Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Masterat Academia de Politie

Vlad13

Question

Buna ziua ,

As avea nevoie de cateva lamuriri cu privire la inscrierea pentru admitere la concursul de masterat sesiunea 2011. Sunt absolvent al facultatii de drept si as dori continuarea studiilor post-universitare in cadrul Academiei. Nu am putut obtine prea multe informatii deoarece am inteles ca sunt in concediu pana in luna septembrie. As dori sa stiu daca nu sunt angajat al MAI pot sa optez pentru categoria Masterate Profesionale de ex :Combaterea Criminalitatii Organizate, sau numai pentru Masterate Juridice. Cat de mult conteaza un masterat in cadrul Academiei in vederea angajarii.?

Va multumesc si astept raspunsuri..

15 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Asta am incercat si eu sa fac dupa ce am terminat facultatea anul trecut dar din pacate am ales SINGURA cale prin care mai poti ajunge ofiter si anume sa fac Academia de Politie. Din cate stiu eu, masterele profesionale le poti face numai daca esti absolvent al ADP. Cele civile le poti face dar le faci degeaba, ma refer ca nu te poti incadra in viitor cu ajutorul lor.

• 0
  • Moderator

Va puteti inscrie doar la unul din masteratele JURIDICE organizate de Academia de Politie.

Masteratele PROFESIONALE pot fi urmate doar de catre lucratorii M.A.I. sau cei ce lucreaza in sistemul national de ordine si siguranta publica.

Nu se asigura loc de munca la absolvirea unui curs de masterat organizat de Academie.

• 0
  • Membru

Vlad13, dupa cum vezi, surprinzator, unele mastere profesionale sunt accesibile si celor din viata civila, dar cel mai bine ar fi sa astepti sa treaca luna august si suna-i din nou, ca sa fii sigur. Ai timp pana in octombrie.

VII. PROGRAMELE DE MASTER

pentru care Academia de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza” organizează concurs de admitere în

sesiunea septembrie 2011

I. FACULTATEA DE POLIŢIE

1. Managementul activităţilor de ordine publică şi siguranţă naţională (120 credite - 4

semestre)

Coordonator program: Prof.univ.dr. Stancu Şerb

- 50 locuri cu taxă

- 25 locuri bugetate

- pentru înscrierea la examenul de admitere se solicită, indiferent de regimul de finanţare:

 adeverinţă care să ateste faptul că sunt autorizaţi pentru acces la informaţii

clasificate minim din clasa secret de serviciu.

 adeverinţă de la locul de muncă din care să rezulte că este angajat în sistemul de

ordine şi siguranţă naţională;

2. Managementul resurselor umane în sistemul autorităţilor de ordine publică (3

semestre) - ,,accesibil şi candidaţilor din exterior”

Coordonator program: Prof.univ.dr. Barbu Vlad

- 50 locuri cu taxă

- 25 locuri bugetate

3. Managementul operaţional la frontiera externă Schengen (120 credite - 4 semestre) -

,,accesibil şi candidaţilor din exterior”

Coordonator program: Prof.univ.dr. Victor Aelenei

- 50 locuri cu taxă

- 25 locuri bugetate

4. Managementul activităţilor informative (120 credite - 4 semestre)

Coordonator program: Prof.univ.dr. Ştefan Prună

- 50 locuri cu taxă

- 25 locuri bugetate

- pentru înscrierea la examenul de admitere se solicită, indiferent de regimul de finanţare:

 adeverinţă care să ateste faptul că sunt autorizaţi pentru acces la informaţii

clasificate minim din clasa secret de serviciu.

 adeverinţă de la locul de muncă din care să rezulte că este angajat în sistemul de

5. Managementul activităţilor de investigaţii criminale (120 credite - 4 semestre)

Coordonator program: Prof.univ.dr. Ioan Dascălu

- 50 locuri cu taxă

- 25 locuri bugetate

8

6. Managementul investigării fraudelor (120 credite - 4 semestre) - ,,accesibil şi

candidaţilor din exterior”

