Jump to content
POLITISTI.ro

Violenta în scoli - mod de acţiune


Recommended Posts

Masacrul din şcoala din Belgrad - Elevul planificase atacul cu o lună înainte, făcuse o listă cu victimele

Elevul de clasa a VII-a care a ucis, miercuri, opt copii şi un paznic la şcoala din Belgrad unde învăţa îşi planificase atacul cu o lună înainte, făcuse o listă cu potenţiale victime şi a sunat chiar el la poliţie să anunţe masacrul. El a fost găsit şi arestat în curtea şcolii, au anunţat autorităţile într-o conferinţă de presă.

As vrea să discutăm aici despre cum trebuie acţionat în astfel de cazuri, mai exact, în ipoteza în care se produc asemenea acţiuni sângeroase îndreptate de obicei împotriva unei mulțimi fără apărare.

Link to comment

Tatăl băiatului criminal de la Belgrad, care a ucis miercuri opt elevi și un gardian de la Școala Primară „Vladislav Ribnikar”, a confirmat că deținea permis pentru arma pe care fiul său a folosit-o în atacul sângeros. În timpul audierii, bărbatul, medic renumit, a mai spus că știa că fiul lui se simțea respins de colegi, dar n-a sesizat nimic neobișnuit în comportamentul lui.

Bărbatul, care a fost arestat - la fel și mama băiatului - a spus în timpul audierii că avea mai multe arme în seif, dar că acesta era securizat și că nu știe cum a aflat fiul său codul.

„A recunoscut că și-a dus fiul la poligon la 12 ani. Tatăl a mai spus că fiul său s-a simțit respins, dar nu a observat nimic în neregulă la el. De asemenea, fiul său îi spunea adesea că nu se potrivește în societate”, au declarat anchetatori pentru Novosti.

Miercuri, băiatul a fost audiat în prezența mamei sale și apoi a fost predat angajaților de la Centrul de Asistență Socială, a declarat Nikola Uskoković de la Parchetul Superior din Belgrad.

Potrivit presei sârbe, autorul atacului de la Belgrad este născut la 30 iulie 2009 şi a crescut în ceea ce la prima vedere ar putea fi considerată o familie normală, cu părinţi respectabili şi foarte înstăriţi. Tatăl este un cunoscut medic radiolog, iar mama este om de ştiinţă, profesor de microbiologie. Băiatul este un copil talentat, politicos şi a câştigat concursuri în oraş. La şcoală era numit însă "tocilar". Tocmai de aceea, ceruse să fie transferat într-o altă clasă, unde avea trei prieteni. Dar nici aici nu a fost prea bine primit şi acesta ar fi fost unul dintre motivele pentru care a plănuit un atac în masă.

Băiatul de 13 ani a deschis focul, miercuri, într-o şcoală din Belgrad şi a ucis opt elevi, majoritatea fete, şi un agent de securitate. Alţi şase elevi şi o profesoară au fost răniţi. În timpul atacului, pe care îl planificase minuţios timp de o lună, a tras 57 de focuri de armă.

Link to comment
  • Moderator
în urmă cu 14 ore, Sam a scris:

As vrea să discutăm aici despre cum trebuie acţionat în astfel de cazuri, mai exact, în ipoteza în care se produc asemenea acţiuni sângeroase îndreptate de obicei împotriva unei mulțimi fără apărare.

Modul de acţiune în astfel de cazuri e reglementat la nivelul Poliţiei Române de o procedură sau dispoziţie care detaliază măsurile şi modul de acţiune pentru ACTIVE SHOOTER (trăgătorul activ) emisă de SIAS. Există şi teme de pregătirea profesională continuă pe acest subiect care au fost documentate în colaborare cu specialişti FBI. 
Dacă sunteţi interesaţi, pot posta câteva rânduri într-un ghid de bune practici, dar nu în zona publică, ci doar în secţiunea accesibilă numai conturilor de membru confirmate. 

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.