Jump to content
POLITISTI.ro

Puncte permis uk

Postare recomandată

Publicat

Scuze daca postez cumva gresit,sunt nou pe site. Am si eu nevoie de un raspuns de la cineva specializat in domeniu,care imi poate oferii cateva detalii sau cei trecuti prin situatii identice sau similare macar.

Traiesc in uk de vreo 10-15 ani in mare parte , detin permis de uk si acum 6 luni m-a oprit politia ,doar ce primisem un telefon de la sotie,copilu era bolnavior si asta e, m-au prins cu el in mana. Problema e ca curtea mi-a dat 6 puncte pe o perioada 3+1 cum e in uk + o amenda. Amenda o voi platii nornal ,nu imi doresc probleme cu legea. 

Intrebarea mea este in felul urmator: daca eu ma intorc in romania si imi schimb permisul inapoi in romanesc, politia din uk pe viitor are voie sa imi mai dea puncte pe permis acolo? Stiu ca pare banala intrebarea dar detin o firma de transporturi in uk,permisul e cel mai important atu pe care il am, chiar daca imi creste asigurarea ,eu am nevoie de permisul protejat. Logic, stiu ca nu am voie sa folosesc telefonul, dar eu coordonez 35 de masini,la mine suna telefonu ca la centrala , alte 6 puncte date pe permisu de uk ar insemna 4 ani suspendare ceea ce ar fii un dezastru, amenzile le suport cu placere nui problema amenda,pe cand, daca imi iau permisu ,ma lasa fara picioare si inca am nevoie sa ma misc sa pun firma pe picioare in adevaru sens al cuvantului sa pot sa imi permit sa stau la birou , va rog mult, doar persoane autorizate sau persoane care stiu ce vorbesc sa raspunda ca nu am nevoie de critica nimanui ,am nevoie doar de un sfat daca este cineva care are buna vointa sa ma ajute. Si o a 2 a intrebare, daca il schimb in romanesc si il tin 4 ani asa, cand il schimb uk inapoi, punctele ar trebui sa dispara nu? Sau cum functioneaza sistemu din uk pe tema asta? Ma intreb, oare daca il schimb in romanesc inapoi il tin cateva lui si il schimb iar in uk mai sunt oare punctele acolo? A incercat cineva varianta asta? Merge? 

Multumesc anticipat pentru cei care raspund,o zii buna

• Moderator
Publicat

@alexmm

Conform legislaţiei româneşti, permisele de conducere care au fost anulate sau fac obiectul unor restricţii care nu corespund codurilor europene armonizate, unor suspendări ori retrageri într-un alt stat, nu pot fi preschimbate cu documente similare româneşti - vezi art. 5 lit. c) din OMAI 163 din 2011.
În plus, ai omis să citeşti regulamentul acestui website unde este precizat: "Nu sunt acceptate discuţiile privind orice tip de activitate ilegală sau imorală. Pe acest forum se promovează respectarea prevederilor legale." Ori în situaţia de faţă, tu vrei să primeşti îndrumări care să te ajute să scapi de rigorile legii. Te asigur că nu vei primi astfel de sfaturi aici.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.