Jump to content
POLITISTI.ro

Sigla IPJ Covasna


Joy

Recommended Posts

Buna ziua,tuturor!

Cum oare este posibil sa induram si asa ceva? Semnele iredentistilor maghiari pe sigla politiei? Ce parere aveti stimabililor despre Igas?

Eu recunosc am ramas consternata!!!

Habar nu am cum sa descarc dar dau un link unde se poate vizualiza cu scuzele daca gresesc postarea....habar nu am cum se posteaza asa ceva....dar merita vazut

http://www.rgnpress.ro/categorii/analize-interviuri/2729-ipj-covasna-a-imprumutat-in-noua-sigla-semnele-iredentistilor-maghiari.html

Cine stie sa posteze rog sa modifice si sa mareasca mizeria aia de sigla pe care eu personal nu am s-o recunosc veci pururi chiar daca se foloseste numai pe corespondenta cum spun majoritatea.

1195943eepovdfx.jpg

1201574baujeyp.jpg

Edited by Catalin
Inserare fotografii
Link to comment
 • Active member

Am vazut problema discutata aseara la A3 si oricat i-as uri eu pe maghiari, nu pot sa spun ca modificarea siglei are vreo legatura cu revendicarea autonomiei Tinutului Secuiesc, tocmai pt ca noua sigla are in compunere sigla judestului si nu a "tinutului", deci nu e chestie comuna celor 2 judete HG si CV.

Mai ales ca sunt si alte inspectorate ce au emblema proprie.

ex: CT, Bucuresti, etc

Emblema IPJ HG nu are nimic in comun cu maghiarii sau cu emblema IPJ CV, 2 judete care doresc autonomia si care impreuna ar forma "Tinutul Secuiesc".

Edited by ben
Link to comment

Cine stie sa posteze rog sa modifice si sa mareasca mizeria aia de sigla pe care eu personal nu am s-o recunosc veci pururi chiar daca se foloseste numai pe corespondenta cum spun majoritatea.

Discutii aprinse la antena 3 pe subiect .

post-558-036716500 1314898895_thumb.png

Edited by Eduard
Link to comment

In perioda 2002, la revizuirea Constitutiei, Ion Iliescu a introdus cateva articole referitoare la limba maghiara folosita in institutiile statului roman si anume(primarii,judecatorii,sectii de politie,s.a.m.d.) nu este admisibil asa ceva deoarece daca in actul fundamental (Constitutia) exista interpretari e foarte grav.

Toti ungurii si as extrapola si catre etnia rroma ( care la randu-i se doreste integrata ), care nu sunt multumiti cu cat au, sunt liberi sa plece de bunavoie fiindca nimeni nu-i opreste si nici nu-i doreste!

Unde ajungem? Ne schimbam si etnia ... si in ce: maghiari,rromi ... ?

Link to comment
 • Moderator

Dupa parerea mea, a fost si este o mare greseala aceasta practica a crearii unor insemne heraldice de catre fiecare unitate de politie.

Ar trebui sa existe numai una la nivel national si gata.

Ce vor face daca desfiinteaza piratu' inspectoratele judetene?

 • Upvote 3
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

my 2 cents: Toate insemnele heraldice din MAI sunt aprobate dupa ce au fost studiate de o comisiei ministeriala, din care fac parte muzeografi si specialisti in heraldica. Exista un topic separat unde s-a discutat despre aceasta comisie si despre faptul ca unele insemne propuse spre aprobare au fost refuzate (multe la propunerea structurilor de interventie rapida).

Heraldica, in sine, este o stiinta destul de exacta, cu norme bine definite, intelegand prin acest lucru ca nu poti sa "amesteci" orice fel de chestii, doar pentru ca vrei sa faci o emblema similara cu alta; nu mai vorbim de aspectele conexe dreptului la proprietate intelectuala si de plagiat....

Imi lasa impresia ca "se bate prea multa moneda" pe acest subiect, incercand distragerea atentiei de la alte subiecte mult mai importante.

