Jump to content
POLITISTI.ro

Poliția Română, în misiune de autodistrugere


Recommended Posts

Poliția Română, în misiune de autodistrugere - 8 noiembrie 2021 - sursă Recorder.ro

Poliția Română, instituția care ar trebui să vegheze la respectarea legii, funcționează încălcându-și propriile legi și regulamente: cele care vorbesc despre obligativitatea pregătirii fizice și tactice a polițiștilor și care spun că Ministerul de Interne trebuie să le pună la dispoziție săli de antrenament și instructori specializați.

Pentru documentarea acestui material, Recorder a vorbit cu zeci de polițiști de la structuri diferite și din mai multe zone ale țării și toți ne-au spus același lucru: cu excepția forțelor speciale, pregătirea fizică și tactică a polițiștilor se face doar pe hârtie, iar Ministerul de Interne nu asigură condițiile de pregătire prevăzute în lege.

Este o situație care se perpetuează de peste trei decenii și care a ajuns la apogeu: în timp ce mediul infracțional a evoluat, Poliția e în criză de personal, cu dotări precare și cu oameni nepregătiți. În ultimii ani, internetul s-a umplut de filmulețe în care polițiștii se fac de râs în timpul intervențiilor. În tot acest timp, Ministerul de Interne răspândește imagini idilice cu polițiști eroi și le interzice oamenilor din subordine să vorbească despre starea dezastruoasă în care se află Poliția Română.

Din zecile de polițiști cu care am stat de vorbă pe parcursul documentării, cei mai mulți s-au temut să ne ofere un interviu, chiar și cu promisiunea de a le proteja identitatea. Alții au acceptat inițial, apoi s-au retras acuzând presiuni din partea șefilor. Au rămas totuși câțiva care au avut curajul să vorbească în fața camerei de filmat, fie cu identitatea asumată, fie sub protecția anonimatului.

Mărturiile lor scot la lumină problemele pe care conducerea Poliției Române și a Ministerului de Interne încearcă să le ascundă.

Pareri?

  • Upvote 2
Link to comment
  • 6 months later...
  • Moderator

Principala problemă care atrage distrugerea a acestei instituţii este impostura. În ultimii ani structurile neoperative de suport au fost supradimensionate şi li se acordă o importanţă nemeritată. Un exemplu elocvent de astăzi:

Şedinţă DGPMB.png

Liderul de sindicat anunţă cu mândrie că a propus mărirea funcţiilor din structurile neoperative ce urmează a fi redimensionate. La financiar şi juridic nici măcar nu ar trebuii să existe funcţii de poliţişti.

Link to comment
  • Active member
On 18.05.2022 at 18:47, Marius a scris:

La financiar şi juridic nici măcar nu ar trebuii să existe funcţii de poliţişti.

Plus grupa de munca. 6 luni la an si spor de pericol pentru xeroxurile alea periculoase si capsatoarele ce pandesc dupa usa. Pericolul e la tot pasul … si toate astea ca sa fie aroganti cu tine de parca ei ar fi la vreun SRL al lor. 

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.