Jump to content
POLITISTI.ro

Sindicatele vor cotizaţii şi de la poliţiştii neafiliaţi


Marius

Recommended Posts

 • Moderator

Dacă cineva mai are vreo îndoială referitoare la cât de scăzut este nivelul intelectual în rândul liderilor de sindicate ale poliţiştilor, vă ofer aici dovada clară.
Fripturiştii de la SNPPC vor să impună reţineri salariale de la poliţiştii care nu sunt membri la niciun sindicat prin Contractul colectiv de muncă.

snppc-cotizatii.jpg

Aceşti sindicalişti nu au aflat până acum că nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege, ori Contractul colectiv de muncă nu este act normativ, este o simplă convenţie încheiată în formă scrisă.
Asta e adevărata faţă a acestor fripturişti care se auto-intitulează sindicalişti.

Contractul colectiv de muncă este doar rezultatul unor negocieri colective între părțile implicate, iar această propunere a sindicaliștilor de a institui o reţinere salarială pentru poliţiştii neafiliați este clar în afara cadrului legal și moral al acestor negocieri.

Trebuie amintit că dreptul la asociere sindicală este un drept fundamental, garantat de legislația internațională și națională. Orice încercare de a penaliza sau discrimina persoanele care nu doresc să se afilieze unui sindicat, este o încălcare flagrantă a acestui drept. Oamenii au dreptul de a decide liberi dacă doresc sau nu să se alăture unui sindicat, iar această decizie nu ar trebui să aibă repercusiuni asupra remunerației lor.

 • Upvote 3
Link to comment
 • Active member

In creierasul lor aproape au impresia ca noi ne luam salariul luna de luna datorita lor si nu e frumos sa nu dam si noi ceva inapoi. 
Ei se zbat si unii care nu cotizeaza beneficiaza de eforturile lor sindicale. Saracii. 

 • Upvote 2
Link to comment
 • Member

Așa sunt ei mai cu moț. Aș spune eu și care moț, dar nu pot aici. 

Lătrăii ăștia din sindicate, ăștia de vor bani și de la polițiștii neafiliați, să își analizeze întâi mizeria din casă, apoi să aibă pretenții.  

Să își aducă aminte cum pe la unele ședințe, au fost întrebați de poziția sindicatului legat de o anumită speță, iar burtoșii de la sindicat, au zis ca nu îi intereseaza, nu este membrul lor de sindicat. 

Destul de trist...

 • Upvote 2
Link to comment

Deci aceşti dobitoci au impresia că ei pot face tot ce-i taie capul ... Nişte idioți! 
Sper că vă daţi seama cât de proşti sunt aceşti sindicalişti? Cum trăiesc ei cu impresia că drepturile salariale ale poliţiştilor sunt de fapt rodul sau răsplata faptului că îşi plimbă ei fizicul pe la şedinţele din minister?!?!
Absolut toţi aceşti sindicalişti sunt nişte nulităţi profesionale, care nu au reuşit nimic în plan profesional şi au fugit în sindicalism pentru a avea acces la stratul decizional.

 • Upvote 2
Link to comment
 • Active member
în urmă cu 18 ore, Marius a scris:

Aceşti sindicalişti nu au aflat până acum că nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege

Nu stiu ce sa zic de treaba asta. Ai fi surprins de unele metehne de pe la Financiar. Nu stiu daca mai exista in prezent. 
Daca te duceai cu raport la ei ca nu mai vrei sa ti se retina cotizatia, te trimiteau la sindicat/CNP/asociatie sa isi dea si ei girul ca “nu vor sa se certe cu ei”. 

Link to comment
 • Moderator

Dacă mai găsiţi astfel de metehne, e simplu, notificaţi-i în scris să nu vă mai reţină respectiva cotizaţie. Pentru că reţinerea/cotizaţia respectivă se reţine în baza acordului vostru. Iar dacă nu operează modificările necesare şi vă treziţi cu reţinerea în continuare le faceţi plângere. Nu mai discutaţi cu ei aşa pe vorbe, doar în scris, să vă răspundă în scris că trebuie să vă duceţi la sindicat/CNP/asociaţie/etc să obţineţi acorduri/aprobări sau ce drac inventează ei.

Link to comment
 • Moderator
în urmă cu 4 ore, Ben a scris:

Ai fi surprins de unele metehne de pe la Financiar. Nu stiu daca mai exista in prezent. 
Daca te duceai cu raport la ei ca nu mai vrei sa ti se retina cotizatia, te trimiteau la sindicat/CNP/asociatie sa isi dea si ei girul ca “nu vor sa se certe cu ei”

Da, așa este, știu că așa procedează “deștepții” de la Financiar, dar nu-i nicio problemă, le depui solicitarea în scris și le soliciți să-ți dea număr de înregistrare (ori o trimiți prin secretariat), iar referitor la poveștile lor că trebuie să trimiți solicitarea la organizația sindicală, pur și simplu le soliciți să-ți răspundă în scris. Îți garantez că se rezolvă imediat. Legea le interzice să efectueze orice reținere salarială fără acordul tău scris.

Link to comment

Pai da, se fac stapani pe banii nostrii. Eventual să le cerem si voie să scoatem bani de pe card ... 🤦‍♂️

Link to comment

Uitați-vă și voi cum arată președintele acestui sindicat:IMG_0266.jpeg.5daf87c09ad4815f4f84377c29e1a663.jpeg

Vă inspiră multă înțelepciune și încredere, așa-i?

Link to comment
 • Moderator

Ehe, eu aș zice să mai citiți prin draftul ăla de proiect de acord colectiv ce propuneri au mai făcut stimabilii ăștia de la SNPPC..parcă ai zice că sunt de fapt în slujba ministerului, nu în a cotizanților lor (ăia pe care îi pierd pe bandă rulantă, dovadă această tentativă de tâlhărie la adresa banilor polițiștilor neafiliați unui sindicat). Voi credeți că sediul ăla de un milion de euro se întreține așa ușor?

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.