Jump to content
POLITISTI.ro

Operatiunea Trojan Shield


Recommended Posts

  • Member

Biroul Federal de Investigații al SUA (FBI), Poliția Națională Olandeză (Politie) și Autoritatea de Poliție Suedeză (Polisen), în cooperare cu Administrația SUA pentru Controlul Drogurilor (DEA) și alte 16 țări au desfășurat cu sprijinul Europol una dintre cele mai mari și mai sofisticate operațiuni de aplicare a legii până în prezent în lupta împotriva activităților infracționale criptate (OTF Greenlight/Trojan Shield).

În ultimele zile au fost executate, în 16 țări, peste 700 de percheziții domiciliare, peste 800 de arestări și confiscarea a peste 8 tone de cocaină, 22 de tone de canabis și rășină de canabis, 2 tone de droguri sintetice (amfetamină și metamfetamină), 6 tone de precursori ai drogurilor sintetice, 250 de arme de foc, 55 de vehicule de lux și peste 48 de milioane de dolari în diferite monede și criptomonede din întreaga lume.

👉🏻 Sursa: https://www.europol.europa.eu/newsroom/news/800-criminals-arrested-in-biggest-ever-law-enforcement-operation-against-encrypted-communication

Interceptarea masivă a mesajelor a fost posibilă cu ajutorul unei aplicaţii numite ANoM, de care se serveau infractori din întreaga lume pentru a comunica în mod criptat, dar care era de fapt controlată de FBI, poliţia federală americană.

Mesajele se refereau în special la proiecte de asasinat şi trafic de droguri şi de arme, a precizat poliţia australiană care a arestat 224 de persoane din toate regiunile ţării.

Aplicaţia ANoM era instalată pe telefoane mobile care, lipsite de orice altă funcţionalitate, se tranzacţionau pe piaţa neagră.

Un telefon de acest tip putea comunica numai cu un alt telefon care conţinea aplicaţia. „Un criminal trebuia să cunoască un alt criminal pentru a obţine acest material”, a explicat poliţia australiană într-un comunicat.

„Aparatele au circulat şi popularitatea lor a crescut în rândul infractorilor, care aveau încredere în legitimitatea aplicaţiei, deoarece marile figuri ale crimei organizate erau garanţi ai integrităţii acesteia”, a adăugat sursa.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.