Jump to content
POLITISTI.ro

Dormitul pasagerilor auto, in miscare


Huascar

Recommended Posts

Salutare,

O sa avem o deplasare pana in Grecia (aprox 10 ore), conduc eu, iar  pentru sotie si copil (9ani), as vrea sa le creez conditii de somn rabatand banchetele din spate, peste care pun o mini saltea. Masina este incapatoare (break), bagajele le asigur in chingi.

Este legala aceasta operatiune, in mers/deplasare,  pe teritoriul Romaniai, Bulgariei si Greciei?

Multumesc anticipat!

 

 

Link to comment
  • Moderator

Noi putem spune ce prevede legislația română.

Conform legislației rutiere, toate persoanele dintr-un autovehicul care se află în mișcare sunt obligate să poarte centura de siguranță, indiferent de locul pe care îl ocupă în mașină.

Copiii cu o înălţime de până la 135 cm pot fi transportaţi în autovehicule doar dacă sunt fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul. Această prevedere nu se aplică în cazul transportului în autovehicule destinate transportului public sau în cazul transportului în taxi.

Copiii cu o înălţime de peste 135 cm pot fi transportaţi în autovehicule doar dacă poartă centuri de siguranţă pentru adulţi, reglate astfel încât să nu treacă peste zona gâtului sau feţei sau sunt fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul.

Mai găsiți informații utile și aici:  

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.