Jump to content
POLITISTI.ro

Mii de pachete de ţigări de contrabandă, confiscate


NewsBot

Recommended Posts

Mii de pachete de ţigări de contrabandă, confiscate

Poliţiştii suceveni au depistat un bărbat care transporta cu un autoturism 7.350 de pachete de ţigări, fără documente legale de provenienţă. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat.

La data de 1 septembrie a.c., poliţiştii suceveni au oprit în trafic, pe strada Gheorghe Doja din municipiul Suceava, un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din comuna Roma, judeţul Botoşani.

În urma verificării autoturismului, în interiorul acestuia au fost depistate 7.350 de pachete de ţigări, de provenienţă extracomunitară, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente justificative.

Întreaga cantitate de ţigări, cu o valoare de piaţă de 73.500 de lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul I.P.J. Suceava.

Faţă de suspect s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă şi deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal, peste limita prevăzută de lege, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cu propunere de arestare preventivă.

I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment
  • 1 year later...

Mii de pachete de ţigări, confiscate

Două persoane sunt cercetate de poliţiştii botoşăneni de contrabandă cu ţigări, după ce au fost depistate în timp ce transportau, fără documente legale, 9.000 de pachete de ţigări, de provenienţă Republica Moldova.

În noaptea de 31 ianuarie spre 1 februarie a.c., în jurul orei 02:25, poliţiştii de la Poliţia oraşului Săveni din cadrul I.P.J. Botoşani au efectuat semnal regulamentar de oprire, pe strada Nicolae Iorga, unui autoturism, însă conducătorul auto a refuzat să oprească.

Poliţiştii au urmărit autoturismul şi au reuşit oprirea acestuia la intrarea în localitatea Vlăsineşti. Acesta era condus de un tânăr de 33 de ani, din comuna Dobîrceni, iar în autoturism, în calitate de pasager, se afla şi o tânără de 30 de ani, din comuna Dîngeni.

În urma controlului autoturismului, poliţiştii au descoperit 9.000 de pachete de ţigarete, de provenienţă Republica Moldova, fără documente legale, în valoare de 85.500 de lei.

Faţă de cei doi tineri se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuiesc plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, iar ţigările au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.