Jump to content
POLITISTI.ro

Cupa structurilor speciale de intervenţie


Marius

Recommended Posts

În intervalul 29 - 31 august a.c., Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a organizat la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, cea de-a doua ediţie competiţională intitulată CUPA STRUCTURILOR SPECIALE DE INTERVENŢIE din Poliţia Română.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

intrati pe concurs sias- video cu cateva parti din probele de la Cupa :emo-yessir: pacat ca s-a terminat,ne vedem la urmatoarea cupa,felicitari castigatorilor si tuturor participantilor :emo-yessir:

  • Upvote 4
Link to comment
  • Member

Se pare ca o parte din probe s-au tinut la IGJR, din cate observ eu. Oricum, poligonul cu siguranta e la ei. Din pacate traseul cu obstacole din Academie s-a desfiintat. Cu ce incurca nu stiu.

Link to comment

:clip: Ce frumos a fost videoclipul nota 10 si un mareee plus,m-am vazut in videoclipul ala de cateva ori :naughty: si mi-am vazut si colegii din tara si din judetul meu

probele din a 2 zi au fost la IGJR,probele din prima zi au fost la academie

Edited by ora86
Link to comment
  • Moderator

Ma bucur ca va place. Am butonat si eu cum ma pricep, nu sunt profesionist, doar amator, de aceea pentru eventualele stangacii va rog sa nu fiti prea asprii. biggrin.gif

Competiţia nu a fost un scop în sine, ci un instrument. Obiectivul nu a fost desemnarea campionilor, ci acela de a oferi un prilej de a antrena fizicul şi tactica, de a forja voinţa de luptă şi de a întări spiritul de corp şi sentimentul apartenenţei la o lume mai specială. Echipele participante au fost alcătuite din luptători adevăraţi, care conştientizează că în această profesie nu te ridici niciodată la nivelul pretenţiilor personale, ori ale altora, ci întotdeauna cobori la nivelul pregătirii tale“, a declarat şeful pregătirii de luptă din cadrul SIAS, Cezar Cristea.

Proba I

A fost simulat un jaf armat, asupra unui autovehicul special de transport valori, cu luare de ostatici. Pentru eliberarea ostaticilor şi neutralizarea infractorilor echipa tactică competitoare a trebuit să treacă peste o serie de obstacole – menite a simula realitatea unui teren accidentat – constând în traversarea unei zone în mediu ostil, mergând pe cauciucuri suspendate cu corzi de alpinism şi apoi, folosind o frânghie suspendată. Proba a continuat cu un exerciţiu de tragere de precizie cu muniţie EFIX, ţintele angajate corespunzător dezvăluind nişte coduri pe care luptătorii trebuiau să le reţină şi să le folosească ulterior. Scenariul a implicat, de asemenea, escaladarea unui obstacol înalt – fără elemente tehnice ajutătoare – pentru a recupera ostaticii, transportul ostaticilor răniţi în teren accidentat, precum şi alte elemente ce au implicat un efort fizic intens şi de durată, exerciţiul finalizându-se cu o altă serie de tragere precizie, după folosirea codurilor anterior obţinute.

Timpul alocat acestei probe a fost de 12 minute iar penalizările au constat în adăugarea de timpi, astfel stabilindu-se clasamentul.

Pentru obţinerea unui timp bun, competitorii au nevoie de o condiţie fizică excelentă, o tehnică de abordare a diverselor obstacole, abilităţi de trăgător, memorie, atenţie distributivă şi mai ales, spirit de echipă, toate laolaltă garantând succesul misiunii.

Proba II – denumită „Antidotul“

Această a doua probă a constat în pătrunderea într-o locaţie necunoscută, în condiţii de solicitare fizică accentuată şi luarea unor decizii tactice într-un mediu ostil, „condimentat“ cu poluare fonică şi lipsă de vizibilitate. In astfel de condiţii, competitorii trebuiau să angajeze mai multe ţinte, să conştientizeze şi să raţionalizeze folosirea muniţiei, să abordeze unele obstacole la înălţime, fără suport tehnic, pentru a obţine coduri utile pentru identificarea în zona de intervenţie a unui antidot, ce trebuia administrat VIP-ului. Scenariul a continuat cu identificarea şi evacuarea VIP-ului (un manechin de peste 60 kg), parcurgând o distanţă apreciabilă în teren accidentat (escaladarea unui perete, trecerea peste cca 10 garduri etc).

