Jump to content
POLITISTI.ro

Politist in Romania!


Recommended Posts

Caz incredibil petrecut în noaptea de 1 mai 2010, într-un local din Sighisoara.

Traian Rus, ofiter al Serviciului de Interventie Rapida (SIR) Mures agresat atât verbal, cât si fizic, cu un cutit, de Florin Stoica, poreclit „Banu”, un cunoscut personaj din lumea interlopa sighisoreana.

Chemati la fata locului tocmai de atacator, care acuza ca a fost batut de cel pe care l-a amenintat cu un cutit, politistii au demarat o ancheta. Dupa declaratiile de rigoare si strângerea probelor, oamenii legii l-au condus acasa pe cel care i-a chemat. În judetul Sibiu, folosind masina politiei.

Rascolit de amintiri, l-a atacat pe cel care l-a arestat!

Se parea ca seara de sâmbata, 1 mai, va fi una lipsita de incidente pentru Traian Rus, ofiter cu pregatirea si interventia în cadrul SIR Mures, aflat în timpul liber, împreuna cu câtiva amici, într-un local situat în zona centrala a municipiului Sighisoara.

Doar se parea, pentru ca la un moment dat, în jurul orei 23.30, în local si-a facut aparitia Florin Stoica, personaj cunoscut în lumea interlopa sighisoreana, care l-a reperat pe ofiterul SIR si si-a amintit ca acesta a participat, în urma cu doi ani, la o operatiune soldata cu arestarea sa.

De aici si pâna la scandal a fost un singur pas. „Desi erau de fata mai multe persoane, „Banu” a început sa înjure si sa-l ameninte cu moartea atât pe Traian Rus, cât si pe familia acestuia.

Dând dovada de mult calm, Traian Rus a reusit sa îl faca pe Florin Stoica sa iasa în afara localului, fara incidente. Acolo însa individul a reînceput sa înjure.

Vazând ca vorbele urâte n-au efect asupra ofiterului, a scos un cutit mare si a început sa-l agite prin aer, amenintând ca-l va folosi si-i va taia gâtul”, a declarat, sub protectia anonimatului, unul din martorii la întâmplare. „La un moment dat, „Banu” a facut un pas înainte catre Traian Rus, care s-a ferit de cutit si a respins atacul.

Agresorul s-a speriat, a scapat cutitul si a fugit, disparând în întuneric”, a adaugat acelasi martor.

S-a întors cu politia si fata plina de sânge.

Versiunea a fost confirmata de un al doilea martor, care a marturisit, de asemenea, sub protectia anonimatului, ca a asistat la scena din afara clubului. „Dupa ce a scapat cutitul, Florin Stoica a fugit spre masina unui amic, cu care a plecat".

Într-o culme a tupeului, unul dintre cei mai temuti interlopi din oras, respectiv „Banu”, apeleaza la politie declarând ca a fost batut de Traian Rus.

Cu fata plina de sânge, în fata politistilor veniti la fata locului, Florin Stoica nu s-a sfiit din nou sa înjure si sa-l ameninte cu moartea pe Traian Rus. La fel de ciudat, am aflat ca Florin Stoica a refuzat internarea în spital, ba mai mult, a depus plângere împotriva lui Traian Rus pentru vatamare corporala, cu toate ca acesta nu l-a lovit”, au declarat martorii.

Sa fie vorba despre o razbunare împotriva ofiterului SIR Mures pentru faptul ca a avut „ghinionul” de a participa, în 2008, la arestarea lui Florin Stoica?

Oare de ce în plângerea de la politie interlopul nu a mentionat si faptul ca a folosit si un cutit de mari dimensiuni, care a si fost gasit ulterior si ridicat de catre ogranele de ancheta de la fata locului?

Politistii, transformati în taximetristi de ocazie.

Totodata, martorii sustin ca politia nu numai ca nu a luat nicio masura împotriva scandalagiului, tolerând toate dejectiile verbale ale acestuia, ci a preferat sa... îl conduca pe cutitar la domiciliu.

