Jump to content
POLITISTI.ro

Drepturile persoanei înscrise în registrul agresorilor sexuali


Alexandruzx

Recommended Posts

Buna Ziua. Daca sunt inscris in registrul agresorilor sexuali, am dreptul sa particip la admitere la studii la universitate de medicina? pentru ca in baza licentei sa ma angajez la un depozit farmaceutic sau in laborator din spital (adica sa nu intru in contact direct cu persoane vulnerabile, sau sa plec in alta tara unde nu voi fi persecutat si discriminat ca sa ma angajez). Adica sa obtin licenta pentru a duce o viata de persoana reintegrata si utila societatii. Oricum procesul de invatamant se petrece sub supravegherea personalului calificat. Daca NU, nu se incalca acest drept la studii? Si o a doua intrebare:

Cine anume stabileste interzicerea temporara sau permanenta de a interactiona cu copii,femei, batrani? Cat de temporara poate fi aceasta interzicere, care sunt termenii, exista vrio comisie de evaluare ce ar putea decide (din cauza lipsei de pericol pentru societate) asupra acestor termeni?

Link to comment
 • Marius changed the title to Drepturile persoanei înscrise în registrul agresorilor sexuali
 • Moderator

Studiază Legea nr. 118 din 20 iunie 2019. Din ce povesteşti se înţelege că nu ai citit-o niciodată.

Link to comment
 • Moderator

Nu stiu dacă știi dar acest registru și implicit legea respectivă sunt de inspirație europeană. Prin mai toate țările europene există astfel de registre, iar dacă ești înscris în registrul din România, se va comunica țării unde te duci și vei fi „discriminat” și acolo, poate chiar mai rău ca aici, pt că celelalte țări au reguli și mai stricte.

Link to comment

De aceea si zic, ca in franta germania (de la land la land) conditiile sunt diferite, se trece printr-o comisie de evaluare care pe parcurs chiar poate sa solicite si radierea. Acum insa am pus in discutie accesul la studii, nimeni din voi deocamdata nu a oferit nici un raspuns. Ca de exemplu un om cu antecedente (sau anterior condamnat) poate sa devina jurist nu si procuror, dar licenta de jurist o obtine, aici nu-i "discriminat". Registru a fost introdus ca "intro societate democratica sa fie introdus un mecanism de monitorizare" cu scopul de a reduce recidiva evident si de a preveni infractiuni. Totul a inceput preponderent de la cazul caracal ( infractor ce nu a avut antecedente penale...) oricum legea d-ei bazgan e mai severa ca din germania si franta, dar contine sintagma de "interzicere temporara" de aici si intrebarea: cine decide acest "temporar" cat este el de temporar? Si daca pana la urma un om inclus in registru are acces la studii de ordin medical, licenta, incat fiecare universitate are *propria metodologie de admitere*.

Astfel apare inca o intrebare, presupunem eu trec examenul de admitere, universitatea ma inmatriculeaza, comunic politiei aceste informatii (caci odata la 3 luni trebuie sa-i spun cu ce ma ocup si politistul in cazul dat e un fel de organ atat de control cat si de sprijin pentru omul inclus in registru) un fel de persoana de contact. Pai in acest caz, ce va face politistul? Va solicita sa fiu exmatriculat?

Link to comment
 • Moderator

Nu suntem obligaţi să oferim răspunsuri, cu atât mai mult nu răspundem la toate aberaţiile. Ai primit o îndrumare să studiezi legea în cauză, iar cu toate astea tu continui cu inepţii privind "discriminări şi persecuţii" etc. Dacă îţi imaginezi că vom pierde vremea să-ţi răspundem la tot felul de absurdităţi, te asigur că te înşeli amarnic. Legea e publică, o găseşti în Monitorul Oficial şi o poţi studia. În urma lecturării acesteia trebuie să găseşti răspunsuri la toate nedumeririle tale, iar în caz contrar, dacă mai ai nelămuriri ori alte întrebări pertinente, consulţi un avocat care să-ţi ofere consiliere juridică.

Link to comment

In primul rand eu nu am tutuit pe nimeni aici, a purta epoleti nu inseamna a obtine dreptul de a va adresa mie la persoana a doua, nu v-am dat nici un motiv pentru aceasta si nici nu-mi pare etic. Ca orice politist Dvstra ati jurat credinta CRM care contine un art. 32 Dreptul la invatatura ce este un articol suprem si nici o lege nu poate sa fie mai presus de Constitutie. Nu sunteti anume Dvstra "obligat" sa-mi dati raspuns, dar sectiunea "intreaba un politist" nu in zadar exista aici, scopul unei intrebari e un raspuns, un raspuns — e scopul acestui forum, astai logic. Ma indemnati pe mine sa studiez doar o lege, insa refuzati sa studiati si Dvstra vreouna, in Romania mai sunt si alte legi poate e o noutate pentru Dvstra. O intrebare logica o tratati ca o aberatie, insa va aduc la cunostinta ca chiar si in SUA exista 3 nivele de sex offender, dupa risc de recidiva, dar nu se interzice locuirea intr-un campus din colegiu sau obtinerea carorva studii superioare.

