Jump to content
POLITISTI.ro

Câinele vecinului care latra numai cand ies in propria curte.

Postare recomandată

Publicat

Bună seara, 

Am nevoie de cateva clarificări, ne- am cumpărat acum cateva luni o casa la țară, toate bune si frumoase, cu zgomotele aferente, mai un latrat de caine, mai o găină care cotcodaceste, mai un porc, na, ceva normal oarecum. Spre unul dintre vecini era un gard din plasa si nu avea nimic pus lângă acel gard cand ne am mutat, ei bine pe parcurs au apărut fel de fel de improvizații, un coteț de gaini( ok, nu ne a deranjat foarte tare,nici mirosul, nici gălăgie, am acceptat), apoi a aparut un wc ( deranjant) si cusca unui caine( sub orice critica) care latra in permanenta cat timp stau in acea parte de curte. Menționez ca vecinul le a pus la câțiva centimetri, lipide de acel gard improvizat. Am încercat sa vorbim cu el despre aceasta problema, dar nu ai cu cine sa discuți, a vorbit foarte urat, spunând ca : " ma doare in p...a, este curtea mea". Am facut facut sesizare la primarie cu număr de înregistrare cu tot, pentru acele anexe construite abuziv, dar pentru caine pot sa fac sesizare la politia locala cu înregistrări din zile diferite cu latratul câinelui? Daca stau in curte 6 ore, el ma latra 5 ore, este foarte stresant si inconfortabil, cand apar stăpânii, nu mai latra, dar asta nu întâmpla foarte rar, nu I interesează de ce latra, nu le pasa, plus ca acel caine sta in niste conditii drplorabile, cica pazeste gainile. Nu sunt absurda, mai sunt câini care latra, cum e si normal oarecum, dar se mai opresc la un momentan sau nu ma afectează chiar atât de direct, nu vreau sa încep sa nu mai suport animalele din cauza unor oameni care au rămas cu 30 de ani in urma, doar pe simplu fapt ca sunt la țară. Pot rezolva ceva cu poliția locala? din cate am înțeles, primaria nu are reglementari privind acest subiect.

Va multumesc! Astept păreri si solutii.

• Moderator
Publicat

Trebuie să clarificăm o confuzie frecventă între două categorii profesionale care, în realitate, nu au puncte comune în plan operațional. Deși denumirile sunt asemănătoare, Poliția Română și poliția locală sunt două entități complet diferite, cu atribuții, pregătire și sfere de competență distincte. Poliția Română este principală instituție de aplicare a legii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, responsabilă cu cercetarea infracțiunilor și cu menținerea siguranței publice, în timp ce poliția locală funcționează la nivel de serviciu al administrației locale, sub autoritatea primarului (este o structură în cadrul Primăriei). Acest website este dedicat și frecventat de către polițiști din cadrul Poliției Române, nu de către gardienii publici de la Primărie.
Întrucât problemele ridicate de dumneavoastră nu intră în sfera de competență legală a Poliției Române, trebuie să vă adresați Primăriei din zona dumneavoastră, ori să formulați o acțiune la instanței de judecată competentă teritorial, instituții în măsură să intervină în acest caz specific.

• Moderator
Publicat (modificat)

Fara sa excluda cele spuse de @Marius, ati incercat cu un aparat cu ultrasunete impotriva latratului?! Ori sa va imprieteniti cu cainele (uneori animalele sunt mult mai inteligente decat proprietarii), care va vede ca pe un agresor?

Daca mergeti pe drumul reclamatiilor, ideal ar fi sa existe si alte plangeri similare, de la ceilalti vecini.

Modificat de CITADELA
Publicat

Nu funcționează aparatul, nu am cum sa ma împrietenesc cu câinele si asa am fost acuzați ca am lovit câinele cu un "ghici". Ma împacteaza direct latratul, latra doar cand sunt in gradina proprie, ceilalți vecini mai au noroc de cateva construcții pe lângă gard, câinele nu i vede direct. Multumesc!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.