Jump to content
POLITISTI.ro

Permis emis in Germania retinut in Romania

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua,

Am o speta si as aprecia ajutorul dvs. Mi-a fost retinut permisul (suspendat pe 90 zile) in Romania, Bucuresti Ilfov. Permisul este emis de Germania si valabil pana in 2030. Doresc sa depun o cerere la IPJ Ilfov pentru pastrarea permisului la IPJ si sa nu fie trimis in Germania.

As dori sa stiu daca este posibil. 

Am inteles ca dupa 120 zile pot sa imi solicit acest permis inapoi, fara a fi obligata sa dau examene + vizitele medicale. Este aceasta informatie corecta?

Va multumesc anticipat

• Moderator
Publicat

Permisul de conducere eliberat de o autoritate străină, reținut ca urmare a săvârșirii de către titular a unei contravenții se trimite autorității străine emitente în termen de 5 zile, începând cu ziua imediat următoare expirării termenului prevăzut de lege pentru introducerea plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției. (după 20 zile de la data reținerii) - art. 212 alin. (1) din Regulamentul de aplic. OUG 195/2002.

Până la împlinirea termenului prevăzut de lege pentru introducerea plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției, titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate străină poate solicita ca, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, documentul să fie păstrat la serviciul poliției rutiere pe raza căruia a fost săvârșită fapta, pentru a-i fi restituit. Despre această posibilitate titularul permisului de conducere este informat odată cu comunicarea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate străină, împotriva căruia s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce, poate solicita serviciului poliției rutiere pe raza căruia a fost constatată fapta restituirea documentului, înainte de expirarea perioadei de suspendare, cu cel mult o zi lucrătoare înainte de data părăsirii teritoriului României - art. 220 din Regulamentul de aplic. OUG 195/2002.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.