Jump to content
POLITISTI.ro

Informatii false postate pe facebook


denisa1994

Recommended Posts

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati intr o problema.

Cineva a facut o postare (anonim) bineinteles pe un grup pe facebook in care a jignit 2 barbati si ii acuza de hoție. A pus poze cu ei si o chestie de pe portalul judecatoriei dar acolo nu este specificat nici un nume nimic . 

Cum pot rezolva aceasta problema ? Sau cum pot afla IP UL calculatorului sau telefonului de unde a fost facuta aceasta postare care este falsa! 

Va rog sa ma ajutati ! 

Multumesc! 

Link to comment
  • Moderator

Cel / cei care administrează respectivul grup pot vedea cine a postat în modul anonim.

Problema ta nu pare să îmbrace forma unei fapte penale, motiv pentru care poliția nu prea are cu ce să te ajute.

Răspunderea pentru comentarii pe Facebook are legătură cu standardele comunității Facebook. Sunt reguli pe care fiecare utilizator trebuie să le respecte, asumându-și, în caz contrar, sancțiunile la care va fi supus.

Defăimarea este o faptă pentru care operează răspunderea civilă delictuală. Prin defăimare se înțelege acțiunea de a denigra o persoană fizică sau juridică, un produs sau un serviciu, prin informații false care îi pot cauza prejudicii.

În situația în care ești victima defăimării produse de un comentariu de pe Facebook, poți chema autorul respectivului comentariu în judecată, iar ca urmare a hotărârii instanței poți obține: încetarea defăimării, ștergerea comentariului respectiv, interdicția acesteia de a mai lăsa comentarii despre tine, scuze publice pentru prejudiciul adus, iar în cazul în care acest prejudiciu a fost unul pecuniar, poți obține despăgubiri.

  • Upvote 1
Link to comment

Nu este un comentariu pe facebook. Este o postare facuta de catre cineva anonim. In postarea respectiva a pus poze cu acesti barbati si a scris cuvinte jignitoare la adresa lor. V am spus si mai sus. 

Grupul este administrat de aceeasi persoana care are un cont fals. 

Indrumati ma va rog ce sa fac ! Chiar nu vreau sa ramana lucrurile asa! 

Va multumesc mult pentru raspuns!

Link to comment
  • Active member

Instanța de judecata!

Doar acolo se rezolva astfel de probleme

Link to comment

Si eu practic pe cine chem in instanta ? Cel care a postat are un cont fals ! 

Link to comment
  • Moderator

Cercetare judecătorească este activitatea specifică desfășurată de instanța de judecată, pentru stabilirea adevărului în cauza supusă judecății, scop în care se administrează și se verifică toate probele existente la dosar în așa fel încât să se ajungă la soluționarea legală și temeinică a cauzei respective.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.