, comunică unității cesionare și polițistului motivele care au stat la baza refuzului mutării.

Articolul 181
(1) În vederea ocupării posturilor vacante prin mutare, unitățile în ale căror state de organizare sunt prevăzute își pot manifesta intenția, prin postarea pe site-ul oficial, a posturilor și a cerințelor de ocupare a acestora.
(2) În procedura de identificare a polițistului care poate face obiectul mutării, șeful unității cesionare poate dispune cu privire la susținerea de către acesta a probelor cu relevanță directă pentru performanța pe post, inclusiv a celor cu caracter eliminatoriu.

Articolul 182
(1) Mutarea polițistului, inițiată în condițiile art. 16 alin. (1) și art. 18 alin. (1), se realizează, trimestrial, cu data de 1 a primei luni a fiecărui trimestru.
(2) Înaintea realizării măsurii prevăzute la alin. (1), inspectoratele generale/similare comunică centralizat Direcției generale management resurse umane propunerile privind redistribuirea indicatorilor în vederea realizării mutărilor de personal.
(3) Prin excepție de la alin. (1), mutarea polițistului în interesul serviciului/la cerere se poate realiza și înaintea încadrării absolvenților instituțiilor de învățământ care formează personal pentru nevoile MAI, în vederea asigurării posturilor vacante necesare.
(4) Numărul de indicatori în finanțare repartizați inspectoratelor generale/similare, în condițiile alin. (1) și (3), se actualizează de către ordonatorul principal de credite, la propunerea Direcției generale management resurse umane și Direcției generale financiare.

• Moderator
Publicat

Daca ti s-a aprobat nota de prezentare de catre conducerea unitatii cesionare, va trebui sa intocmesti un raport prin care iti exprimi acordul de a fi mutat in interesul serviciului. Pe acel raport, in stanga sus, trebuie sa iti aprobe inspectorul sef al unitatii cesionare, iar in drepata sus, inspectorul sef al unitatii cedente.

Dupa ce vei fi obtinut ambele aprobari, raportul respectiv, impreuna cu o copie a notei de prezentare, se inainteaza la Serviciul Resurse Umane din cadrul unitatii in care iti desfasori activitatea (cedente) si in termen de 20 de zile lucrătoare trebuie emisa dispozitia de mutare. Mutarile intre judete se fac la 1 ianuarie, 1 aprilie, 1 iulie sau 1 octombrie, in principiu. 

Ce ti-am explicat aici, este varianta oficiala, (atentie daca nu ai alte aprobari de luat, cum ar fi spre ex. de la Sector din cadrul DGPMB sau daca schimbi Arma) cum ar trebui sa decurga lucrurile, dar in realitate sa te aștepți la surprize, pt ca in instituția asta a devenit un obicei sa se incalce procedurile. Gen sa ceara "indicator la schimb pt tine" sau "sa ti se spuna verbal ca te lasă sa pleci și după aia sa nu te mai lase ca e lipsa personal".

Bafta! Si sa ne spui cum a decurs

Cat despre acele "verificări", eu unul nu stiu ce ar putea insemna.

Si inca ceva: fa copii la toate hartiile si da-le pe condica sau sa scrie pe copie "am primit un exemplar". Crede-ma, sunt pățit.

Publicat (modificat)

Am întocmit raportul de mutare în aceeași zi în care a fost făcută și nota de fundamentare. De aici de unde sunt am acordul de principiu sa plec. Doar că nu înțeleg de ce durează așa mult sa trimită nota de fundamentare împreună cu raportul de acolo aici. Știu că din moment ce ajunge aici, unde sunt, au termen 20 de zile sa facă dispoziția. Doar că nota de fundamentare și raportul au fost făcute cam acum o lună și încă nu le au trimis aici.

Modificat de FlorinBZD
Am uitat să menționez ceva
  • Moderator
Publicat (modificat)

Ti-am zis, ca la nivel teoretic lucrurile sunt clare, dar in practica, se încalcă procedurile la greu ....

Tu ai acordul de principiu, in ce sens?

Nota de prezentare e aprobata/semnata?

Raportul ala, este aprobat/semnat?

Sau tu cand zici "acordul de principiu" te referi ca ai acordul verbal, dar nimic semnat?

Modificat de Roby

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.