Coordonator program: Prof.univ.dr. Costică Voicu

- 50 locuri cu taxă

- 25 locuri bugetate

7. Managementul cooperării poliţieneşti internaţionale (120 credite - 4 semestre)

Coordonator program: Prof.univ.dr. Iamandi Luca

- 50 locuri cu taxă

- 25 locuri bugetate

8. Combaterea criminalităţii organizate (120 credite - 4 semestre)

Coordonator program: Prof.univ.dr. Damian Miclea

- 50 locuri cu taxă

- 25 locuri bugetate

9. Managementul pregătirii operaţionale de jandarmi (120 credite - 4 semestre)

Coordonator program: Prof.univ.dr. Ţuţu Pişleag

- 50 locuri cu taxă

- 25 locuri bugetate

10. Comunicare socială şi relaţii publice în poliţie (90 credite - 3 semestre) - ,,accesibil şi

candidaţilor din exterior”

Coordonator program: Prof.univ.dr. Robert Morar

- 50 locuri cu taxă

- 25 locuri bugetate

11. Cercetări criminalistice aplicate (120 credite – 4 semestre) - finanţarea este asigurată

prin bugetul proiectului ,,Promovarea cercetării ştiinţifice din domeniul criminalisticii în

activitatea judiciară", cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013.

Coordonator program: Conf.univ.dr. Olteanu Gabriel.

Observaţii privind acest program de studii:

- ,,accesibil şi candidaţilor din exterior”

- proiectul este implementat în parteneriat cu Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din

Iaşi;

- la depunerea dosarului este necesar un certificat de competenţă lingvistică pentru una

din limbile de circulaţie internaţională – engleză, franceză, germană, rusă;

- nu se percepe taxă de înscriere, taxă de şcolarizare şi de susţinere a lucrării de disertaţie;

- concursul de admitere constă în susţinerea publică a unui eseu pe teme care au legătură

cu cercetarea ştiinţifică din domeniul criminalisticii (max. 6 pagini);

9

- nu se asigură cheltuieli de cazare, hrană, diurnă;

- locuri scoase la concurs

- 50 locuri bugetate

* se alocă 25 de burse sociale şi de merit începând cu modulul II în funcţie de

rezultatele obţinute în modulul I;

- masteratul se va desfăşura astfel: 3 semestre la Academia de Poliţie ,,Alexandru Ioan

Cuza” din Bucureşti şi 1 semestru la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

http://www.academiadepolitie.ro/Sunivav/masterate/facdepol/admitere/2011/metodologie_organizare_masterat_2011_2013.pdf

Pe mine ma surprinde cum de "Managementul investigarii fraudelor" este accesibil publicului. S-a sucit lumea cu fundul in sus.

• Upvote 1
  • 0

ok, am inteles dar nu stiu daca merita ''o pierdere de timp'' de 2 ani de zile , decat mai bine sa incerc anul viitor la Academie, avand in vedere ca anul viitor implinesc 27 de ani. Am o singura sansa. Va multumesc pt.raspunsuri oricum.

Edited by Vlad13
  • 0

Nu in ideea de a sari gardu m-am gandit la master, sunt constient ca odata si odata trebuie facuta curatenie, cu ideea asta vreau sa si intru in politie. mai ales ca sunt dintr-un oras in care e destul de greu sa faci ceva...(Cluj) . Asta ar fi alt motiv pentru care imi dorec Academia respectiv Bucuresti.

• 0
  • Membru

Daca te gandeai sa intri in Politie printr-un astfel de master, iti spunea ca nu se putea si nici acum nu se poate. Acestea sunt mastere de perfectionare profesionala, daca vrei, de continuare a studiilor universitare, nu de incadrare directa. Nu au fost niciodata.

Ele nu sunt pierdere de timp, daca esti in sistem sau, mai exact, daca termini Facultatea de Politie si trebuie sa-ti completezi cele 180 de credite (pt a se considera ca ai studii superioare de durata medie) si pt a continua pe aceeasi linie. E ca si cum cel care a terminat Dreptul face un master in stiinte juridice sau unul care a terminat Automatica face un master in acelasi domeniu, desi legea nu obliga sa fie acelasi domeniu cu cel de licenta.

