Jump to content
POLITISTI.ro

Plăcuţe de înmatriculare standard tip C

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua! 
Am nevoie de o dovada legala la problema mea. Exista ceva ordonanta sau lege care sa imi permita sa atasez la masina mea(Fiat 500, varianta americana) alta placuta de inmatriculare decat cea standard(tip A)?

Mentionez ca modelul masinii nu permite montarea in partea din spate a unei placute tip A ci doar tipului C(pt motociclete). Dupa cum se vede in pozele atasate, placuta de inmatriculare tip A este prea mare si nu pot monta suport asa de mare in partea din spate72B78C70-2A47-4DC7-9FF4-3A840EF7C6EF.jpeg.0d0d9e4e929e5a83ba3f572a2fcc82aa.jpeg

41EDB486-4965-4500-B7EA-9392E14DAE29.jpeg

• Marius a modificat titlul în Plăcuţe de înmatriculare standard tip C
  • Moderator
Publicat

Mergi la Serviciul Înmatriculări (la stadion, ca vad ca ești din VL) și întreabă acolo. Din câte știu eu, dacă autoturismul este conceput pt montarea unei astfel de plăcuțe, atunci ți se poate elibera una de acest fel.

• 2 ani mai târziu...
Publicat

Salutare.

De curand am finalizat inmatricularea unui autoturism importat din Canada, si intampin urmatoarea problema:

- Locasul pentru numarul de inmatriculare de pe spate este prea mic pentru placutele tip A si tip B (vedeti in poze). Teoretic, si pe fata avea acelasi tip de numar format mic, insa acolo nu exista limitari, si am putut folosi modelul standard. Lucru pe care nu il pot face, insa, si pentru spate... Pur si simplu nu e loc, si singura solutie temporara pe care am putut-o aplica a fost sa indoi numarul dreptunghiular. Lucru care insa nu prea este ok, nu este luminat noaptea corespunzator, din anumite unghiuri nu se vede bine, etc. (in poze nu se vede cat de accentuate sunt indoiturile, aparatul foto aplatizeaza ceea ce "vede")

Singura solutie oficiala, care sa incapa cum trebuie la mine, este tipul C. Moto.

Ce demersuri am facut pana acum:
- In momentul in care am fost la DRCPIV PH pentru inmatriculare, am prezentat situatia si cei de acolo mi-au spus ca aplicatia, pentru ca este pentru un autoturism, nu ii lasa sa selecteze decat tip A sau tip B (cea patrata, mare, care nu incape, binenteles). Am ales A, ca nu aveam ce face.

- Ulterior, am deschis o petitie pe dgpci.mai.gov.ro, unde am primit raspuns sec, "foloseste tip B, ca tipul C este pentru moto". Cred ca cei de acolo sunt asa de bombardati cu solicitari si petitii, ca nu au avut timp sa citeasca in amanunt tot ce am scris in petitie.

Intrebarile mele:

1 - Exista vreun demers legal, prin care pot obtine o derogare, exceptie, ceva, care sa imi permita folosirea unei placute de tip C? Cu mana pe inima o spun, nu ma intereseaza sa o fac de "fite", de "cocalar" sau alte specimene, vreau pur-si-simplu sa fie numarul ala afisat corect.

2 - Aveti vreo alta idee, care probabil mie mi-a scapat?

Multumesc!

RO-back1.jpg

CA-back.JPG

RO-back2.jpg

• Moderator
Publicat

@CostinMarina 

Sfatul meu e să depui o petiție aici: https://dgpci.mai.gov.ro/drpciv-petitions/ și eventual să mergi în audiență la Directorul general al DGPCÎ. Dacă primești același răspuns, faci mai departe aici: https://www.mai.gov.ro/contact-center/vreau-sa-trimit-o-petitie/  - motiv: "Activitatea profesională sau conduita personalului care ocupă funcţii de conducere în MAI ori a prefecţilor și subprefecţilor" - e bine să precizezi clar acest aspect, pentru ca petiția să nu fie direcționată ulterior tot la DGPCÎ.

În petiție poți motiva și faptul că poți fi sancționată contravențional pentru plăcuța de înmatriculare îndoită, conform prevederilor din OUG 195/2002 rep. cu 2 sau 3 puncte-amendă.

Art. 99 - (1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa I de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de către persoane fizice:
[...]
16. conducerea unui vehicul ale cărui plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare sunt deteriorate, murdare ori acoperite cu gheata sau zăpada de natura a împiedica identificarea numărului de înmatriculare sau de înregistrare;

• Apreciez 3
Publicat
în urmă cu 13 ore, CostinMarina a scris:

In momentul in care am fost la DRCPIV PH pentru inmatriculare, am prezentat situatia si cei de acolo mi-au spus ca aplicatia, pentru ca este pentru un autoturism, nu ii lasa sa selecteze decat tip A sau tip B (cea patrata, mare, care nu incape, binenteles). Am ales A, ca nu aveam ce face.

Dacă aplicația nu îl lasă să selecteze, trebuie să-și modifice softul. Ce explicație idioată! 🤦‍♂️

• Moderator
Publicat

Împotriva deciziei negative sau a refuzului tacit (lipsa răspunsului în termenul legal) al unei  instituții publice orice cetățean poate depune o contestație sau plângere administrativă. Aceasta trebuie făcută în termen de 30 de zile de la data comunicării deciziei sau de la expirarea termenului în care instituția ar fi trebuit să răspundă. Contestația se depune tot la instituția respectivă ori la instituția ierarhic superioară.
Dacă contestația sau plângerea administrativă nu este soluționată favorabil, ori nu primește răspuns, cetățeanul poate introduce o acțiune în instanța de contencios administrativ. Aceasta trebuie introdusă în termen de 6 luni de la data comunicării răspunsului nefavorabil sau de la data refuzului implicit (de la expirarea termenului legal de soluționare a contestației).
În concluzie, petițiile sunt în fapt o etapă de început, preliminară, pe care o are cetățeanul la dispoziție pentru aș apăra drepturile sau a obține un anumit serviciu, după caz.

• Apreciez 3

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.