Jump to content
POLITISTI.ro

Schimbare carte de identitate

Postare recomandată

• Membru
Publicat (modificat)

Speta:

Am C.I. care imi va expira in 2012, pe spate am trecuta adresa de resedinta, deoarece stau in chirie si am contract. Luna aceasta de vine o sa ma mut in alta parte si urmeaza sa anulez contractul de inchiriere care mai este valabil pana anul viitor si sa fac altul si automat pe spate o sa fie noua adresa de resedinta.

Nelamurirea mea, pot sa imi schimb luna aceasta C.I.-ul in localitatea de domiciliu, fara sa mai fie nevoie sa anulez intre timp contractul de inchiriere inca valabil si cand va fi nevoie si fac alt contract sa merg sa imi treaca noua adresa, sarind-o pe cea veche din "schema"? Bineinteles in momentul in care o sa am contractul cel nou, cel vechi va fi deja anulat

Modificat de DannyBAD
Publicat

Răspunsul în cazul tău este nu. Nu poţi schimba cartea de identitate decât în următoarele cazuri

• la expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate care urmează a fi preschimbat;
  • dacă s-a modificat numele sau prenumele titularului, prenumele părinţilor, data ori locul naşterii;
  • în cazul schimbării domiciliului;
  • în cazul schimbării denumirii sau a rangului localităţilor şi străzilor, al renumerotării imobilelor sau rearondării acestora, al înfiinţării localităţilor sau străzilor;
  • în cazul atribuirii unui nou C.N.P.;
  • în cazul deteriorării actului de identitate;
  • în cazul pierderii, furtului sau distrugerii actului de identitate; la expirarea sau revocarea interdicţiei titularului de a se afla în anumite localităţi sau de a părăsi localitatea;
  • când fotografia din cartea de identitate nu mai corespunde cu fizionomia titularului;
  • în cazul schimbării sexului;
  • în cazul anulării;
  • pentru preschimbarea buletinelor de identitate.

• Membru
Publicat

Stiam cazurile, vroiam sa il schimb deoarece mi s-a schimbat fizionomia si acum sunt in concediu si puteam sa il schimb in perioada asta, problema e ca abia cand revin in Bucuresti anulez contractul de inchiriere care mai e valabil inca vreo 6 luni, pentru ca din ce am inteles acesta nu se poate anula decat cu cele 2 parti de fata.

In cazul asta nu imi ramane decat sa anulez contractul actual, sa imi fac altul pe 6 luni iar dupa cele 6 luni sa schimb C.I.-ul si daca e cazul sa imi prelungesc noul contract .

Mersi de raspunsul prompt :D

Publicat

Dacă fizionomia actuală nu mai corespunde cu cea din cartea de identitate te încadrezi uşor la unul din criteriile de mai sus referitoare la fizionomie. Atenţie însă că nu tu eşti cel care va stabili acest lucru ci lucrătorii de la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor sau după caz cei din Serviciile de Evidenţă a Persoanei din Bucureşti.

Publicat

DannyBad tie cred ca-ti trebuie contractul la SRU pentru a-ti da chirie. Eu zic sa-ti inregistrezi contractul nou cu CI actual si inainte cu 15 zile sa-ti faci alt CI. Cand iti expira de drept CI-ul il prezinti la SRU pe cel nou si nu pierzi nicio zi. Contractul este valabil in continuare chiar daca ti-ai schimbat CI-ul. Cel putin asha mi-au zis mie de la SRU.

Publicat

fac un pic de paranteza acum , dar nu se spunea ca de anul acesta se vor face carti de identitate electronice ? Daca da , probabil ai putea schimba cu una de aia , desi eu mi-am facut CI acu cateva luni si nu mi-a spus nimeni nimic de CEI .

• Membru
Publicat

DannyBad tie cred ca-ti trebuie contractul la SRU pentru a-ti da chirie. Eu zic sa-ti inregistrezi contractul nou cu CI actual si inainte cu 15 zile sa-ti faci alt CI. Cand iti expira de drept CI-ul il prezinti la SRU pe cel nou si nu pierzi nicio zi. Contractul este valabil in continuare chiar daca ti-ai schimbat CI-ul. Cel putin asha mi-au zis mie de la SRU.

Exact, imi trebuie la SRU pentru decontatul chiriei, o sa fac contract nou , durata 6 luni pe actualul C.I. pentru ca inca nu imi expira C.I.-ul in cele 6 luni ale contractului si dupa merg sa il schimb.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.