Aflat la aproximativ 20 de kilometri de Sighisoara, în localitatea Saros pe Târnave din comuna Dumbraveni, situata în judetul Sibiu. „Politistii au ignorat, se pare cu buna stiinta sau urmând ordinul cuiva, faptul ca nu au voie sa iasa cu masina din dotare din judet fara sa anunte Inspectoratul de Politie Judetean Mures”, a precizat acelasi martor.

Deplasarea a avut loc în intervalul orar cuprins între orele 2 si 3”, lucru aflat în urma investigatiilor noastre. Totodata, am reusit sa aflam si numele celor doi oameni ai legii care, folosind masina din dotare, au facut pe taximetristii pentru scandalagiul care terorizeaza de opt ani municipiul Sighisoara: seful Biroului Investigatii Criminale din cadrul Politiei municipiului Sighisoara, comisar sef Liviu Muntean si agentul sef adj. Emil Bacisor.

„Este incredibil si umilitor sa vedem cum politistii se transforma în taximetristi pentru individul acesta certat cu legea si cu normele civice, aceeasi politisti care în decursul timpului au fost înjurati, amenintati si chiar agresati de temutul „Banu”, au declarat mai multi cetateni când au aflat ce s-a întâmplat.

„De ce respectivii politisti l-au condus acasa si oare despre ce au discutat pe drum? Oare le e frica de acest „Banu”? De ce nu l-au condus acasa si pe colegul lor vizat de scandalagiu sau pe alti cetateni cinstiti care de-a lungul anilor au fost agresati de Florin Stoica?”, s-au întrebat retoric cetatenii interpelati de noi.

Liviu Muntean, prudent în declaratii!

Contactat telefonic, seful Biroului Investigatii Criminale din cadrul Politiei municipiului Sighisoara, comisarul sef Liviu Muntean, a fost extrem de rezervat în a oferi detalii despre incident, spunând ca e vorba despre o problema complexa care trebuie discutata cu purtatorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Mures. „Nu pot sa va spun nimic, problema e prea complexa. Va rog sa vorbiti cu purtatorul nostru de cuvânt”, a declarat Liviu Muntean.

Cine e Florin Stoica?

Florin Stoica este un client vechi al Politiei Sighisoara, cunoscut pentru numeroasele scandaluri pe care le-a generat în decursul anilor în aproape toate localurile din centrul municipiului de pe malul Târnavei, precum si pentru implicarea în „afaceri” de proxenetism si în numeroase scandaluri si alte incidente încheiate cu acte de violenta. Iar acestea nu au fost deloc putine. Dimpotriva. Potrivit unor surse din interiorul Politiei Sighisoara, incidentele au loc frecvent, chiar saptamâna trecuta patronul unui local depunând plâgere împotriva lui Florin Stoica, acuzat ca a batut cu cruzime mai multe tinere. Coincidenta bizara, care ar trebui sa dea serios de gândit oamenilor legii, majoritatea celor care au depus de-a lungul timpului plângeri împotriva lui Florin Stoica si-au retras mai devreme sau mai târziu declaratiile, astfel încât acesta a scapat mereu „basma curata”.

A amenintat cu moartea doi procurori.

Totodata, este arhicunoscut episodul petrecut în anul 2008, când Florin Stoica s-a urcat în Turnul cu Ceas din Cetatea Medievala Sighisoara, amenintând ca îsi da foc. Putini cititori cunosc un amanunt destul de important si anume ca procurorul Simion Oprea, cel care a instrumentat cazul, a fost amenintat cu moartea, atât el cât si sotia sa Elena, tot procuror, acestia fiind paziti, 24 de ore din 24, timp de câteva luni, de un echipaj special al politiei. În urma incidentului din Turnul cu Ceas, când era sa dea foc unei cladiri din Patrimoniul UNESCO, Florin Stoica a fost condamnat la închisoare pentru o perioada de doi ani si patru luni, reusind sa fie eliberat conditionat înainte de termen. Dar, ca de obicei, pentru amenintarile cu moartea si ultrajul împotriva procurorilor Oprea, acestuia nu i s-a întâmplat nimic, fiind achitat de instanta de judecata. Între timp sotii Oprea s-au pensionat, dar cu siguranta nu au uitat ce li s-a întâmplat.

