Jump to content
POLITISTI.ro

Numere de apel pentru poliţie

S0m3r4nd0mp3rs0n
Go to solution Solved by skip,

Recommended Posts

Buna ziua,

Am crezut ca in caz de ceva, sunam la 112 si, dupa ce spunem ce problema avem, persoana care ne raspunde stabileste daca sa trimita pe cineva si pe cine. Dar inteleg ca m-am inselat si ca 112 e doar pentru urgente. Atunci, daca vreau sa sun la politie de exemplu, pentru ca mi-a dat cineva o palma, la ce numar sun? La numarul sectiei pe raza careia ma aflu?

• Member
  • Solution

Dacă iei o palma pe stradă, dar mai bine nu o iei, nu trebuie neapărat sa  suni la poliție sau la 112 dacă amenințarea nu mai persista după ce ti-ai luat palmă, ci te deplasezi la sectia de politie și depui o plângere penala pt infracțiunea de loviri și alte violente. 

Edited by skip
O greșeală privind diacriticele în cuvinte
  • Upvote 1
  • Marius changed the title to Numere de apel pentru poliţie
  • Active member

Pai si crezi ca dacă suni, agresorul rămâne la fața locului pana vine politia sa il găsească acolo?

• Active member

Nu iti ajunge o palma? Cand esti atacat, trebuie sa te gandesti cum iesi din situatia respectiva, nu sa agravezi situatia.

Ai exemplul recent cu "activistul buzoian", cu ce se poate intampla, sau chiar mai rau.

Am vazut la exemplul recent ca nu sunt in siguranta nici cu politia langa mine in fata a trei cetateni de capul carora nu e nimic, decat ca s-au gandit sa dea in unul cu politia langa. Dar credeam ca a fost o intamplare. Daca dumneavoastra imi recomandati acel exemplu, probabil ca asa se intampla de obicei, esti batut cu politia de fata si politia nu poate nici macar sa opreasca agresorii.

• Moderator
On 27.06.2021 at 22:15, S0m3r4nd0mp3rs0n a scris:

As putea sa ma tin dupa el si sa informez politia cu privire la pozitia lui.

E suficient să reții semnalmentele și să le comunici poliției.

• Active member
1 hour ago, S0m3r4nd0mp3rs0n said:

Am vazut la exemplul recent ca nu sunt in siguranta nici cu politia langa mine in fata a trei cetateni de capul carora nu e nimic, decat ca s-au gandit sa dea in unul cu politia langa. Dar credeam ca a fost o intamplare. Daca dumneavoastra imi recomandati acel exemplu, probabil ca asa se intampla de obicei, esti batut cu politia de fata si politia nu poate nici macar sa opreasca agresorii.

Iti recomand sa nu provoci agresorii, ci sa incerci sa eviti. In acel exemplu, Politia a oprit agresorii, nu altcineva. 

• 2 weeks later...

M-am tot gandit la raspunsul primit, dar ce sens are sa depun plangere? Adica, in loc sa vina politia si sa mergem impreuna cu individul la sectie, ceea ce ar dura o jumatate de ora, politistii vor sta la panda ca sa gaseasca un individ in baza unei descrieri? Asta nu ia mult mai mult? Sau va asteptati sa fie alte plangeri contra unui individ care corespunde aceleiasi descrieri?!
Care este ideea? Sau, in caz de vandalism, pot sa sun la politie ca sa vina? Ajung la concluzia ca doar in cazul de vatamare corporala ar trebui sa sun si asta se intampla rar cu intentie, deseori fara.

• Moderator

Confunzi poliţia cu o firmă de bodyguarzi. Să ştii că nu e deloc aşa. Protecţia pe care o oferă poliţia este de fapt protecţia pe care o oferă de fapt legea, ca urmare a tragerii la răspundere a celor ce au comis fapte incriminate de lege. 

Şi nu, nu vor sta la pândă, există multe alte metode specifice acestei munci prin care poate fi identificată şi localizată o persoană.

• Upvote 1