Jump to content
POLITISTI.ro

Este necesara licenta în drept?


VELC

Recommended Posts

Bună ziua! În curând termin Academia de Poliție (OSP) și ma interesează sa ma înscriu la o facultate civilă de științe juridice pentru a avea și licenta în drept. Sunt curioasa dacă este absolut necesara pentru evoluția mea în sistem.

Link to comment

Nu este absolut necesar, mai degraba este imperios sa mai faci si un master in management sau ceva in domeniul dreptului (pt. exceptare curs de capacitate la gradele de scms. si cms. sef).

Posibil pe termen lung, daca te intereseaza anumite functii de conducere, sa fie necesara o anumita facultate si master, dar de regula se cere generic in fisa postului la marea majoritate a functiilor de executie, studii superioare.

PS: ca idee, cu Facultatea de Politie de 3 ani ce termini tu, poti sa echivalezi multe din materii si 2 ani de studii, urmand sa mai faci cel mult 2 ani pt. a absolvi Facultatea de Drept de la orice universitate civila/de stat.

Link to comment
  • 1 month later...

Am tot cautat informatii si nu am gasit nicaieri ceva concret asa ca m-am hotarat sa intreb aici.

As dori sa urmez Facultatea de Drept, dar nu cea din cadrul Academiei de Politie, apoi sa urmez o cariera in politie, ceva in domeniul Criminalisticii. Ar fi un avantaj sau m-ar incurca? Si ce ar trebui sa fac dupa terminarea Dreptului, daca asta ar constitui un avantaj?

 

Va multumesc anticipat!

Link to comment

Problema principala este accederea in politie, nu absolvirea unei facultati (acum se fac pe banda rulanda facultati la dublu-click, gen Spiru Haret). Caci foarte multi ar vrea sa vina in politie pe filiera aceasta, dar este foarte greu.

In principiu, te ajuta sa poti participa la concursuri de incadrare din sursa externa (marea majoritate a posturilor au ca cerinta Dreptul la studii), dar repet, este anevoios procesul, pt. ca astfel de concursuri sunt destul de rare si este concurenta mare la ele. De incurcat nu are cu ce sa te incurce, absolvirea unei Facultati de Drept civile.

Poate se vor organiza concursuri de incadrare din sursa externa anul acesta (slabe sanse) sau la anul, intrucat este un deficit foarte mare de politisti la nivelul tarii (aprox. 25%), iar cei ce absolva institutii de invatamant ale MAI sunt total insuficienti fata de necesar si fata de prognoza pierderilor din sistem.

Link to comment
  • 11 months later...

Buna ziua. As dori sa știu și eu, ce facultati putem face fiind adecvate și pentru a întra la politie? Vreau sa urmez facultatea de stiinte medicale si comportamentale si nu as vrea nici sa o fac degeaba daca nu e buna pentru Politie.  Mulțumesc!

Link to comment

De obicei in domeniul dreptului si economicului sunt cele mai cautate generic. Dar pot fi si alte facultati care pot fi cerute punctual, pt. specialisti gen Psihologie, Medicina, Informatica,  Transporturi, Constructii, etc. Aici ma refer pt. cei care vor sa acceada din sursa externa in Politie.

Ref. la facultatea aceea in domeniul medical mentionata de tine poti cauta in anunturi de concurs pt. sursa externa organizate de Directia Medicala, ce anume studii medicale se cer in fisa postului si vezi daca aceasta facultate ajuta sau nu.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.