Record de achitari... De ce oare?

Un alt detaliu interesant este legat de faptul ca majoritatea dosarelor în care Florin Stoica avea calitatea de acuzat au trecut prin mâna aceluiasi judecator din cadrul Judecatoriei Sighisoara, Vasile Aenoaei, acestea fiind solutionate cu achitarea interlopului, fiind considerat nevinovat în opinia judecatorului. Exceptia a facut-o incidentul din 2008 de la Turnul cu Ceas, când faptele au fost mai mult decât evidente, astfel încât Florin Stoica a ajuns în spatele gratiilor. De asemenea, din cercetarile noastre reiese faptul ca Vasile Aenoaei ar fi originar din localitatea Saros pe Târnave, unde a fost coleg de scoala cu Florin Stoica... o coincidenta nefericita, probabil, pentru cetatenii din Sighisoara.

„Am fost agresat verbal de Florin Stoica, în interiorul localului din Sighisoara si apoi afara, unde a încercat sa foloseasca un cutit împotriva mea. I-am respins atacul împingându-l, versiunea mea fiind sustinuta de înca sase declaratii de martori care au fost depuse la politie." - Traian Rus, ofiter, Serviciul de Interventie Rapida Mures

Sursa: ZI-de-zi.ro

Link to comment

Da, din pacate este adevarat…

Tara este terorizata de gastile de interlopi.

Nu pot uita cum in anii din urma, gasca lui Fane Spoitoru teroriza Bucurestiul, gasca lui Caiac teroriza Craiova, gasca lui Argint teroriza Focsaniul, gasca lui Frosa teroriza Galatiul, gasca lui Cracanatu, a lui Buricea sI a lui Caloda terorizau Braila si tot asa.

Imi amintesc ca, prin anii ’90, renumitul Fane Spoitoru a taiat cu o sabie, in public, mana unui ofiter de politie, in fata discotecii de la parterul Casei Centrale a Armatei (deci in inima Capitalei) si tot nu a fost arestat.

Din fericire, o parte dintre ei au murit, altii sunt in puscarii, altii au fugit in strainatate, dar din pacate, mai nou, unii au imunitate parlamentara sau au ajuns ministri, altii sunt primari sau consilieri locali, dar chiar si din aceste pozitii, continua sa-si faca de cap si sa terorizeze populatia.

In locul celor morti, s-au ridicat altii (asa-zisii “locotenenti” ai lor) si astfel, fiecare oras avea si din pacate inca mai are cate o gasca (daca nu chiar mai multe) de interlopi care terorizeaza populatia.

Toate acestea se datoreaza in principal politicii penale a statului, sau mai precis a partidelor de guvernamant , care prin politica lor, impun organelor de politie, procurorilor si judecatorilor, sa nu mai ia masura arestarii pentru tot felul de fapte grave (talharii, ultraje contra autoritatii, ultraje contra bunelor moravuri, lovituri cauzatoare de moarte, privari ilegale de libertate, violuri, vatamari corporale grave, vatamari corporale, loviri si alte violente, trafic de droguri, proxenetism, distrugeri simple sau calificate, santaje, insulte, calomnii sau amenintari si altele).

In aceste conditii, faptele penale de mai sus, devin niste arme deosebit de periculoase in mainile interlopilor, cu care acestia continua sa terorizeze populatia si in plus, sa-si confectioneze probe in aparare (prin amenintarea sau santajarea victimelor sau martorilor, prin cumpararea de martori mincinosi sau prin mituirea membrilor instantelor de judecata.