Link to comment

Citadela oare onorabila, stimabila, ilustra etc comisie de ce nu le-a refuzat insemnele heraldice si unitatilor de jandarmi?

Treaba cu similarul este reglementata de OSIM.

Dar la astia rapizi merge ca sunt politisti. Ca interventia lenta este mai grea.

Oare la pleonasmul asta nu s-or putea gandi nerusinatii care fac parte din ilustra comisie?

Link to comment

Din ceea ce știu se pare că acea inimă înscrisă pe emblemă în care este înfiptă o sabie reprezintă inima românilor. Despre un subiect similar am scris și aici, subiect ce mi s-a părut interesant. Sunt convins că prin această ”manevră” se încearcă readucerea subiectului în prim plan. De altfel, și această acțiune face parte dintr-un plan mai mare, un of al maghiarilor.

Link to comment

Cum vad eu treaba? Pai cam asa: Baselu vrea sa reorganizeze Romania, le-a promis ungurilor cele doua judete, poate chiar trei, cu tot cu autonomie, caci se apropie anul electoral 2012. Astfel s-a inceput atacul de pe flancuri , ca romanasul sa nu-si dea seama. Si au inceput cu aceasta sigla, vor urma si alte chestii asa zis marunte, dupa care ne vom trezi pusi in fata faptului implinit, adica un tinut autonom in inima Romaniei!

Link to comment

Voi chiar nu puteti sa credet ca zarurile sunt deja aruncate? Chiar credeti ca Marii UE, daca nu i-ar conveni un conflict mocnit nu ar interveni ?

Imi ard degetele pe tastatura cind scriu astea deoarece nici mie nu-mi convine unde s-a ajuns, insa ar trebui sa le multumim celor care i-a dus cu zaharelul pina in situatia de fata, cu scopul de a evita o "eventuala iugoslavie", insa cred ca este momentul aducerii la eralitate a situatiei.

later edit, dupa ce am scris cele de mai sus, intrai pe yahuu, sa-mi vad mailurile si ce-mi zarira ochii

http://www.jurnalul.ro/stiri/observator/vicepresedintele-parlamentului-ungar-vrem-unirea-maghiarilor-din-bazinul-carpatic-589153.html

Edited by serhente Garcia
Link to comment
 • Moderator

Vicepreşedintele Parlamentului ungar: Vrem unirea maghiarilor din Bazinul Carpatic

Sursa: JURNALUL.ro

03 Sep 2011

Zoltan Balczo a declarat, la lucrarile celui de-al treilea Consiliu National al Partidului Civic Maghiar, ca formatiunea pe care o reprezinta "va face totul" pentru ca natiunea maghiara din Bazinul Carpatic sa se uneasca.

Vicepresedintele Parlamentului Ungariei, Zoltan Balczo, care este si vicepresedintele Jobbik, a declarat astazi, la lucrarile celui de-al treilea Consiliu National al Partidului Civic Maghiar, ca formatiunea pe care o reprezinta "va face totul" pentru ca natiunea maghiara din Bazinul Carpatic sa se uneasca.

"In numele Jobbik facem totul ca natiunea maghiara din Bazinul Carpatic sa se uneasca", a spus Balczo, care a precizat ca reprezinta un Parlament care in ultimul an a inceput "sa plateasca o datorie din 5 decembrie 2004 (cand a fost respins referendumul pentru acordarea cetateniei ungare pentru maghiarii de peste hotare -n.red)", a declarat Zoltan Balczo, citat de Agerpres.

"Acesti ultimi ani au facut ca noi in Bazinul Carpatic sa simtim ca suntem membri ai aceleiasi natiuni. Aceasta s-a confirmat si cu ocazia sedintei Consiliului National Secuiesc de la Budapesta cand pe Parlamentul Ungariei a fost arborat drapelul secuiesc. Atunci Casa Tarii (Parlamentul - n.r) a devenit Casa Natiunii. Noi cei din Casa Tarii trebuie sa facem mai multe pentru ca si Casa Tarii sa devina a Natiunii", a mai spus vicepresedintele Parlamentului Ungariei.

