Jump to content
POLITISTI.ro

Puncte permis uk


alexmm

Recommended Posts

Scuze daca postez cumva gresit,sunt nou pe site. Am si eu nevoie de un raspuns de la cineva specializat in domeniu,care imi poate oferii cateva detalii sau cei trecuti prin situatii identice sau similare macar.

Traiesc in uk de vreo 10-15 ani in mare parte , detin permis de uk si acum 6 luni m-a oprit politia ,doar ce primisem un telefon de la sotie,copilu era bolnavior si asta e, m-au prins cu el in mana. Problema e ca curtea mi-a dat 6 puncte pe o perioada 3+1 cum e in uk + o amenda. Amenda o voi platii nornal ,nu imi doresc probleme cu legea. 

Intrebarea mea este in felul urmator: daca eu ma intorc in romania si imi schimb permisul inapoi in romanesc, politia din uk pe viitor are voie sa imi mai dea puncte pe permis acolo? Stiu ca pare banala intrebarea dar detin o firma de transporturi in uk,permisul e cel mai important atu pe care il am, chiar daca imi creste asigurarea ,eu am nevoie de permisul protejat. Logic, stiu ca nu am voie sa folosesc telefonul, dar eu coordonez 35 de masini,la mine suna telefonu ca la centrala , alte 6 puncte date pe permisu de uk ar insemna 4 ani suspendare ceea ce ar fii un dezastru, amenzile le suport cu placere nui problema amenda,pe cand, daca imi iau permisu ,ma lasa fara picioare si inca am nevoie sa ma misc sa pun firma pe picioare in adevaru sens al cuvantului sa pot sa imi permit sa stau la birou , va rog mult, doar persoane autorizate sau persoane care stiu ce vorbesc sa raspunda ca nu am nevoie de critica nimanui ,am nevoie doar de un sfat daca este cineva care are buna vointa sa ma ajute. Si o a 2 a intrebare, daca il schimb in romanesc si il tin 4 ani asa, cand il schimb uk inapoi, punctele ar trebui sa dispara nu? Sau cum functioneaza sistemu din uk pe tema asta? Ma intreb, oare daca il schimb in romanesc inapoi il tin cateva lui si il schimb iar in uk mai sunt oare punctele acolo? A incercat cineva varianta asta? Merge? 

Multumesc anticipat pentru cei care raspund,o zii buna

Link to comment
  • Moderator

@alexmm

Conform legislaţiei româneşti, permisele de conducere care au fost anulate sau fac obiectul unor restricţii care nu corespund codurilor europene armonizate, unor suspendări ori retrageri într-un alt stat, nu pot fi preschimbate cu documente similare româneşti - vezi art. 5 lit. c) din OMAI 163 din 2011.
În plus, ai omis să citeşti regulamentul acestui website unde este precizat: "Nu sunt acceptate discuţiile privind orice tip de activitate ilegală sau imorală. Pe acest forum se promovează respectarea prevederilor legale." Ori în situaţia de faţă, tu vrei să primeşti îndrumări care să te ajute să scapi de rigorile legii. Te asigur că nu vei primi astfel de sfaturi aici.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.