Astfel, in lipsa masurii arestarii, sau prin punerea interlopilor in libertate, indiferent de faptele de mai sus, pe care le comit, acestia sunt “lasati sa se judece” in stare de libertate, pe motiv ca “faptele lor nu ar prezenta un grad de pericol social ridicat”, ca “penitenciarele sunt suprapopulate ” (aiurea!!!), ca faptuitorii sunt bolnavi (desi sunt sanatosi tun), ca sufera de afectiuni psihice (desi toti poseda premise de conducere, premise de port-arma, etc), ca sunt unici intretinatori de familii (desi nici unul nu are sereviciu si nu au muncit macar o ora in viata lor, iar copii pretinsi a fi ai lor, poarta numele concubinelor), ca nu suporta regimul penitenciar (bietii de ei…) sau, mai nou, ca au o stare materiala foarte buna (cazul Casuneanu si altii).

Pai, cum dracu sa nu aibe stare materiala foarte buna, cand toata viata au furat, au inselat, au jefuit, au incasat taxe de protectie, au speculat, au facut “afaceri cu statul”, ori au vandut droguri sau femei???

Pe de alta parte, o mare parte din faptele de mai sus, conform politicii penale a partidelor de guvernamant, acestea sunt catalogate ca si contraventii si pe cale de consecinta, sunt sanctionate cu amenzi, sanctiuni care, fie sunt “floare la ureche” pentru averea interlopilor, fie asa cum se intampla de circa 10 ani, acestea nu se mai executa.

Din pacate, politistii sunt putini, prost platiti, slab dotati si timorati de faptul ca la revolutie au fost numiti, pe nedrept “teroristi”, ca li s-a pus in carca faptul ca ar fi tras cu tunurile si cu tancurile in manifestanti (cand vreodata a avut Politia in dotare tunuri sau tancuri???) si ca in cazul in care fac uz de arma sau de bastonul de cauciuc, sunt cercetati si anchetati mai rau decat infractorii de rand, sunt marginalizati, pedepsiti si sanctionati pecuniar (li se “taie” din salariu, din sporuri sau indemnizatii…

In plus, daca fac propuneri de arestare (considerate de procurori sau judecatori ca indecente sau inopportune), li se pune piciorul in prag si li se spune ca “treaba lor se termina la usa Parchetului”…

Cunosc interlopi care au de platit amenzi de ordinul zecilor de miliarde, dar n-au nicio grija, n-au de gand sa le plateasca (desi ar avea de unde sa le plateasca) si nimeni nu le sechestreaza castelele, vilele sau palatele, masinile de super-lux sau kilogramele de bijuterii din aur masiv pe care le detin, pentru ca nu exista cadru legal in acexst sens.

Ce-i opreste pe politicieni sa adopte o lege a sechestrarii si a confiscarii averii, pana la limita de plata a amenzilor, taxelor si impozitelor neplatite, nu cunoastem, dar nici ei nu cunosc…

Mai mult decat atat, mai mult de jumatate din averea nationala, este cumparata la pret de nimic si detinuta de bancile straine (cu filiale in Romania) si de marile companii multinationale care “activeaza in Romania”, o treime este detinuta de “marii oameni de afaceri de succes” din tara (cei din topul “primii 500 de miliardari ai tarii) si doar o sesime din averea nationala se afla in posesia poporului, adica a celor de 22 milioane de cetateni ai Roamniei

In aceste conditii, cele mai mari datorii fata de statul roman (impozite si taxe, datorii la fondurile de pensii, de somaj sau de sanatate, datorii fata de companiile energetice, etc), le au bancile, companiile multinationale (exemplu : Mittal-Steel si altele) si marile companii romanesti, conduse de primii 500 miliardari ai tarii (exemplu : European Drinks si altele), dar nimeni nu le blocheaza conturile, nu le sechestreaza si nu le confisca averile, macar pana la limita achitarii impozitelor, taxelor si datoriilor pe care le au fata de stat.

Mai simplu, pentru guvernele postdecembriste, a fost sa le “radieze” prin ordonanta de guvern, aceste datorii sau o mare parte din ele, decat sa le constranga sa le plateasca, iar cand nu mai sunt bani la bugetul de stat pentru plata salariilor, pensiilor, ajutoarelor sociale, a sanatatii, a invatamantului, a transporturilor sau a celorlalte servicii, se impun de catre guvern sau de catre presedintie, “curbe de sacrificiu” prin disponibilizari, diminuarea salariilor bugetarilor, diminuarea pensiilor si ajutoarelor sociale si prin reducere salariului minim pe economie cu 15%...

