Jump to content
POLITISTI.ro

Aplicația WeChat


Recommended Posts

  • Moderator

IMG_0384.jpeg
Aplicația WeChat aparține concernului chinez Tencent, prezent și în Europa, cel mai profitabil concern tehnic din Asia.
Principalele functionalități ale aplicației: 
- sms
- whatsapp 
- ⁠apeluri video
- ⁠grupuri de chat criptate
- ⁠transfer de date, fișiere
- în aplicație sunt incluse Facebook și Instagram;
- ⁠transfer media; 
- ⁠scanare de cod QR;
- ⁠funcție de localizare a altor utilizatori;
- ⁠virament de bani în sistem similar Revolut între utilizatori;
- ⁠funcție de traducere automatizată a textelor;
- ⁠funcție de transcriere a masajelor audio în text și viceversa;
- ⁠aplicație WeChat pentru Windows și iOS.

IMG_0385.jpeg

Concluzii:

WeChat include mai multe funcții decât majoritatea aplicațiilor de mesagerie occidentale și permite depășirea barierelor lingvistice. WeChat pentru Windows și iOS sunt utile pentru analiza directă a datelor WeChat.
Pentru a combate grupările infracționale chineze, este necesar un studiu și o înțelegere mai profundă a aplicației WeChat.

Deosebit de dificilă este penetrarea societății asiatice, care este una închisă și foarte puțin dispusă să coopereze cu autoritățile de aplicare a legii. 
În cadrul cauzelor instrumentate s-a constatat faptul că și strângerea probelor este anevoioasă datorită faptului ca autorii comunică cu victimele prin intermediul aplicației WeChat
Având în vedere faptul că majoritate populației de origine asiatică folosește această aplicație, experții din cadrul Biroului Federal de Investigații Criminale al Germaniei - BKA, cunoscători de limba mandarina, au creat un manual de utilizare al aplicației de către polițiști, venind în sprijinul investigatorilor care ridică smartphone-uri de la victime sau suspecți, care poate ajuta foarte mult la decriptarea comunicațiilor și în mod special al tranzacțiilor bancare efectuate prin intermediul WeChat.

  • Upvote 1
Link to comment

Nu-i nimic prea nou, de multă vreme se discută pe internet de această aplicaţie a chinezilor. Uite un clip video publicat în urmă cu 3 ani de Washington Post:

Dar e foarte utilă discuţia iniţiată, pentru că mulţi nu ştiu. 👍

Link to comment
  • Active member
Posted (edited)

Avand in vedere ca vorbim de chinezi si o companie profitabila a lor, nu am incredere in pastrarea confidentialitatilor datelor. Or fi criptate datele pt autoritatile de aplicare a legii terte, din state europene, dar nu cred ca la fel se intampla pentru guvernul chinez. 
Sunt o companie prea mare si au prea multe date la dispozitie, incat sa nu functioneze fara supervizarea servicililor chinezesti. 
Uitati-va ce se intampla cu TikTok sau camerele CCTV instalate prin Ucraina. Tot de firme “private” chinezesti sunt detinute/comercializate. 

Edited by Ben
Link to comment
  • Moderator

Aşa este, nu e nimic nou, de ani de zile sunt publicate tot felul de articole, studii etc. despre această aplicaţie prin care sunt dezvăluite practicile de monitorizare şi cenzurare folosite, în special pentru conturile străinilor. 
Din moment ce Apple în magazinul de aplicaţii anunţă că aplicaţia înregistrează localizarea permanent şi atunci când nu este folosită ... nimic nu ne mai poate surprinde.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.