Deci, da, daca nu esti deja in sistem, e o pierdere de timp si e inutil un astfel de master.

Daca nu reusesti la anul (ceea ce evident nu-ti doresc) si ai atins limita de varsta si-ti doresti o cariera in domeniul militar/politienesc te sfatuiesc sa te gandesti si la Academia Nationala de Informatii a SRI-ului, care are master de incadrare directa cu limita de varsta pana la 32 de ani.

Ideea este sa fii licentiat intr-un domeniu si sa nu fi terminat deja un master la buget, acestea fiind doar unele dintre conditii, evident.

• 0

Salutare! Vreau sa va cer un sfat. Cunosc o situatie in care un proaspat absolvent al Academiei, cu media peste 9 la licenta doreste sa se inscrie la cursurile de master de anul acesta ale Academiei. A fost trimis un raport catre conducerea facultatii in vederea obtinerii aprobarii inscrierii la programul de masterat. Persoana respectiva intampina probleme pentru ca repartizarea in unitati este amanata pana la 1 decembrie, si este necesar de o alta aprobare.. din partea sefului de post. Si cum absolventii de anul acesta inca nu si-au inceput munca, nici inscrierea la master nu poate fi posibila. Pana anul urmator! Doar ca se doreste inceperea masterului anul acesta. Se poate face ceva? S-ar putea obtine acea ultima aprobare inainte de 1 decembrie 2013?

• 0
  • Moderator

Sfatul meu este să mergi în audienţă. În mod normal nu ar trebui să întâmpini probleme. După ce că v-au amânat datorită incompetenţei celor din minister de a construi un buget care să cuprindă şi banii necesari încadrării voastre, că doar nu a fost ceva neprevăzut, ştiau foarte bine de câţiva ani buni când o să terminaţi, ar fi şi culmea să nu găsească o soluţie prin care să vă lase măcar să vă continuaţi studiile.

• Upvote 1
  • 0
  • Membru

Eu nu inteleg cum de a terminat "persoana respectiva" academia, dar are nevoie de aprobare de la seful de post. :hmmmt:

Asta una la mana. A doua la mana, nu vad cum ar putea fi imposibila inscrierea la master, atata timp cat promotia 2013 a dat licenta deja. Deci, sunt licentiati intr-un domeniu. Ai nevoie de acel raport la dosar, aprobat de seful unitatii, in nici un caz de seful de post (in primul rand nu prea ai cum sa lucrezi la post daca ai terminat academia, cel mult la o sectie rurala) doar daca te-ai inscris pe locurile bugetate, chiar si in cazurile masterelor profesionale unde e permisa inscrierea doar politistilor. Daca candidezi pe locuri cu taxa, nu ai nevoie de nici un raport.

Edited by Ben
  • Upvote 1
  • 0

Iti multumesc frumos pentru sfat, Catalin. In mod normal multe nu ar trebui sa se intample, dar se intampla. Trist e ca suntem cam neputinciosi in fata anumitor hotarari.

Ben, ce spui, e valabil tot ce ai mentionat in raspunsul tau si pentru absolventii Facultatii de Pompieri? 

• 0

Bună seara, 

Am urmat studiile unei facultăți cu profil economic (mai exact finanțe) și urmează să îmi susțin Lucrarea de Licență în Criminalitate economico-financiară. Pe baza temei, mi-am dat seama între timp că mă pasionează o posibilă carieră la Anticorupție. 

Există vreo posibilitate ca urmând un program de Masterat apropiat de acest domeniu să pot ocupa un post în cadrul  Direcției Generale Anticorupție? Și dacă da, m-ați putea ajuta cu un sfat în legătură cu ce program de Masterat să urmez în acest sens? Personal, mă gândeam la Drept, dar nu știu în ce măsură îmi va fi de folos. 

Vă mulțumesc.