Jump to content
POLITISTI.ro

Amenda pentru centura


3stars23

Recommended Posts

Daca am primit o amenda de la Politia Rutiera si am achitat-o la Directia Taxe-Impozite trebuie sa duc chitanta doveditoare platii la Politia rutiera sau sunt deja in evidenta ca am platit? Astep raspuns de la dvs. Va multumesc !!! :emo-yessir:

Link to comment

Nu mai trebuie dusa nicaieri chitanta, plata s-a inregistrat la Fisc direct. Pastrati-o intr-un sertar pt orice eventualitate. :emo-yessir:

Link to comment

S-a schimbat OUG 195/2002 cumva ? Eu ştiam că art. 109/alin.8 spune că "Amenzile privind circulatia pe drumurile publice se fac venit integral la bugetele locale. Amenzile cuvenite bugetelor locale se achita la Casa de Economii si Consemnatiuni - C.E.C. - S.A. sau la casieriile autoritatilor administratiei publice locale ori ale altor institutii publice abilitate sa administreze veniturile bugetelor locale, indiferent de localitatea pe a carei raza functioneaza acestea, de cetatenia, domiciliul sau de resedinta contravenientului ori de locul savarsirii contraventiei, precum si la ghiseul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei. O copie de pe chitanta se preda de catre contravenient agentului constatator sau se trimite prin posta organului din care acesta face parte, in termenul prevazut de lege."

Cred că am găsit şi modificările. Am rămas în urmă se pare cu actualizările. :)

Edited by copman
Link to comment

Nu s-a schimbat, numai ca in practica pv-ul neachitat pleaca pt executare la fisc. Daca omul a platit direct acolo, nu mai e nevoie de chitanta. ;)

Link to comment
  • Member

Si tu crezi ca finantele aduc la cunostinta organului din care face parte agentul constatator ca respectivul a achitat amenda?eu nu cred.

Asa ca daca organului din care face parte agentul constatator nu ii este prezentata chitanta,acesta trimite in debit.

Edited by cipri83
Link to comment

Si eu stiu ca trebuie trimisa chitanta, cel putin la noi asa se procedeaza, nu stiu cum e in alte judete dar la noi toti colegii le spun contravenientilor sa trimita chitanta. Nu ca as fi de acord cu o astfel de masura. Traim intr-un secol in care s-au inventat calculatoarele, foarte usor s-ar putea face o baza de date cu seriile PVCC si contravenientii care sa fie legate cu cei de fisc, pt a nu mai avea nimeni atatea batai de cap.

Link to comment

Vad ca pana la urma parerile sunt impartite. Am fost amendat de politie pentru centura...ok , nicio problema. Greseala se plateste. Am platit-o. Dar sincer, va spun ,ca eu nu am timp sa stau pe la politie pentru o banalitate sa le demonstrez domnilor politisti ca am fost si mi-am achitat amenda. Mi se pare penibil sa fac acest lucru mai ales ca traim in ''era internetului''. Totusi, tind sa cred ca amenda a fost confirmata. :emo-yessir:

Link to comment
  • 5 weeks later...

va salut!

Am un coleg caruia i-a fost retinut pt 30 zile carnetul de conducere. Pe 8 oct ii expira suspendarea, as vrea sa stiu daca incepand cu 9 oct poate sa conduca masina desi nu ridica permisul de la politie. Risca dosar penal sau doar amenda?

Edited by alinworm
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.