Jump to content
POLITISTI.ro

Comunicare răspuns cerere reducere perioadă suspendare permis


Mihai2000

Recommended Posts

Bună seara. Mi a fost suspendat permisul de conducere pe o perioadă de 60 zile pe A1 Sibiu - Deva. Am susținut examenul pentru reducerea perioadei de suspendare, am depus pe mail cererea de reducere, însoțită de buletin , copie dovadă, copie Amenda și dovada plății. Întrebarea este: o să primesc răspuns în scris dacă mi s a aprobat sau nu cererea? Până acum am primit doar o foaie in care mi se aduce la cunoștință că mi a fost suspendat dreptul de a conduce pe 60 zile.

Edited by Mihai2000
Link to comment
  • Moderator

Nu e necesar niciun răspuns scris, din moment ce există prevedere clară în OUG 195/2002 actualizată la art. 104 alin. (1😞

"perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce aplicată pentru săvârșirea unor contravenții se reduce cu o treime [ ... ] dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație;
b) a obținut permisul de conducere cu cel puțin un an înainte de săvârșirea faptei."

Mai multe detalii despre condiţiile necesare reducerii perioadei de suspendare a dreptului de a conduce poţi vedea aici:

În situaţia în care îndeplineşti cumulativ condiţiile impuse de lege, pur şi simplu te prezinţi cu actul de identitate şi dovada înlocuitoare a permisului de conducere la ghişeul Poliţiei Rutiere după trecerea perioadei rămase şi îţi este restituit documentul.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Mulțumesc pentru informație. Într un final, după vreo 20 zile am primit și răspunsul scris acasă prin poștă. Se poate închide topicul.

Edited by Marius
Eliminare citat inutil.
Link to comment
  • 4 weeks later...

Buna ziua. Mi-a fost suspendat permisul anul trecut in aprilie. Am contestat dat fiind faptul ca ma aflam in proces de mutare si aveam nevoie de masina. Anul acesta in aprilie s-a dat sentinta finala, am pierdut judecata si am predat permisul in termenul de 30 zile. Am fost pentru redobandire in primele 20 de zile iar mai apoi trimis prin email la rutiera Brasov (eu fiind din Mures) cererea de reducere a perioadei de suspendare, impreuna cu copie la PV, CI si dovada (in aceeasi zi cand am trecut testul de redobandire). Asta s-a intamplat pe data de 19.04.2023, iar de atunci nu am nici un raspuns si nu reusesc sa vorbesc cu nimeni telefonic la Brasov. Azi am fost la rutiera Mures, mi-au zis ca nu este nici o modificare la perioada de suspendare si e cea initiala inca. Intrebarea mea este, se primeste raspuns la cererea asta trimisa pe email (eu am bifat ca doresc raspuns pe email sau telefonic). Exista sanse sa nu se aprope cererea de reducere? Cum pot afla informatii legate de cererea mea, daca a fost macar primita si luata in considerare? In mod normal, cu examenul de redobandire, saptamana viitoare duminica, pe 14 Mai, ar trebui sa imi primesc permisul inapoi, dar eu nu am nici o veste legata de asta.

Multumesc anticipat pentru un raspuns si scuze pentru mesajul lung.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.