Va mai intreb inca odata, cine va veni sa ma exmatriculeze? ca sa cunosc anume contra cui sa incep proceduri in instanta. Cine e acest organ abilitat?

*Nu CRM ci CR, pardon

 • Downvote 2
Link to comment
 • Active member

Păcat ca nu e reacție cu "haha", ca ti-as fi dat una.

În alta ordine de idei, pare-mi-se ca nu o sa faci pureci prea mulți pe aici.

Si știi de ce? Nu pt ca ești tare în gura, deși și ăsta e un criteriu pt care se "evaporă" unii cam repede de pe forumul asta....ci pt ca nu ne plac infractorii .

Pt o persoana care e înscrisă în acel registru, ai cam mult tupeu sa vii sa ne ții noua lecții de etica și alte aspecte de genul asta.

Si poți sa mai întrebi încă o data, tot nu vei primi răspuns.

Link to comment
 • Moderator

Atitudine specifică celor educaţi cu televizorul. Problema lui nu este faptul că este conştient de prevederile legale şi cu toate astea intenţionează să le încalce, problema lui este să afle ce şi cum va face poliţistul ce s-a pricopsit cu un infractor pe cap. El este interesat doar dacă există posibilitatea să eludeze legea şi cum poate fi prins dacă o va face, nici vorbă de vreo intenţie în a respecta legea aia. Mentalitate de infractor ... 

Link to comment

Ti-as fi dat una, hm. Stiti eu am vazut cum politistii bat minori cu pumnul in cap in masina de politie, un alt politist la care am lucrat cumva un timp mi-a povestit cum un coleg al lui a fost condamnat pentru sex cu o minora (ea a sters sperma lui de haine) si apoi a mers cu plangerea. Acest fenomen de agresivitate pentru ca cumva pistolul iti da putere si suprematie asupra altor oameni, este prezent chiar si in discutii aici la voi. Insa daca "imi dai una" sfidezi si tu legea, devii infractor, poate chiar mai periculos ca mine pentru societate. Doar ca in cazul meu exista sentinta, in cazul tau nu, ceea ce uneori e corectabil.

Cand am deschis acest topic pe forum am avut intentii simple, deschise si pure, ba mai mult sunt o persoana ce vrea sa mearga pe o cale buna in viata, de utilitate pentru societate si fara ganduri negre, sau cu scopul de a profita de careva situatii de acces la "prada". In schimb ce? Intalnesc agresivitate, luari peste picior si inca din partea cui? Celor ce trebuie sa inspire incredere si suport, celor ce ar trebui sa fie interesati in scaderea riscului de recidiva in societate, ori va place ca fenomenul infractional sa fie mai mare ca sa aveti de lucru?

Nu aveti raspuns la aceasta intrebare e simplu ca buna ziua. Nu vreti sa va asumati o responsabilitate, prin a zice un Da sau un Nu, deoarece nici Dvstra nu pricepeti acest subiect. In schimb prin aceasta lege va duceti la batrani condamnati inca pe timpul comunist, ii luati la amprentare, recunoscand astfel corectitudinea sentintelor judecatoresti ai unui sistem dictatorial, cat si a sentintelor sistemului ce a fost dupa 90 deja putred de corupt, pana ca Romania sa semneze pacte internationale si sa adere la reformele recomandate de UE. 

Asa ca na, e straniu ce vad eu aici, nu ma "evapor" nu fug, nu sfidez. Stiu cand "ceva" devine abuz de putere si cand "ceva" e normal. Stiu ce inseamna notiunea de societate democratica. 

Banuiesc ca nu exista aici nimeni destul de competent. Dar am intalnit si politisti de treaba, asa ca nu am sa ma dezamagesc in Politia Romana din cauza a catorva indivizi mai stranii asa.

 

 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Îţi dai prea multă importanţă şi ifose încercând să faci pe deşteptul şi să ţii aici lecţii de etică şi moralitate, tocmai tu, un agresor sexual, un infractor condamnat. Mai mult, nu eşti capabil să pricepi nişte aspecte destul de simple, iar asta pentru că pur şi simplu nu ai capacitatea intelectuală necesară.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Active member
în urmă cu 9 ore, Alexandruzx a scris:

Ti-as fi dat una, hm. Stiti eu am vazut cum politistii bat minori cu pumnul in cap in masina de politie, 

 

Bă "deșteptule" ...era vorba de reacție 

Ti-as fi dat o reacție cu "haha", ca m-ai făcut sa rad; in schimb ti-am dat un "displace" 

Dar csf...ncsf.... atât te duce mintea - dacă te duc in gara, te urci in tren  🤷🏻‍♂️

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.