Jump to content
POLITISTI.ro

Mutarea polițistului debutant

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

Publicat

Bună ziua! 
 Sunt ofițer debutant, am terminat Academia de Poliție anul acesta și, din cauza unor situații care nu au depins de mine, nu am fost repartizată în județul pe care îl doream. 
 Am încercat să mă documentez pe cat posibil din legislație, dar vin, totusi, cu următoarea întrebare: nu este posibil sub nicio formă să mă mut mai repede de un an intr un alt județ? Aș vrea să vorbesc cu cineva care a reușit să facă acest lucru, pentru ca am mai multe întrebări. 

Nu este vorba de fițe, nici nu mi doresc să fiu lângă părinți, așa cum poate cred unii. Ma pot descurca și singură. De aceea, v as ruga să aveți în vedere faptul ca nu mă ajută ironiile sau răutățile. Apelez la acest forum, pentru ca nu am cu cine discuta despre problema mea și poate voi găsi persoane cu situații similare sau persoane care m ar putea îndruma în această speță. Chiar am nevoie de ajutor și nu am cui să i l solicit, deoarece nu am încredere în colegii de la serviciu. 

Mulțumesc! 

• Apreciez 1
  • Marius a modificat titlul în Mutarea polițistului debutant
  • Moderator
  • Soluţie
Publicat

@cristinamaria19

Statutul polițistului - Legea 360/2002 rep. stabilește:

Citat:

Art. 271 - (1) Raportul de serviciu al polițistului se poate modifica prin:
a) delegare;
b) detașare;
c) participare la misiuni internaționale;
d) împuternicire pe o funcție de conducere;
e) transfer;
f) mutare;
g) punere la dispoziție.
(2) Modificarea raportului de serviciu în cazurile prevăzute la alin. (1) lit. a)-f) se poate realiza după definitivarea în profesie, cu excepția situațiilor în care a intervenit reorganizarea unității.

În concluzie, până la momentul în care vei scăpa de tutelă, adică vei fi definitivată în profesie, nu îți pot fi modificate raporturile de serviciu (nu poți fi mutată, detașată, delegată, transferată, etc.), cu excepția reorganizarea unității (asta presupune reorganizarea IPJ-ului).

Din moment ce această restricție este prevăzută în Legea 360/2002 privind Statutul polițistului, lege organică, e greu de crezut că cineva va încălca aceste prevederi.

• Apreciez 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.