Jump to content
POLITISTI.ro

Perspective de viitor privind cariera in M.A.I.

Postare recomandată

Publicat

Va salut!

Cum va vedeti, la momentul actual, sub aspectul evolutiei viitoare a carierei?

Eu, personal, nu ma imaginez iesind la pensie din acest sistem. Asta daca apuc pensia, desigur😂

Sincer sa fiu, sistemul este putred, prin multe locuri. Si, asta e doar parerea mea, constat ca mediocritatea personalului creste pe masura ce ies oamenii vechi la pensie si vine generatia tanara din urma.

Nu neg ca, initial, eu ii consideram ,,prăfuiți" pe cei din generatiile mai vechi. Insa, acum, pe masura ce acestia se pensioneaza, incep sa regret ca ii pierdem. Oricat de mult ai studia si ai citi din tratate si manuale, nimic nu egaleaza experienta acumulata in decursul carierei. Cel putin, cand sunt momente in care trebuie sa iei o decizie in fractiuni de secunda, experienta primeaza.

Voi ce parere aveti?

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Din păcate, așa este și ai mare dreptate. Iar această mediocritate despre care vorbești se manifestă la toate nivelurile, inclusiv în management. 
Senzația cea mai evidentă este că totul tratat e foarte superficial, că toate activitățile sunt coordonate pentru imagine. 

• Moderator
Publicat

La fel ca in societatea romaneasca...totul este de fatada! Ne luam masini de lux, dar traim in apartamente modeste, eventual cu chirie; ne imbracam de la firme de lux, dar in caz de necaz nu avem niciun ban economisit etc.! Natiunea nu mai are "puncte cardinale" (ma refer la moralitate), iar "influencerii" sunt (in mare parte) persoane mediocre, cu o cultura si educatie indoielnica, dar care au succes doar pentru ca tipa sau fac circ mai bine decat celalalt!

Revenin la sistemul de justitie si cel de aplicare a legii, societatea se reflecta perfect in el! Vrem performanta, dar primii care incercam sa fentam sistemul suntem chiar noi!

Exemplu: zilele trecute am dat, cu subordonatii, examenul profesional anual...pe bune, fara sa aiba acces la surse de inspiratie (adica sa ne furam caciula singuri)! Dezastru... oameni care au minim 5 ani experienta in sistem si nu cunosc legislatia/procedurile cu care lucreaza zilnic! Si nu a fost ceva de conceptie, ci chestionar cu 3 variante posibile...

O sa ziceti ca-i managerul prost...da, recunoasc ca e prost pentru ca tolereaza mediocratia! Iar cand vine evaluare de serviciu, si scazi calificativul, incep cu plangeri la sindicate si contestatii, devenind brusc "victime ale sistemului"!

Sa nu mai zic de avansari de 1 decembrie (la exceptional)...eu nu am propus pe niciunul care ar fi indeplinit conditiile generale (jumatate din stagiu)...va dati seama ce suparare! Ca ei au facut lucrarile la timp, ca au venit la program, ca nu au abateri disciplinare...si zic: pai, asta scrie in fisa postului, nu ai facut nimic exceptional! Au ramas muti! Le-am zis sa se duca la o sectie, la judiciar, macar o tura de "grupa operativa" si apoi sa vedem daca mai au pretentii ca sunt "exceptionali"!

• Apreciez 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.