Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Caz concret:

În 2020 mi-am câștigat dreptul de a primi bani de chirie pe raza mun Rm Valcea. Am primit bani pt chirie 3 luni.

După 3 luni mi-am cumpărat casa si am solicitat transformarea chiriei in fracție la rată. Lucru care s-a realizat fără probleme.

În dec 2024, ca urmare a promovării unui examen TCO, m-am mutat în jud Sibiu in interesul serviciului și am solicitat menținerea/plata în continuare a ratei la banca pt casa din Rm Valcea, achiziționată cu 4 ani în urma.

Nu mi s-a aprobat, precizându-mi-se ca locuința este la mai mult de 70 km de IPJ Sibiu. (Compartimentul Juridic nu a fost de acord)

Cum vi se pare acest aspect?

Știu mai multe cazuri identice, care au fost aprobate.

Las și o poza cu dispoziția.

IMG-20250409-WA0004.jpeg

• Moderator
Publicat

Condiția respectivă se referă la situația în care ai dreptul de a primi compensația de chirie în orașul actual.   

• Moderator
Publicat

Pai asta le am zis și eu ...ca acea condiție cu 70 km e valabila ori pt a cere bani de chirie, ori când îmi achiziționez locuința, inițial, și se naște acel drept ...nicidecum când solicit menținerea acestui drept deja câștigat.

Ce pot face în continuare, în afara de a ataca în instanță? Cineva îmi zisese ceva de un soi de "contestație" pe la IGPR...exista asa ceva?

• Moderator
Publicat

Pentru a formula o acțiune în instanță este necesar să faci o plângere împotriva deciziei la instituția care a emis-o (angajator). 

• Apreciez 1
  • 2 luni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Am primit răspuns acum, dupa ce am facut un raport si l-am înaintat la IGPR. Este ca mine, am dreptul la plata fracției la rată si trebuie sa primesc toti banii retroactiv, din decembrie.

• Apreciez 3

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.