Pacat, mare pacat… Am mostenit de la Ceausescu o tara ca o floare, o ecomomie care mergea de duduia si un comert infloritor facut “de la ac si pana la elicoptere”, cu 141 de state ale lumii.

Ne-a trebuit democratie si am ajuns la anarhie, avutia nationala a intrat pe mana bancilor straine (care prin politica lor infractionala si prin exploatarea nevoii extreme, au jupuit si inca mai jupoaie poporul de piele), a ajuns pe mana multinationalelor (care au transferat in conturile lor din strainatate tot ce au putut sa extraga si sa exploateze de la poporul roman) si pe mana marilor escroci ai tarii, care in doar 20 ani, au furat avutia si au speculat nevoile poporului, astfel incat au acaparat averi, pe care in alte tari, alte familii de miliardari, le-au dobandit in 150-200 ani sau in 7-8 generatii.

Cum va explicati ca, chiar si in perioada de criza (mai mult sau mai putin inchipuita), singurele companii care au realizat profituri mari, sunt doar bancile si companiile multinationale, care nu si-au achitat datoriile fata de statul roman, dar bineinteles ca au transferat profiturile in conturile lor din strainatate, prejudiciind astfel in mod deosebit de grav bugetul de stat al Romaniei.

In plus, bugetul de stat, asa handicapat cum este, conform politicii actualului guvern, mai mult de jumatate se cheltuie pe autostrazi (cei 1000 Km de autostrada propusi, antamati la cel mai mare pret, chipurile negociat,din lume), iar din ceea ce ramane, in mod sigur nu are cum sa ajunga pentru salarii, pensii, somaj, ajutoare sociale, sanatate, invatatura, cultura, servicii, etc., pentru ca din acest rest, trebuie finantata in primul rand, clientela politica si viitorul partidului de guvernamant.

Mai pe romaneste, “tara piere si baba se piaptana…”, sau mai precis, poporul moare de foame, iar guvernantii se lafaie, se plimba sau “fac” autostrazi…

Link to comment

Politist in Romania? Personaj bun de a fi scuipat, injurat, acuzat (pentru ca unii dintre noi nu prea stiu cum sa-si faca treaba) batjocorit, invidiat (ca sas zic unii, de la putere ca cica avem salarii mari), luat peste picior, luat de guler, impuscat (in timp ce el nu are voie sa traga!), injunghiat, batut si uneori omorat!

Link to comment

Politistul in Romania este personajul respectat doar cand cetateanului i se imtampla un lucru rau si are nevoie,in rest este hulit si tratat ca un rau necesar al societatii !

Link to comment
 • 3 weeks later...

Buna replica unei ziariste intr-o discutie in care se spunea ca se va ajunge in maxim doua luni la jafuri in plina strada, cu violenta, iar politistii nu mai sunt dispusi sa-si riste viata pe nimic: "Pai, ce ne face? Ca eu stiu doar sa strig:"Politiaaaaa!" nu sa ma bat cu ei(cu atacatorii) !"

Edited by lauragrgr
Link to comment

ce părere aveți despre următorul caz ?

într-un oraș din țara noastră dragă, a avut loc o tâlhărie . E un lucru grav ; mai ales că victima a fost bătută cu bestialitate . Poliția prinde tâlharul ,probează fapta , iar instanța FACE DREPTATE ȘI DISPUNE JUDECAREA TÂLHARULUI ÎN STARE DE LIBERTATE !!! nicio problemă !... s-au mai văzut astfel de cazuri .

Urmare::: la două zile după această speță , altă tâlhărie , iar de această dată aceeași instanță dispune arestarea celui de-al doilea tâlhar :(DUPĂ PĂREREA MEA FOARTE CORECT ) . numai că ;în primul caz infractorul era recidivist ,în al doilea caz infractorul era” primar„ ,DAR VICTIMA în cel de-al doilea caz ERA FIUL PREȘEDINTELUI JUDECĂTORIEI DIN ACEL ORAȘ !

