Jump to content
POLITISTI.ro

Depășit de mașina poliției fără semnale sonore, doar luminoase


dadus33
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Salut! În seara asta am avut parte de o întâmplare stranie. În timp ce mă deplasam cu motocicleta pe un drum cu două benzi pe sens (eu fiind pe banda a doua), ajung într-o zonă cu trafic încetinit, și trec pe lângă o mașină a poliției rutiere aflată pe banda întâi, care, din cauza condițiilor din trafic, se deplasa mai încet decât mine. Imediat ce trec de ea, observ în oglindă că și-a pornit semnalele luminoase roșii și albastre intermitente, dar fără să folosească semnale sonore. După asta, mașina trece în spatele meu, pe banda a doua, continuă ceva timp doar cu semnalele luminoase în funcție, fără semnale sonore (deci, conform legii, cu regim neprioritar), după care aud acel semnal sonor asemănător unui claxon ce am presupus că îmi este adresat, având în vedere că eram direct în fața mașinii. Apoi imediat am auzit ceva la portavoce, însă dat fiind că purtam cască, nu am înțeles nici un cuvânt. Am presupus că mi se cere să opresc pe dreaptă, așa că am trecut pe banda întâi imediat ce am avut posibilitatea, însă mașina poliției a continuat deplasarea pe banda a doua, în continuare cu semnalele luminoase aprinse, dar fără semnale sonore. Văzând asta, am continuat și eu deplasarea, fără să mai opresc cum plănuiam inițial. Am observat că în momentul în care mașina a trecut pe lângă mine prin partea stângă, ambii polițiști se uitau insistent la mine, de unde am dedus că probabil nu am procedat corect.

Dat fiind că nu am auzit ce s-a spus la portavoce, cum ar fi trebuit sa procedez în situația de mai sus?

Link to comment
  • Moderator
  • Solution

Ai procedat corect. Cel mai probabil prin amplificatorul de voce au solicitat să le facilitezi trecerea.

Art. 92 - (1) Polițistul rutier aflat într-un autovehicul al poliției poate utiliza și dispozitive luminoase cu mesaje variabile pentru a transmite o dispoziție sau o indicație participanților la trafic. Aceste semnale pot fi adresate concomitent cu transmiterea unui apel prin amplificatorul de voce.

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.