Jump to content
POLITISTI.ro

Tractare / ridicare autoturism avariat


AlexandruAdm

Recommended Posts

Vă salut! Un polițist rutier care să îmi explice o chestiune?  

Se consideră în legalitate intervenția unei platforme-tractare la un accident cu pagube materiale(un auto propulsat intr-un șanț datorită neadaptării vitezei) fără încuviințarea poliției și fără ca , conducătorul autoturismului implicat(singur) să anunțe organele de poliție rutieră?

Mai e de menționat și faptul că acesta s-a apucat de tractat respectivul auto fără nicio solicitare a pol. ,  iar după o sesizare din oficiu a unui lucrător PR acesta a împiedicat organele de politie să efectueze dirijarea traficului rutier prin adresare de injurii. 

Mulțumesc!

Link to comment
  • Marius changed the title to Tractare / ridicare autoturism avariat

Mă refer la faptul că eu eram la permanență, la 24/h iar când am trecut , spre casă (pe raza de competenta ) am observat auto respectiv în șanț. Am oprit ( cu auto personal) și am desfășurat procedurile legale. Acolo se afla deja o platformă de ridicare/tractare. Conducătorul platformei a început sa mi adreseze injurii și la fel, și amenințări de genul " o sa ne întâlnim fără uniforma" . Eu fiind singur ( ulterior au  venit și colegii de patrula) I am spus ca să între în auto și sa plece ca rămâne fără permis. A continuat la fel cu injurii și amenințări în condițiile în care eu desfășuram  activități de dirijare și de legitimare a persoanei implicate. 

Nu știu unde să o încadrez și ce să fac exact. 

Mai menționez că el a remorcat respectivul auto cu o chingă în conditiile  în care direcția autoturismului era defectă . Știu foarte clar ca era trimis de cineva . Azi s a prezentat la sediu de față cu conducetea și îmi știa tot istoricul : unde am lucrat, unde locuiesc,  ce vârstă am, și altele și nu a recunoscut nimic. Ba  din contră , a fost mai tare în gură de față cu conducerea iar tamponarea  respectiva a fost întocmită de către alt lucrător rutier( mai vechi) fără ca eu sa fi fost anunțat deși eu I am spus foarte clar conducatorului auto (căzut în șant) să se prezinte la ora 14:00 pt întocmire. El s a prezentat la 10:00 împreună cu un patron local și s-au dus la respectivul lucrător rutier (vechi)

Eu zic că se încadrează la impiedicarea organelor de politie toată tevatura asta , dar aștept din partea dvs. o părere. Vă mulțumesc!

Link to comment
  • Active member

@AlexandruAdmdacă accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale, poți și este chiar indicat sa muți mașina, după care ai obligația de a declara accidentul la Unitatea de Politie pe a cărei raza teritoriala s-a produs, în termen de 24 de ore, cu excepția situației când este implicat un al doilea autovehicul și se încheie o constatare amiabilă.

 

Edited by Roby
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.