Recomandă

Link to comment
 • Active member

Asta e garfgara de 2 lei a unui maghiar dornic de voturi, probabil. Niciodata nu vor reusi sa unifice maghiarii din Bazinul Carpatic, pt simplul fapt ca slovacii si croatii nu vor permite astfel de lucruri, mai ales ca ungurii din Slovacia au mai avut tentative si pretentii nesimtite, insa spre deosebire de noi, slovacii le-au dat imediat peste nas.

In cel mai bun caz, sa-i unifice prin legatura cu Budapesta, dar teritorial niciodata. Numai la noi se poate, le dam totul pe tava, de ajungem sa discriminam majoritatea si cu toate astea tot ei striga ca sunt defavorizati.

De unde paradoxul asta? Pt ca le permitem, iar ei daca vad ca tine, pluseaza.

Link to comment

Nu știu dacă este momentul să ne gândim că Ungaria nu va reuși niciodată să unifice maghiarii din Bazinul Carpatic, ci mai degrabă ce putem face noi pentru ca acest lucru să nu se întâmple. Din păcate, am ajuns într-un moment în care observ că nimeni nu a făcut ceva pentru a împiedica o eventuală scindare aȚinutului Secuiesc de România. După cum se știe, toate partidele politice care au fost la guvernare având nevoie de majoritate parlamentară și, implicit, liniște pentru a-și pune în aplicare jocurile au atras alături u.d.m.r.-ul care, precum un animal de pardă, stătea în umbră așteptând momentul propice să atace. Nu a fost nevoie fiindcă ne-am bagat dușmanul în casă noi singuri și, se pare, că acesta nu se lasă plecat cu mâna goală. Această atitudine de un total dezinteres național ne-a adus în aceste momente delicate, aș spune chiar de criză. Nu sunt întâmplătoare declarațiile oficialităților maghiare, nu sunt întâmplătoare acțiunile din ce în ce mai puternice ale maghiarilor din România în direcția pe care aceștia o urmăresc. Nici măcar în aceste ceasuri tulburi pentru România, oficialitățile noastre nu adoptă o atitudine pozitivă față de aceste declarații care atacă dur principiile statului nostru: ”ROMÂNIA ESTE UN STAT NAȚIONAL, SUVERAN ȘI INDEPENDENT, UNITAR ȘI INDIVIZIBIL”. Și așa va rămâne, deci luați-vă gândul. Probabil că politicienii noștri se gândesc la viitoarele alegeri când, ca și acum, vor avea nevoie de ajutorul ”dușmanului” pentru a-și asigura continuitatea la ciolan.

Domnilor, este clar că maghiarii au folosit tot felul de subterfugii pentru a ne intra pe sub piele, iar prin spate și-au făcut jocurile lor. Este clar că ne sfidează cu atît mai mult cu cât nu respectă Constituția statului în care trăiesc. (Oare într-un stat precum SUA, Gerania, Spania, Italia, Franța, UK, și alte state democrate, în cazul în care o minoritate se ridică cu pretenții precum cele ale maghiarimii, statul rămâne impasibil? Nu ia nici un fel de măsură? Chiar îi lasă să danseze pe masă?). Și cum în țara noastră această minoritate țipă mai tare decât majoritatea pentru protejarea drepturilor lor, chiar mai mult decât atât, cum aici fac tot ce vor și după cum îi taie capul, exemplu fiind ex-ministrul Sănătății Cseke Attila (cum să pui un maghiar la conducerea ministerului sănătății :doh: ? vrei să te sinucizi ca popor? - bine că nu avem la Interne sau la SRI șefi din u.d.m.r.) de ce ne mirăm că ”stimabilii lor conducători” cer . :hmmmt:

Edited by dorian
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.