Jump to content
POLITISTI.ro

Accident drum cu 3 benzi

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Roby,

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Buna ziua,

Am fost parte dintr-un accident pe un drum cu 3 benzi. Ma aflam pe banda a 3-a, cu semnalizare dreapta de peste 50 de metri si am fost lasat de masina de pe banda 2 sa schimb banda. Era aglomeratie si viteza mea era de sub 10-15km/h, iar a doamnei la fel. M-am incadrat pe banda 2, eu cred ca aproape complet, nu stiu daca roata stanga spate se mai afla putin pe banza 3, sau calca linia dintre benzi. Cand aproape am terminat manevra de schimbare a benzii 90% sau complet, din unghiul mort, se pare ca o doamna cu un BMW m-a lovit in dreptul rotii mele spate dreapta si in bara spate - lateral dreapta.

Lovitura doamnei se afla in bara ei fata - doar stanga - nici o zgarietura in fata. 

Intrebarea este, cum as fi putut evita eu accidentul tinand cont ca ma aflam pe banza prioritara 3, doamna m-a lovit lateral spate, si a venit din unghiul meu mort, de pe banda 1.

Politistul la care am fost, la accident minore, nu a vrut sa ma asculte. A zis din prima culpa comuna. 

Dumneavoastra ce spuneti ? Simt ca nu puteam face nimic pt a feri accidentul si am citit in legislatie ca as avea prioritate venind de pe banda 3.

Modificat de mateiaass
Adaugare detalii
  • Moderator
  • Soluţie
Publicat

Legislatia prevede ca pe un drum cu 3 benzi, atunci cand cei de pe benzile 1 si 3 vor sa intre concomitent pe banda din mijloc, (banda 2), cel care are prioritate, este cel de pe banda superioara (banda 3).

• Apreciez 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.