Jump to content
POLITISTI.ro

Trafic auto pe o strada, scriptic, închisă


FlorinBrb

Recommended Posts

Pe strada Nicolae Filimon, sector 6, care apare in toate planurile urbanistice ca strada infundata (fiind blocata de bratul de urcare pe Podul Grant), se poate totusi trece, inspre sau dinspre Calea Giulesti, pe o portiune ingusta de aprox 2m. Chiar daca pe Calea Giulesti sunt indicatoare rutiere care interzic intrarea pe str. Nicolae Filimon, foarte multi soferi aleg sa traverseze aceasta zona, neasfaltata, si sa se strecoare prin zona ingusta pe langa bratul podului. Daca vii dinspre pod (cum vine suv-ul negru) ai semn de obligatoriu inainte, deci nu poti vira dreapta pe Filimon iar daca vii dinspre Materniatea Giulesti (cum a venit microbuzul), ai linie continua si trebuie sa o incalci pentru a vira stanga spre respectiva strada. Din cealalta directie, cand vii pe Filimon si vrei sa iesi direct in Calea Giulesti (cum vine Logan-ul), e un semn de drum infundat.

Pentru a intelege mai bine situatia, puteti urmari acest video: 

 

Administratorul drumului, ADP Sector 6, ar avea obligația de a se asigura ca traficul auto e blocat si strada e închisa, așa cum apare si scriptic in planurile urbanistice. Numai ca, deși notificata de nenumărate ori, aceștia se eschivează, răspunzând ca "vom analiza", vom notifica Comisia Tehnica de Circulație din PMB, vom notifica Brigada Rutiera... etc. E hilar pentru ca daca strada e închisă, scriptic, nu au ce sa decidă alte autorități - decât eventual sa decidă sa o deschidă traficului auto - ceea ce nu e cazul. Singura chestie pe care ar tb sa o facă ar fi sa monteze 1-2 stâlpișori si ar rezolva situația.

Întrebarea mea e ce se poate face? Politia nu s-a implicat deși, zilnic, zeci, sau poate chiar sute de șoferi, fac manevra asta care ii poate lasă fără carnet. Si totul pentru o "economie" de maxim 30 de secunde, cat ar face daca ar intra pe strada paralela pentru a ajunge fix in același loc. Mă gândesc ca o atitudine pro activă ar fi ca politia, constatând ca se fac zilnic atâtea contravenții, sa solicite direct administratorului drumului - ADP S6 - sa ia masuri pentru blocarea respectivei zone cu stâlpișori. Greșesc?

 

Edited by FlorinBrb
clarificare
Link to comment
  • Moderator

Art. 5 din OUG 195/2002 rep. privind circulația pe drumurile publice:
[...]
(7) Orice măsură de restricție a circulației pe drumurile publice se dispune de către administratorul drumului numai cu avizul poliției rutiere.
(8) Prin excepție de la alin. (7), în cazuri temeinic justificate, poliția rutieră poate dispune, fără acordul administratorului drumului public, măsuri temporare de restricție a circulației pe drumurile publice.
(9) În scopul asigurării desfășurării în condiții de siguranță a circulației pe drumurile publice, poliția rutieră poate solicita administratorului drumului public executarea sau, după caz, desființarea de amenajări rutiere.

Link to comment

Răspunsul e edificator! Strada respectiva, istoric vorbind, a fost închisă cu un obstacol fizic, un bloc de beton, zeci de ani (de când s-a construit podul Grant si pana prin 2014 - când blocajul a dispărut subit, la momentul construcției unui imobil mare in zona - bănuiesc ca nu exista vreo justificare scriptica, pur si simplu constructorul a subtilizat blocul de beton ca sa aibă loc de întors pt utilaje). Așadar, bănuiesc ca a existat, la un moment dat, si avizul politiei rutiere. Deci, acum nu se mai pune problema obținerii vreunui aviz de la politia rutiera. Repet, drumul apare pe orice harta oficiala (plan urbanistic etc), ca fiind drum înfundat. ADP a montat si un indicator in acest sens.  Așa ca, teoretic, nu e vorba de o măsura de restricție a circulației să montezi un blocaj fizic la capătul unui drum înfundat. E doar o chestiune administrativa pe care ADP ar fi tb sa o facă din proprie inițiativa. Adică sa constate ca vechiul blocaj a dispărut si monteze altul. Nu s-a întâmplat asta de mai bine de 8 ani...

Pe de alta parte, e foarte interesant si alin. 9 al articolului menționat. In baza lui, politia rutiera ar putea sa constate ca pe acolo traficul nu se desfășoară in condiții de siguranță si sa solicite administratorului drumului public (ADP S6) sa execute respectiva amenajare rutiera (montarea de stâlpișori pentru blocarea trecerii cu autovehiculele).

După cum se vede si in filmulețul postat, nu numai ca mașinile nu pot circula in condiții de siguranță (se urca pe bordura, pe trotuar si trec "la milimetru" una de alta) dar nici traficul pietonal nu e respectat. Se vede o fata care trece pe trotuar printre Logan si gard. Loganul chiar se mișcă un pic exact in momentul in care pietonul se strecura pe lângă el. Deci numai de siguranță nu se poate vorbi acolo.

Nu credeți ca politia poate sa intervină in acest caz?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.