Proba a vizat, de asemenea, în­eplinirea obiectivelor în condiţii de solicitare fizică intensă, capacitatea de acţiune într-un mediu ostil, atenţia pentru detalii, capacitatea de orientare pe fondul lipsei de vizibilitate şi, bineînţeles, spiritul de echipă.

Link to comment

Rugamintea mea pentru participantii la competitie este urmatoarea : sa vedem ce a fost bun, ce a mers prost, unde trebuia schimbat ceva si aici ma refer la regulament, probe sau explicatii care trebuiau date si nu s-au dat, ce elemente din pregatirea speciala au lipsit, cu alte cuvinte hai sa discutam in detaliu cum ar trebuii sa arate o asemenea competitie ca sa obtinem beneficii maxime! Discutiile sa fie civilizate, pertinente iar cei care doar au auzit, fara sa participe sau sa vada macar inregistrarile video sa acorde intaietate participantilor sau organizatorilor. Multumesc!!

Link to comment

Imi permit inca o precizare referitoare la comunicatele oficiale care au aparut in aceasta perioada?

Nu am mai vazut de mult atat dezinteres in ceea ce priveste mediatizarea unei competitii..!! Copiate in graba de pe siteul CNP cu greselile aferente!!

Edited by Stefan
Link to comment
  • Moderator

Avem inca multi printre noi ce sunt tributarii unei mentalitati invechite.

Nu vreau sa spun mai multe, dar mediatizarea slaba se datoreaza si multora dintre noi, ce adora secretomania total nejustificata.

Link to comment

avem un nou sef la biroul de presa subordonat centrului de informare si comunicare... doarme pe el ... nu este posibil sa vina seful politiei de 2 ori in 2 zile si a stat destul iar presa sa nu fie macar chemata de domnul in cauza .. iar faptul ca tu copiezi stirea de pe alt canal de comunicare denota lipsa crasa de respect si mai ales neprofesionalism!!

Link to comment
  • Moderator

Pentru ca SIAS-ul a fost organizatorul.

Concurentii nu au stiut ce probe vor avea. Daca SIAS-ul ar fi participat, avand in vedere ca tot ei au fost si cei care au conceput si stabilit acele probe, cu siguranta ar fi aparut discutii inutile (nu ca nu ar fi aparut chiar si asa). Pentru ca e un mare avantaj sa stii de la inceput ce ai de facut, decat sa descoperi pe parcursul probei.

Una peste alta, chiar daca au existat nemultumiri, discutii sau suparari, tragand linie si concluzionand trebuie apreciate eforturile facute pentru organizarea acestui eveniment. Alergatura pentru atragerea de sponsorizari, aprobari pt acces in bazele respective, materiale, amenajarea traseului, asigurarea cazarii si tot ce tine de organizare, nu trebuie pierdute din vedere, ba chiar trebuie aprecieate toate aceste eforturi. Pana la urma aparitia unor nemultumiri sau discutii este inerenta, intrucat niciodata si nicaieri nu poti multumi pe toata lumea.

Marele castig mi se pare intalnirea respectiva, schimbul de impresii si experiente si nu in ultimul rand antrenamentul.

Link to comment

Intr-adevar ,trebuie apreciat (la superlativ) efortul pe care l-au depus colegii de la S.I.A.S.,efort care incepe cu pregatirea acelor probe ,primirea colegilor din tara si desfasurarea probelor .Nu prea au avut timp de odihna in acele zile .Putem spune ca au fost gazde minunate .Stima!

Link to comment

A participat o echipa de old boys condusa de directorul adjunct.. timpii insa ii cunosc doar ei.. cine il cunoaste pe directorul adjunct nu ii pune la indoiala onorabilitatea..

Link to comment
  • 10 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.