Jump to content
POLITISTI.ro

Transport ilegal de ţigări


NewsBot

Recommended Posts

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au depistat ieri un transport ilegal de ţigarete de contrabandă, în valoare de peste 400.000 lei. Un bărbat este cercetat, în stare de reţinere, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
  • Moderator

"Din investigaţiile efectuate până în prezent de către poliţiştii a reieşit că respectiva cantitate de ţigări a fost introdusă în România în noaptea de 18/19 august a.c. şi era destinată pieţei negre a ţigaretelor din municipiul Botoşani. "

Sa vedem si pe unde a fost introdusa...

Link to comment

"Ieri, 20 august a.c., acţionând pe linia combaterii traficului şi comercializării ţigărilor introduse ilegal în România, cu fraudarea normelor legale, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani au depistat pe DN 29D, în localitatea Ungureni, judeţul Botoşani o autoutilitară condusă de M. P. de 39 ani, din municipiul Iaşi.

Efectuând un control asupra autovehiculului, poliţiştii au identificat cantitatea de 1.250.000 de ţigarete (62.500 pachete), care aveau aplicate timbre de Republica Moldova, iar conducătorul auto nu poseda documente legale de provenienţă pentru cantitatea de ţigări transportată."

Doua paragrafe din comunicat.

Link to comment
  • 10 months later...

Transport ilegal de ţigări, depistat în trafic de poliţişti

Poliţiştii de investigarea fraudelor din cadrul I.P.J. Olt au descoperit într-un autoturism aproximativ 4.000 de pachete de ţigări cu timbru de Republica Moldova, pentru care nu existau documente de provenienţă / Ţigaretele au fost indisponibilizate, iar conducătoarea auto şi pasagera au fost reţinute pentru contrabandă.

Ieri, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Olt au oprit în trafic un autoturism, pe DJ 564 – E 576, pe raza localităţii Jitaru, condus de C.M., de 30 de ani, din municipiul Craiova, în care se mai afla şi S.T., de 32 de ani, din aceeaşi localitate.

În urma controlului, în autoturism au fost găsite 3.840 pachete de ţigări, cu timbru de Republica Moldova, pentru care cele două persoane nu aveau documente de provenienţă.

Valoarea aproximativă a prejudiciului cauzat bugetului de stat pentru ţigaretele deţinute în afara antrepozitului fiscal, de către cele două persoane, a fost stabilită la 35.000 de lei.

Împotriva suspectelor s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, pentru săvârşirea infracţiunilor de „colectare, deţinere, producere, transport, prelucrare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia” şi „deţinerea de către orice persoană în afara depozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României al produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete”, urmând ca astăzi să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.