Jump to content
POLITISTI.ro

Mersul cu spatele cu mașina

Postare recomandată

Publicat

Pe un drum normal fără nici o restricție pot merge cu spatele cu mașina pe sensul normal de mers!? Nu am găsit nicăieri răspuns. ,,Mersul inapoi este manevra de deplasare a unui autovehicul cu spatele în contra sensului de mers,,- Nu la menevra asta mă refer!

• Moderator
Publicat

Conform legislaţiei rutiere se interzice mersul înapoi cu vehiculul:

• unde este interzisă întoarcerea vehiculului;
  • în locurile în care este interzisă oprirea voluntară, cu următoarele excepții:
    • intersecții, inclusiv cele cu circulație în sens giratoriu,
    • în zona de preselecție
  • în intersecțiile în care este interzis virajul la stânga, precum și în cele în care, pentru efectuare, este necesară manevrarea înainte și înapoi a vehiculului;
  • în locurile unde soliditatea drumului nu permite;
  • pe marcajul pietonal;
  • în locurile în care este instalat indicatorul "Întoarcerea interzisă".
  • pe o distanță mai mare de 50 m;
  • la ieșirea de pe proprietăți alăturate drumurilor publice.

În locurile în care mersul înapoi este permis, dar vizibilitatea în spate este împiedicată, vehiculul poate fi manevrat înapoi numai atunci când conducătorul acestuia este dirijat de cel puțin o persoană aflată în afara vehiculului.
Persoana care dirijează manevrarea cu spatele a unui vehicul este obligată să se asigure că manevra se efectuează fără a pune în pericol siguranța participanților la trafic.
Mersul înapoi cu autovehiculul trebuie semnalizat cu lumina sau luminile speciale din dotare.
Se recomanda dotarea autovehiculelor și cu dispozitive sonore pentru semnalizarea acestei manevre.

Publicat

Mulțumesc,asta știam și eu! Dar conform legislației: mersul înapoi este manevra de deplasare a unui autovehicul cu spatele ÎN CONTRA SENSULUI DE MERS. Eu mă refeream la mersul cu spatele pe sensul de mers!!! Despre asta nu găsesc nici o referire dacă am sau nu voie!!!

Publicat

Aha … nici de mersul pe două roți ori de făcut drifturi cu mașina nu scrie nimic în lege.
Îți vine să crezi?!?

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Vezi ca pt a merge cu spatele în direcția sensului de mers pe care te afli, trebuie sa o întorci..

Or, după cum ti-a zis și Marius, unde e întoarcerea interzisa, este interzis și mersul cu spatele 

P.s. mai lasă Fast&Furious, ca viata bate filmul ...și lovește tare și doare 

L.e. ține-te tu de prostii, ca găsește polițistul rutier la ce sa te incadreze, nu-ti face griji ...

Modificat de Roby
  • Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.