Ce deducem de aici ??? ___ Bine înțeles că noi deducem faptul că SISTEMUL FUNCȚIONEAZĂ ”CA UNS ” (ÎN SENSUL” BUN”) al cuvântului de fiecare dată !! :hmmmt:

Edited by ghici
Link to comment

Cum ramane cu portiera domnule ghici?

Il rugati frumos pe domnul talhar judecat in libertate sa coboare?

Sau ramaneti la ceaiul de plante,sa il convingeti cu puterea argumentelor?

Link to comment
 • 1 month later...
 • 1 month later...

mai fratilor, hai sa va zic "o aroganta" (cum ar zice cineva de pastea oile in trecut)... :blink:

sincer nu am stiut unde sa postez , asa k scuze dak is (oarecum) off-topic !

de cateva saptamani , vad pe strazile unui orasel (plin de "negri" si interlopi) diferite tipuri de masini , care mai de care mai "bengoase"...

ideea e ca in aceste "mega-super-giga-tera-masini" APARE niste unii , care pe langa faptul ca ARE geamuri total negre si ARE numere "speciale" (...se stie...) , observ pe parbriz, intru-unul din colturile acestuia , stand mandru si plin de "putere" STICK-ERUL acela albastru apartinand celor de la IPA !!! :huh:

una din "explicatii" am gasit-o in faptul ca "saracii" oameni au achizitionat masinutele de la colegi politisti , iar stick-erele nu au mai putut fi dezlipite de acolo....numai ca masinutele depasesc binisor suma de 20.000 de euro , deci greu (dar nu imposibil) de crezut ca masinutele ar apartine unor bugetari....

totusi , mare parte din masinutele respective sunt inmatriculate in tari "straineze".... si nu prea mai stiu ce sa mai cred ! :hmmmt:

Link to comment
 • Moderator

bogdan11,

peste tot in tara vei vedea astfel de masini.

Toti cocalarii isi doresc sa aiba pe parbrizul masinii un astfel de autocolant, considerand ca e "cool" si ca poate beneficia de clementa in fata unui politist de la rutiera.

Din moment ce in IPA au fost primite tot felul de categorii profesionale, cum sunt comunitarii, jandarmii, pompierii sau orice alt angajat al MAI-ului, la ce te mai poti astepta ... :doh:

Subiectul asta a mai fost dezbatut si aici:

Link to comment

gasca lui Cracanatu, a lui Buricea sI a lui Caloda terorizau Braila si tot asa.

Hai sa nu exageram. Nu au Terorizat niciodata Braila, iar de Caloda sincer sa-ti spun nici nu am auzit.

Link to comment

numai ca masinutele depasesc binisor suma de 20.000 de euro , deci greu (dar nu imposibil) de crezut ca masinutele ar apartine unor bugetari....

Numai la mine in oras cunosc vreo 4 agenti de politie care au masini de peste 30.000E ... Iar maximul este atins de-un mercedes care e in jur de 75.000E si e al unui agent incadrat de 3 ani.

Edited by Sony
Link to comment
 • Moderator

Probabil că s-a făcut polițist pentru a avea o ocupație, un hobby.

Nu văd cât de șpăgar ar putea fi omul și cum putea strânge atâta bănet după ce a intrat în poliție.

Link to comment

Probabil că s-a făcut polițist pentru a avea o ocupație, un hobby.

Nu văd cât de șpăgar ar putea fi omul și cum putea strânge atâta bănet după ce a intrat în poliție.

Cel putin 2 din ei, s-au facut "politisti" doar pentru ca tata-l are grade de la comisar in sus.

Iar spaga, crede-ma, e infima pentru a-ti lua asa limuzine.

Edited by Sony
Link to comment
 • 3 weeks later...
 • 2 weeks later...

Din păcate şi eu am avut parte de un incident asemănător..În schimb, pe mine m-a şicanat în trafic, fiind foarte aproape sa-mi provoace un accident de circulaţie..Soţia se afla la volan şi era sa intrăm sub un microbuz..Bineînţeles, individului nu i s-a întâmplat nimic..

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.