Jump to content
POLITISTI.ro

Comunitatea Politisti.ro de pe WhatsApp


Administrator

Recommended Posts

  • Administrator

Comunitatea Politisti.ro pe WhatsApp oferă utilizatorilor posibilitatea de a reuni mai multe grupuri conexe într-un singur loc. Membrii pot primi noutățile trimise întregii comunități și în acelaşi timp pot comunica cu ușurință în grupuri de discuții mai mici pentru subiecte specifice în funcţie de interesele fiecăruia.

Principalul scop al Comunităţii Politisti.ro pe WhatsApp este de a oferi o modalitate simplă, eficientă și de încredere pentru o comunicare rapidă, de distribuire a informaţiilor utile oricărui poliţist. Mesageria este un mijloc de comunicare confidențial, iar regulile noastre de utilizare au scopul de a ne ajuta să ne protejăm reciproc. Ne dorim ca fiecare dintre utilizatorii grupurilor să ştie acest lucru şi să se comporte în consecinţă. 

Pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor, numerele de telefon ale acestora sunt ascunse pentru ceilalţi utilizatori ai comunităţii în ansamblu și sunt vizibile doar administratorilor şi persoanelor care fac parte din același grup tematic cu membrii respectivi. Acest aspect previne eventualele contacte nedorite și reduce riscul colectării automate de numere de telefon. Spre exemplu, dacă un utilizator este adăugat numai la grupul generic, ceilalţi membri ai comunităţii nu îi pot vedea numărul de telefon, în schimb dacă intră şi într-un grup de discuţii (pe specializări), atunci membrii grupului respectiv îi pot vedea numărul său de telefon.

Pentru a utiliza Comunitatea Politisti.ro pe WhatsApp în mod responsabil, toți membrii trebuie să respecte următoarele reguli:

- Amabilitatea şi politeţea sunt obligatorii. Cu toţii ne dorim să creăm un mediu primitor şi fiecare dintre noi trebuie să beneficieze de respect. Dezbaterile pozitive sunt fireşti şi constructive, iar politeţea este absolut necesară.

- Fără publicitate, promoţii şi fără spam. Fiecare trebuie să ofere acestei comunităţi (după caz, grup) mai mult decât primeşte! Promovarea personală, sindicală, conţinutul spam şi linkurile irelevante nu sunt permise.

- Confidenţialitatea fiecărui utilizator trebuie respectată. Apartenenţa la această comunitate / grup presupune încredere reciprocă, iar statutul de membru nu este un drept, ci este un favor. Discuţiile pot conţine atât informaţii sensibile cât şi private. În consecinţă, ce se distribuie în această comunitate şi/sau grupuri trebuie să rămână acolo.

- Nu sunt permise mesajele de socializare, care nu au legatură cu subiectele de discuţie ale grupului, în mod special cu profesia de poliţist. Aşadar, sunt interzise urările de sărbători religioase sau legate de alte obiceiuri cât şi discuţiile care nu au legătură cu profesia. Urările şi discuţiile de acest gen se fac personal, nu pe grup.

În prezent Comunitatea Politisti.ro pe WhatsApp este formată dintr-un grup generic denumit "Poliţişti" şi mai multe grupuri pe specializări. Ca şi excepţie, este grupul Politisti.ro care e accesibil numai membrilor cu cont confirmat de poliţist pe forum. Mai multe detalii despre conturile confirmate se găsesc aici: https://www.politisti.ro/confirmare

Grupurile-comunitate.jpeg

În toate celălalte grupuri pe specializări pot fi adăugați doar poliţişti din cadrul Poliţiei Române de către administratorii acestora, în baza unor recomandări şi sub garanţia oferită de membrul care îl propune şi confirmă că persoana respectivă este poliţist/ă.
În momentul în care un nou utilizator este introdus în oricare dintre grupuri, acesta este adăugat în mod automat şi grupului generic. De asemenea, acesta poate solicita accesul şi în alte grupuri din comunitate, fiind necesară aprobarea unui administrator al respectivului grup. 

Vă recomandăm să dați dovadă de responsabilitate şi seriozitate atunci când confirmați (implicit garantați) că o persoană este poliţist / coleg şi solicitaţi să primească acces în Comunitatea Politisti.ro, în caz contrar, vă informăm de la bun început faptul că cel sau cea care confirmă pentru o persoană care nu este poliţist în cadrul Poliţiei Române, va pierde la rândul său accesul în aceste grupuri. Nu vor fi acceptate niciun fel de excepţii pentru alte profesii asimilate celei de poliţişt, în consecinţă nu au ce căuta jandarmi, gardieni de la primărie (locală) ori gardieni de la penitenciar şi aşa mai departe. 

GRUPUL GENERIC care primește anunțurile comunității - "Poliţişti"
Acest grup generic permite administratorilor comunităţii să transmită anunțuri, ştiri și alte mesaje relevante către toți membrii comunității care fac parte din acest grup (sunt abonaţi la acest grup generic). Un membru poate părăsi grupul generic "Poliţişti" sau îl poate opri sunetul, fără ca acest lucru să afecteze în vreun fel participarea sa în alte grupuri tematice care fac parte din comunitate.

Trebuie precizat că nu intenționăm să facem din aceste grupuri unele de socializare, care să spameze cu mesaje deranjante şi fără rost utilizatorii, ci ne dorm să fie nişte grupuri cât se poate de serioase și cu o temă strict profesională.

Link to comment
  • Active member

Putem promova postarea asta pe grupurile noastre de serviciu, (whats app, Facebook) ?

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.